Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 076
  • 935
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Най-широко приетото измерване на затлъстяването е известно като Индекс на телесната маса (ИТМ). ИТМ се изчислява, като теглото (в кг) се раздели на височината (в метри) на квадрат.

ИТМ се разделя по следния начин, за да посочи степента на риска за здравето:

* ИТМ < 18,5 (тегло под нормата)
    * ИТМ 18,5-24,9 (желано тегло)
    * ИТМ 25-29,9 (наднормено тегло)
    * ИТМ 30-40 (затлъстяване)
    * ИТМ >40 (тежко затлъстяване)

Например 50 кг. при ръст 170: 50/(1.70*1.70) = 17.30
Следователно теглото е под нормата!!!

Хайде да си похапнем!!!  feeding newsm64 newsm64 newsm64

# 496
ITM не е точен по една най-проста причина - той НЕ взема предвид колко от тези килограми са вода, мазнини, активно тегло, кости.

Пак казвам - може да си 70 кг на 160 и да не ти личи.
Защото активното тегло, тоест , мускулите, също тежи.

# 497
  • София
ITM не е точен по една най-проста причина - той НЕ взема предвид колко от тези килограми са вода, мазнини, активно тегло, кости.

Пак казвам - може да си 70 кг на 160 и да не ти личи.
Защото активното тегло, тоест , мускулите, също тежи.
Не чак толкова Simple Smile
Вярно е, обаче, че мускулите тежат повече.
Но шансовете на жена с височина 160, 70-тте кила да не и личат и да изглеждат като 50, няма никакви шансове.
Тези вариации са в много по-символични размери.
Касаят мускулната маса, типа на костната система и прочие.

# 498
на ръст 160 см - 70 килограма за мен лично са ужасно много.

аз съм с такъв ръст и с 55 килограма изглеждам безгранично зле.

според този итм съм в златната среда на желаното тегло, но според мен съм направо дебела.

# 499
  • София
Е, ако не беше крехък европейски типаж, а латино, щеше да имаш поне десет кила гърди.
Защото и на мен все ми казват да кача някое кило, обаче аз отлично си знам, че и да кача, няма да ми поникнат гърди чашка "Д".

# 500
Добре де, да изплюя камъчето.

Аззи, ти ме познаваш, моят ръст е толкова, колкото споменах, на 69-70.

Когато съм бивала преди много години 55-56, съм изглеждала като болна и яко състарена.

Не изглеждам фиданка, но никой не ми дава тези килограми.

# 501
а аз също съм 160 и при 54 кг не изглеждам  нито дебела, нито дори пухкава.
Причината е, че съм тренирала дълго време ( а и сега също спортувам) и имам много мускули, които наистина тежат
нарочно потърсих снимкa, дето съм по голи кълки: 53 кг 

# 502
Аз така изглеждам, като тебе, когато съм 62-63 . Тоест, имам 6-7 кг работа дотам.

# 503
  • София
Жози, не съм те виждала тогава.
Мисля на една снимка само и на мен не ми изглеждаш там нито болна, нито състарена.
Аз съм 172-173 и теглото ми варира 52-54 килограма.
Ако се отплесна към 56-57 вече ми личи с невъоръжено око.
Просто ми се трупа в талията, бедрата и не се харесвам.
Много бих желала да имам латино визията и наливането на килограми да бъде хармонично, силно женствено и да добивам онзи сексапилен Леонардовски вид, но уви, нямам този късмет.
В този ред на мисли, налага ми се, ако искам да изглеждам добре, да се старая да внимавам с теглото си.

# 504
аз изглеждам като сянка ако падна под 50кг
Дори при 51 кг имам сенки под очите и носът ми изглежда несъразмерно голям за лицето ми Confused

# 505
  • София
Латино, ама латиното става с липосукция около талията и силикон в задника и гърдите. Peace Особено ако си на 35+

# 506
на ръст 160 см - 70 килограма за мен лично са ужасно много.

аз съм с такъв ръст и с 55 килограма изглеждам безгранично зле.

според този итм съм в златната среда на желаното тегло, но според мен съм направо дебела.
Много е символи4но вси4ко.
Онзи ден Касита май (не помня то4но кой) каза,4е на 178см е 50 кг(БМИ=15.8 )=анорексия,което ме алармира колко изкривена може да е представата на хората за нормално тегло и как да изглеждаме.
Ли4но аз на 178см и 65кг(БМИ=20.5)със супер,но се поддържат доста трудно,та съм по скоро 72-73 (БМИ=23.0),които са все в нормата на нормалните здравословни кг и са приети,4е ми стоят добре.
Лошото е когато хората се сравняват постоянно с нездравословни типажи-модели,анорекси4ни актриси-и о4акват телата им да са като техните постоянно. А те не са ,и с годините и метаболизма и порциитя намаляват,та е необходимо да се вземат мерки от по рано.

# 507
За наднорменото тегло при децата съм много съгласна, че основният проблем идва от родители и баби. Които всячески се опитват да тъпчат детето, да го карат да яде и т.н.
В началото също имахме известни пререкания със свекърва ми, която се опитваше да кара детето да яде. След като няколко пъти с остър тон и казах да я остави да яде когато и каквото иска...нещата спряха до там.
Дъщеря ми в момента е на 4г почти, 13кг, при ръст 96см. По пуснатата тук американска таблица 10% от децата са с подобно на нейното тегло.

Относно възрастните, има наднормено и наднормено тегло...Тоест, може да си над нормата с 3-4кг, но може да си над нея и с 10-20кг. Докато в единият случай е по-лесно да се свали тегло, в другият става доста по-трудно.
И въпреки всичко, дори и с няколко кг. над нормата човек може да изглежда зле.
Аз лично в момента съм над нормата по въпросният индекс ИТМ с няколко килограма.

Ето да видите как изглежда човек с наднормено тегло и дебел. (снимката е кофти, снимана е отдолу, та не са ми толкова къси краката чак. ))))  Laughing

цък

# 508
МИрама-дай боже всекиму такава дебелина.Simple SmileSimple Smile

# 509
  • София
Под "латино", разбирам женствения типаж с дупе, гърди бедра и ръце.
Защото моите приятелки, примерно, много добре си напълняват.
Едни 5 кила разпределени по гореописания начин, много добре им се отразяват.

Пини, жалко, че не мога да видя нагоре- талия, гърди и ръце, краката са идеални.
Не можеш ли да резнеш главата, за да те видя в по-цялостен вид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт