Поддържане на фигурата и смейните отношения

• 37 023
  • 935
  •   1
Отговори
# 645
Тук не съм съгласна, ние двамата сме си най-близки и именно от него очаквам да ми казва нещата на 100% искрено, не да премълчава. В тая насока винаги сме си правели бележки, критикуваме се и до ден днешен, за външния вид също.

И да, децата имат нужда от диети понякога, когато теглото им е наднормено още от малки, защото ако тогава не се вземат м ерки - занапред това ще се задълбочи. Имам позната, чието дете е на 3 години и с и звинение такъв гъз и шкембе е отпрало, че не може да се качва по стълбите. Ама тя си сервира първо, второ и трето, плюс десерти по цял ден - трябвало да расте детето, да не е гладно  ooooh!

# 646
  • София
Не е хубаво това...

Но въпроса беше за бебето (предполагам до 2 години се смята за бебе)
Трябва да яде когато е гладно, но наистина от нас зависи дали го храним или го тъпчеме.

# 647
  • София
Никога не съм спазвала режимите на хранене и досега вкъщи децата ядат когато са гладни, след 19:00 вкъщи не се яде. Може да хапне плод или суров зеленчук!

# 648
  • София
Предпочитам партньорът ми да ми каже овреме, отколкото да се събудя един ден, да тегля чертата и да установя, че съм с много килограми отгоре.
Колкото повече са килограмите отгоре, толкова по-трудно е да се свалят.
Аз също съм от тези, които си позволяват да си казват за тези неща. Снощи, например, направих забележка на съпруга ми, когато го излових запътен към хладилника. Има момент, в който се тъпчеш не от глад, а от лакомия и тогава човек има нужда от коректив.
Сега сме се разбрали той да ми е морална подкрепа, докато диетувам и вечер се "крепим" взаимно да не съгрешаваме. Simple Smile

# 649
  • София
Аз пък не разбирам защо някой трябва да ми каже, че съм надебеляла. Звучи така, все едно вие не знаете. Аз си виждам, следя си килограмите всяка сутрин и точно когато бях сто и...килограма най-малко ми трябваше някой да ми казва, че съм дебела. Още по-малко съпругът ми.

# 650
Въпросът ми беше за бебета,на по няколко месеца.
Как се прави диета на бебе,което е на кърма?
И като реве от глад,какво го правите?
В тази тема две майки писаха ,че бебетата им били на диета.
Но и от другаде съм чувала...наяве не ми е било удобно да питам.
Но ,ето сега ,тук си задавам въпроса.

Предпочитам партньорът ми да ми каже овреме, отколкото да се събудя един ден, да тегля чертата и да установя, че съм с много килограми отгоре.

Те тези много  кг отгоре не стават за една нощ.    Mr. Green
А и  нали имаш огледала в къщи?
А и след първите 3-4-5 кг най-малкото дрехите няма да ти стават вече.
Защо трябва и той да ти прави забележка?
Ти си голям човек и ако искаш да отслабваш,го решаваш сама и за себе си,а не защото мъжа ти ти бил казал,намекнал....и т.н.

# 651
  • Варна
Е, 100кг си личат отдалече.
Говорим за онези 4-5кг, които носителят им "не забелязва' или се прави, че не забелязва. Понякога е добре да покажем, че държим на някого, казвайки му грозната истина. Аз поне бих била благодарна.

# 652
  • София

100кг си личат отдалече, ама ако преди това си бил 95 да ти кажа  разликата във вида не  епотресаваща.
Ами до човек си е. Не би ми било приятно никой да ми намеква, че съм качила няколко килограма. Ако човек си следи редовно теглото значи и сам си знае  кога какво е качил. Аз откакто свалих 18кг се меря задължително всяка сутрин на гладно. И 100грама да имам отгоре веднага се заемам с тях. Самата мисъл отново да стана сто и ... ме кара да се потрисам.

# 653

100кг си личат отдалече, ама ако преди това си бил 95 да ти кажа  разликата във вида не  епотресаваща.
Ами до човек си е. Не би ми било приятно никой да ми намеква, че съм качила няколко килограма. Ако човек си следи редовно теглото значи и сам си знае  кога какво е качил. Аз откакто свалих 18кг се меря задължително всяка сутрин на гладно. И 100грама да имам отгоре веднага се заемам с тях. Самата мисъл отново да стана сто и ... ме кара да се потрисам.

Е, твоят мъж през цялото време, докато си била 100+ какво - хвалеше те колко прекрасно изглеждаш ли?  newsm78

# 654
Говорим за онези 4-5кг, които носителят им "не забелязва' или се прави, че не забелязва. Понякога е добре да покажем, че държим на някого, казвайки му грозната истина. Аз поне бих била благодарна.
А аз -не.   Laughing
Имам си глава на раменета,мисля,че имам и горе-долу прилично количество ум,та ,ако реша да отслабвам, или да се обличам като хипарка,или да ставам рокерка,или да пия по две бири всяка вечер, или да се обръсна гола глава,очаквам да приемат МОЕТО решение.
А не някой друг да мисли вместо мен и да решава ,че може да ме "напътства " в МОЯ СИ живот!    Peace

# 655
  • София
Когато се запознахме със съпруга ми (преди 11 год.), бях около 49 кг. при височина 168 см. Бях относително слабичка.
После започнах да се въртя около 50-52 кг. След това, в момент на стрес, за има-няма няколко месеца качих 15 кг. Абсолютно без да се усещам. При мен стресът се лекува с нагъване на сладко. След вечеря, приключвах деня с 1-2 парчета торта. И така всеки ден, в продължение на месеци. Ясно е, че независимо от метаболизма, няма как да не напълнея при такова хранене.
Бях толкова обсебена от проблемите си, че го правех почти несъзнателно. Просто нагъвах като машина. Ако в този момент ми беше казал, обърнал внимание, вероятно щях да спра. Той решил да бъде толерантен и аз продължих със "захранващата" диета, докато накрая не започнаха и странични хора да ме питат какво ми се случва.
"Undo"-то след това е ужасно трудно и изнервящо. За човек, свикнал да яде сладко в безпаметни количества, е убийствено да се откаже от тези хранителни навици.

# 656
  • Варна
Валенцето, разбирам, че ти е болна тема, но мога ли да те помоля малко да си посдържиш емоциите?!
Ако си бил 50кг и станеш 55, разликата е очевидна. Мисля, че в темата обсъждаме някакво усреднено положение относно дамското тегло. Не говорим за крайности.

# 657

Е, твоят мъж през цялото време, докато си била 100+ какво - хвалеше те колко прекрасно изглеждаш ли?  newsm78
Когато изглеждаш добре-защо  не?
И какво сте се хванали за другите,нали се уто4ни тук,4е кг-те не са отражение на взаимоотношенията? Това ве4е го изяснихме! Peace

# 658
  • Варна
А аз -не.   Laughing
Имам си глава на раменета,мисля,че имам и горе-долу прилично количество ум,та ,ако реша да отслабвам, или да се обличам като хипарка,или да ставам рокерка,или да пия по две бири всяка вечер, или да се обръсна гола глава,очаквам да приемат МОЕТО решение.
А не някой друг да мисли вместо мен и да решава ,че може да ме "напътства " в МОЯ СИ живот!    Peace

И ще ти е все едно какво мисли мъжът ти newsm78

Той и моят ме заплашва, че ще си пусне мустаци ...

# 659
Когато се запознахме със съпруга ми (преди 11 год.), бях около 49 кг. при височина 168 см. Бях относително слабичка.
После започнах да се въртя около 50-52 кг. След това, в момент на стрес, за има-няма няколко месеца качих 15 кг. Абсолютно без да се усещам. При мен стресът се лекува с нагъване на сладко. След вечеря, приключвах деня с 1-2 парчета торта. И така всеки ден, в продължение на месеци. Ясно е, че независимо от метаболизма, няма как да не напълнея при такова хранене.
Бях толкова обсебена от проблемите си, че го правех почти несъзнателно. Просто нагъвах като машина. Ако в този момент ми беше казал, обърнал внимание, вероятно щях да спра. Той решил да бъде толерантен......
Така разсъждаваш сега.   Simple Smile
Но е твърде вероятно, ако в онзи момент на стрес и проблеми ,както го определяш ,ти беше казал :
"Милинка,нещо много взе да се закръгляш.Не мислиш ли ,че е време да вземеш мерки?"  -да му теглиш една цветуща с думите :
"Гледай си работата.Не ми стигат другите тревоги и проблеми,сега и заради теб с диети да се занимавам!"

Човек все пак е способен само на определено количество стрес.

Общи условия

Активация на акаунт