Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 490
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Тя седи и си ражда там , а аз тук ще се пукна от притеснение

хахахахахахахахахах  smile3532 smile3532 smile3532
а на нея и е много лесно

# 76
Здравейте Hug Hug Hug.Понаедряла съм и още кака,но не се меря защото май доста съм качила.В миналата тема някой беше сложил линк с диета и от 3 дни се придържам към нея,че УАУ.

ако става въпрос за тази http://fitnesinstruktor.com/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%BD%D0%BD%D0%B8/
аз от самото начало се храня така, не че не съгрешавам, нямам намерение да се лишавам, но поне не се качват излишни килограмчета, които не са за бебока а за нашите дупета

# 77
Привет и от мен   bouquet
Поздрави на автора и кръсницата на темата, дано всички скоро научим момиченце или момченце ще е  Peace

# 78
Ох , аз ще ходя в петък на преглед , защото утре ми е последната таблетка Утрогестан , но хич не се надявам за пола . Моят лекар не казва нищо преди 7-ми месец .... И предния път чак тогава ми каза - веднъж и категорично . Така че аз ще си чакам  Tired

# 79
  • София
Сега се сещам за още нещо, което вече сте го минали. Аз БХС не мога да направя, но утре имам час в Малинов. Не мога да разбера разликата между ФМ и Ултразвуков Скрининг? Едната докторка ме е извикала на УС, а другия на синдром на Даун в 12 г.с.. Някъде има ли Доплер при тези изследвания? И така като ме гледате утре дали мога да направя някое от тях?

# 80
Киара , защо не можеш да направиш БХС?

# 81
  • София

При близнаци се счита, че кръвните тестове са невъзможни за разгадаване, тъй като са завишени съдържащите се единици.

# 82
Киара, утре ще си 10 с. 6 д. ако ти е вярна лентичката.
На изследването за БХС пише от 11 с. /навършена/ до 13 с. и 6 д. И го спазват, доколкото знам.

П.С. Честно казано, за близнаци не знам как стоят нещата. Така пишеше на листа за БХС.

# 83

При близнаци се счита, че кръвните тестове са невъзможни за разгадаване, тъй като са завишени съдържащите се единици.

Поинтересувай се още малко. На моя  въпросник за БХС, имаше въпрос дали бремеността е многоплодна . Това според мен значи , че ако е наистина изчисленията се правят по друг начин . Правих си ги в немската лаборатория SynLab

# 84
  • София
Оставете БХС-то, кажете за ФМ и УЗ. Каква е разликата и има ли Доплер? Кога се правят? Даун кога се прави?

БХС-то има начин да се заобиколи при многоплодна бременност, но не разчитам много на това. То и честно да ви кажа ми е все тая и не бих отишла на никакви изследвания. Все едно майките и бабите ни са ходили през 5 дена да си мерят коремите... Всичко е пазарна икономика Simple Smile

# 85
  • Бургас
БХС при близнаци не се прави  Peace  Аз правих ФМ, на която се измерва гънката и се проверява наличието на носна костица- това за показателите за вероятност за Даун. Ако тези показатели не са в норма, ще те изпратят на Амниоцинтеза.

Здравейте Hug Hug Hug.Понаедряла съм и още кака,но не се меря защото май доста съм качила.В миналата тема някой беше сложил линк с диета и от 3 дни се придържам към нея,че УАУ.

Аз я разгледах тази диета, но в началото беше даден пример с родени дечица /близнаци/ по килограм и нещо, от жена спазвала диетата- това е много малко, даже и за близнаци. В крайна сметка точно в момента приоритет ми е да се родят децата с нормално тегло, а не възможно най-бързо да отслабна след това. Има време за всичко  Peace

# 86
KiaraTiara , от всичкото четене дето го изчетох ФМ си е чисто и просто УЗИ съчетано с изследванията (БХС) , при условие че при теб няма смисъл да се прави БХС , то аз разбирам че ФМ ще е просто УЗИ на по-добър апарат (може би ) от този на който те гледат всеки път. За Доплер смятам, че пак зависи от апаратурата на доктора - дали има тази функция. Моят доктор например още на първия преглед гледа с Доплер кръвоснабдяването на матката. На втория преглед чрез доплер гледахме сърчицето на бебчо. Много зависи каква техника ще използва доктора, той най-добре ще ти каже дали ще използва доплер или не. За мен докторите пращат бременните на ФМ в случаите когато нещо не може да се види добре на техните апарати (носната костица, някаква извивка на вратлето май беше и др. подобни) в последствие ФМ става нещо като мода и майките сами започват да питат кога трябва да ходят. Мен ако питаш всяко изследване трябва да е ФМ, аз затова си избрах и лекар, който има достатъчно добра техника, която след всеки преглед да ми гарантира спокойствие, че бебчо е наред.

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 16:37 от pilleto

# 87
Доплерът могат да ти го пуснат при всеки ехографски преглед . Просто им кажи ,че искаш да го чуеш Simple Smile .
Феталната морфология е по-подробен  ултарзвук  с цел оглеждане на всички органи на бебето/бебетата . Ранната е между 11 и 14 седмица .
Ултразвуков скрининг и Фетална морфология мисля ,че е едно и също изследване  - просто наречено с различни термини .
За Даун - мисля ,че става дума за измерване на нухалната транслуценция , която ако е над нормата (над 3мм)  , жената се насочва към генетична консултация . Може да се измери при всеки ехографски преглед след 11 -та седмица .

# 88
Да си се оплача за напълняването, не се тревожи Киара, аз съм качила 6 кила, дори не нося близнаци, само един мъж.....явно голям  Grinning
Не ми стават никакви панталони, коремчето ми е голяяяяяямо, аз се определям на вид като поне 5 месец, а все още не съм влязла изобщо в него.... как ще се ходи на море и плаж....

Момичета, имам и още един въпрос, косъмчетата на корема, дали можем с крем депилатоар да ги елиминираме, аз никога не съм имала там, тоест били са мъхчета, предполагам, но сега са си бя забележими  newsm78

# 89
за Колата да споделя, че и аз не мога без нея. Още от преди много я пиех, т.к. съм със страшно ниско кръвно по принцип и нито кафета нито нищо ме оправя. Сега още повече ми падна кръвното и ако не изпия понед една малка (500мл) кола на ден съм просто като парцал и ми причернява и съм на ръба да припадна постоянно. Гледам да я ограничавам максимум до 500мл, заради кофеина, но без нея не мога в никакъв случай. Пия и солени айрянчета и тараторчета също и добре ми се отразяват.  Peace

Аз миналата седмица като се мерих последно бях +1 кг, ама досега нищо чудно да съм +2 вече. Ще се премеря довечера да видим.

А за мъжете и грижите - според мен отдавна е минало времето когато жените са си стояли вкъщи са били отговорни за цялата домакинска работа и са прислужвали на мъжа когато се върне той от работа. Сега в повечето случаи мъжете и жените работят наравно и за едни и същи пари така че би трябвало и всички останали задължения да се делят по равно. Никой на никой не е длъжен. Както си разеляме домакинските задължения по равно (в момента даже той е поел по-голямата част), така ще си разделяме и грижите по бебето, защото и двамата сме му родители.
В повечето случаи мъжете, които очакват бременните им жени да им слугуват, после не се напъват много в грижите за детето, т.к. за тях това е само 'женска работа' и тях не трябва да ги занимават с такива неща  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт