Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 534
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • Beyond the Frontiers
KiaraTiara, не е въпрос за искането. А, ако ви оспорят болничен, защото сте ги информирали?
Не е въпрос и на морал или корекност, поне в моя случай. Имам си доста основателни причини да постъпя така, имам една бременност и едно дете, с които хвърчах като луда на работа - от корекност. Сега ще си гледам моя интерес и здраве. Работа има бол и ще си намеря винаги  Peace

Пък и за да бъде зададен такъв въпрос, много веротно ситуацията на работа не е цветя и рози.

# 466
В моите резултати то БХС ме притеснява единствено:
Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е 1 от 230  бременни 

Въобще незнам как да го тълкувам!?!

Дария, това е статистическия риск за  твоята възраст. Няма общо с твоите кръвни изследвания и мерки от ехографията . Ако истинския ти риск ( където пише Вашият риск е .... ) е по голяма от възрастовия ( например 1:90 )  , тогава се препоръчват по-нататъшните изследвания . Възрастовия риск е един вид референтна стойност и е еднакъв за всички жени на съответната възраст .... Ако твоят риск е по-малък от този , значи всичко е наред  Hug

# 467
  • София
KiaraTiara, не е въпрос за искането. А, ако ви оспорят болничен, защото сте ги информирали?
Не е въпрос и на морал или корекност, поне в моя случай. Имам си доста основателни причини да постъпя така, имам една бременност и едно дете, с които хвърчах като луда на работа - от корекност. Сега ще си гледам моя интерес и здраве. Работа има бол и ще си намеря винаги  Peace

Пък и за да бъде зададен такъв въпрос, много веротно ситуацията на работа не е цветя и рози.

Би ли разяснила за това обжалване, тъй като явно става дума за оспорване на болничния лист от работодател, а той не плаща нищо освен първите три дена към днешна дата? Има такива казуси в одит. инфо, но те датират от преди 3 години. За пръв път чувам за подобно нещо, а и се съмнявам да е практика сред работодателите? А и честно казано съм ползвала само един болничен през целият си живот, та за това да е съм наясно  Thinking

# 468
# 469
  • Beyond the Frontiers
Чисто технически нямам идея, но работодателят има право да оспори. Мисля, че това е един вид вратичка при подозрения, че се злоупотребява.

Хаха, много добре написано.

# 470
Относно болничните, аз предупредих устно моя работодател 20 дни. Нямам намерение да се връщам да работя в тази фирма, но все пак и не желая да влизам в конфликт. Знам ли в кой момент, какво може да се наложи... всеки си преценя. Simple Smile

# 471
Момиччета моля ви помагайте, моля виииии....
Днес ходих на преглед заряади това че ме боли стомаха, доктора ме провери с нещо отдолу и му е сложил дезинфектант, 3 часа минаха а аз умирам от болки вътре пари, щипи.... господи ужасно е.... какво да направя за да спре.......моля вии

# 472
Измих се с душа, не помага....

# 473
обади се веднага на доктора !!!!! той най-добре ще ти каже какво да направиш!!!! това което описваш като усещане звучи ужасно. докато беше в кабинета не усети ли нищо обезпокояващо?

# 474
  • София
Най-добре се консултирай с него, всичко ще е наред. Не се притеснявай   bouquet

# 475
В моите резултати то БХС ме притеснява единствено:
Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е 1 от 230  бременни 

Въобще незнам как да го тълкувам!?!

Дария, това е статистическия риск за  твоята възраст. Няма общо с твоите кръвни изследвания и мерки от ехографията . Ако истинския ти риск ( където пише Вашият риск е .... ) е по голяма от възрастовия ( например 1:90 )  , тогава се препоръчват по-нататъшните изследвания . Възрастовия риск е един вид референтна стойност и е еднакъв за всички жени на съответната възраст .... Ако твоят риск е по-малък от този , значи всичко е наред  Hug

Мнооого ти благодаря за успокоението!  Hug
След малко по-детайлно разсъждение, и аз самата стигнах до този извод, но никъде не виждам да пише "Вашият риск е...". Т.е. няма финална оценка на риска и си мисля, дали това не се прави при вторият БХС!?! Вижда се, че ще чакам и мнението на доки, но исках да съм подготвена. Иначе колкото повече време минава, толкова повече се нагласям, че няма да му мисля!

# 476
Усетох го и той каза, че е от дезинфектанта, който е сложил на нещото с което ме бърка, каза, че е нормално да ми пари и щипи. Добре де, ама аз като се измих с душа стана направо ужасяващо, от болките ме пари направо ми се повдига....... (а аз през цялата си бременност не съм повръщала)

# 477
Пари ми не корема, а вътре ако ме разбирате къде....

# 478
Свържи се с лекря, при когото си ходила и който е поставил дезинфектанта. Ние тук можем само да предполагаме и да даваме мнение, но само медицинксо лице може да ти каже до колко е нормално това усещане. Звъни му още сега - не чакай! А малко по-късно очакваме да пишеш вече отдъхнала си, че всичко е наред с теб и с бебо!

# 479

Пижо мерси много за статията, доста ме равесели. Статията има и продължение.  Grinning   Отивам да хапна нещо, днес имам та́къв апетит, че само за храна си мисля.   eat  Лошото е че незнам какво ми се яде.

Общи условия

Активация на акаунт