Декемврийчето расте, а дали ще е момиче или палаво момче?

• 25 527
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
В моите резултати то БХС ме притеснява единствено:
Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е 1 от 230  бременни 

Въобще незнам как да го тълкувам!?!

Дария, това е статистическия риск за  твоята възраст. Няма общо с твоите кръвни изследвания и мерки от ехографията . Ако истинския ти риск ( където пише Вашият риск е .... ) е по голяма от възрастовия ( например 1:90 )  , тогава се препоръчват по-нататъшните изследвания . Възрастовия риск е един вид референтна стойност и е еднакъв за всички жени на съответната възраст .... Ако твоят риск е по-малък от този , значи всичко е наред  Hug

Мнооого ти благодаря за успокоението!  Hug
След малко по-детайлно разсъждение, и аз самата стигнах до този извод, но никъде не виждам да пише "Вашият риск е...". Т.е. няма финална оценка на риска и си мисля, дали това не се прави при вторият БХС!?! Вижда се, че ще чакам и мнението на доки, но исках да съм подготвена. Иначе колкото повече време минава, толкова повече се нагласям, че няма да му мисля!

За нищо Simple Smile Ти къде направи БХС? По принцип ако първият е ок - няма смисъл от втори .  Дори някъде мернах  ,че ранният е по-точен.  В тези резултати трябва да имаш всичко необходимо , за да се прецени . Имаш ли цветна графика на самото изследване?  Ако ти се пише , можеш да напишеш какво точно пише , за да тълкуваме заедно  Hug... 

# 481
момичета, вижте какво намерих  тук http://community.thebump.com/cs/ks/blogs/nb_checklists/pages/how … =0&MsdVisit=1 много е забавно да си представя бебчо голям колкото лайм  Heart Eyes

# 482
Ох да знаете извадих едни пилешки кокали да правя супа еййй така лошо ми замирисаха че 2 пъти замалко да  Sick и на 3-ия си повърнах и познайте с тенджерата и навън на котетата хубаво загладиха косъма Mr. Green но какво беше това чудо нз smile3556

# 483
Radostche  Мнооого ще съм ти благодарна на мнение, тъй като явно имаш добри познания в тази област.

ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ   
    БХС 11-14 седмица   
        13 г.с. (12+4 - 13+6)   
            ***** РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *****       1)   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 4700   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e   1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e   1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e   1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e      1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e           1 от 1600          бременни   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 230      бременни      H   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 2100   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 6300   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 7100   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****   
                    PAPP-A(плацентарен протеин) MoM                   2.75      част от медианата (Mo)   
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   1.04      част от медианата (Mo)   
                    NT (нухална транслусенция)   =<3                1.2      mm   
                    NT(нухална транслусенция) MoM                    0.72      част от медианата (Mo)   
Брой изследвания: 15   

# 484
  • София
можеш да влезеш чрез трите си имена и датата на дадената кръвна проба.

Наистина ли ВСЕКИ, който знае знае само трите имена и датата на вземане на кръв може да ти види резултата?
Има ли вариант да се подпише човек някъде и да откаже категорично тази опция - това е пълно безумие!!!
Да се публикуват лични медицински данни в интернет без твое разрешение с на практика нулева защита - потресена съм Shocked
Може ли да уточниш име на лабораторията/сайт и прочие подробности, ако е удобно?

# 485
Да, така е, но данните са: Трите имена, дата, месец и година на раждане и дата на вземане на кръв.
Сайтът е на Национална Генетична Лаборатория

# 486
Дария, не съм доктор , нито специалист по генетика -  чела съм само тъй оний .
Резултатите ти са супер . Нямаш никаква причина за тревоги . Изчисленият ти риск за Даун е 1:4700, което е незначително малко в сравнение с възрастовия. За останалите генетични аномалии важи същото . Според тези резултати нямаш причини за тревога  Hug

Сега ще ти кажа и за една теория ( непотвърдена разбира се - ширеща се сред майките от чуждите форуми  ) . Тя казва ,че ако  показателите за  PAPP-A и Free - bCG са над 1 ( както е в твоя случай) с голяма вероятнот носиш момиче . Разбира се открих и изключения от това правило Wink ... Така че доки най-добре ще каже  Hug

# 487
  • София
Да, така е, но данните са: Трите имена, дата, месец и година на раждане и дата на вземане на кръв.
Сайтът е на Национална Генетична Лаборатория

Много благодаря, ще се постарая да не попадам в този сайт, щом имат такава лоша политика за опазване на данните на пациентите си.
Та тази информация е сравнително публично достъпна от какви ли не източници  Shocked

# 488
Дария, не съм доктор , нито специалист по генетика -  чела съм само тъй оний .
Резултатите ти са супер . Нямаш никаква причина за тревоги . Изчисленият ти риск за Даун е 1:4700, което е незначително малко в сравнение с възрастовия. За останалите генетични аномалии важи същото . Според тези резултати нямаш причини за тревога  Hug

Сега ще ти кажа и за една теория ( непотвърдена разбира се - ширеща се сред майките от чуждите форуми  ) . Тя казва ,че ако  показателите за  PAPP-A и Free - bCG са над 1 ( както е в твоя случай) с голяма вероятнот носиш момиче . Разбира се открих и изключения от това правило Wink ... Така че доки най-добре ще каже  Hug

Radostche, сега пък съвсем ми оправи настроението!!! Аз отскоро чета подобни резултати и тълкувания и направо ми  е доста объркано всичко. Колко лесно беше едно време като не се занимавахме с подобни неща! Тогава исках да съм се омъжила за адвокат, за да си защитавам правата навсякъде /защото не можеше да се ражда в район, различен от местожителството ти/. Сега вече съм убедена, че ми е нужен съпруг - лекар, за да ми тълкува резултатите и да ми обяснява всичко на човешки език.
Ще черпя, ако се окаже истина това за момиченцето.  Hug  Heart Eyes  Hug

# 489
Хаххаха - това с мъжете искрено ме разсмя . Моят не е нито лекар, нито адвокат , ама пък за сметка на това си имам интернет Wink ... За почерпката - запомням  Hug По твоите показатели гадая  , а за моите какво да кажа , като единия е под 1, а другия над 1 GrinningVery Happy:D

# 490
  • Отвъд алеята зад шкафа
zdraveite,imaite milost-ot niakolko dni se opitvam da procheta vsichko prez telefona, no ne uspiah. Zatova prezkochih poslednite stranici. Posledno chetoh za sueveriata-az ne viarvam v takiva gluposti-urochasvane i prochie. Obache ako viarvash, togava postoiano shte namirash sluchki ot ejednevieto si, koito da prepishesh na 'loshi ochi'

Az vcera imah ujasno glavobolie, povrushtah ot bolka...hodih posred nosht na lekar..

# 491
Олелеееее току що имах  среща с тоалетната не бях повръщала от седмици ако искате вярвайте ама имах чувството че ще се задуша smile3514 такова нещо не ми се беше слувало раздрах си гърлото и сега едвам говоря  newsm45 какво беше това повръщане tantrum

# 492
Хаххаха - това с мъжете искрено ме разсмя . Моят не е нито лекар, нито адвокат , ама пък за сметка на това си имам интернет Wink ... За почерпката - запомням  Hug По твоите показатели гадая  , а за моите какво да кажа , като единия е под 1, а другия над 1 GrinningVery Happy:D

Може би си чувала, че най-сигурно полът на детето твърдо се определя като навърши 18год.!!! Peace

# 493

Може би си чувала, че най-сигурно полът на детето твърдо се определя като навърши 18год.!!! Peace

Joy Така си е Simple Smile

# 494
Здравейте момичета, доктора ми каза, че най-вероятно ми е одрал заради това да ме боли.... добре де ама аз какво съм виновна, че така трябва да ме боли.....

Общи условия

Активация на акаунт