Лятото дойде,а ЯНУАРЧЕТО се готви да ходи на море (15)

• 28 931
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Пазарджик
Е тоя път съм първа!!! newsm44На право ще се гръмна morning

Добро утро!!!

За спането ,Нели спи по боди с къс ръкав,завита с  горното чаршавче от комплекта или поне на мене ми се иска да е завита,когато и да се събудя тя все е отвита.Като стана топло я слагах в лятната торба ,но все беше мокра за това я махнах,не става за жеги.

# 631
  • София
Добро утро и от мен  Heart Eyes

А как ми се спииииии, ама няма  Mr. Green Един съсед цяла нощ купонясва на горния етаж, а пък един познат на ММ му звънна в 1 ч. през нощта да го пита някаква глупост, при положение че знае че имаме бебе  Twisted Evil Аман от ненормалници в тая държава  ooooh!

Хайде днес кафето от мен  Mr. Green

Вико спи по боди и някакви ританки и го завивам уж. Ама той се върти супер много, та си спи отвит.

ViFresh, правят се на пара, тъй като така витамините се съхраняват най-добре.

Снощи пак заспах над темите за захранването и колкото повече чета, толкова повече се хващам за главата, колко е сложно  ooooh! Май трябва да го карам по-кротко, че ще лудна вече  Crazy Та да ви питам кога мога да почна да давам плодове, смисъл колко зеленчуци да съм въвела преди това и в каква форма да давам сезонните плодове - диня, пъпеш, череши, праскови, кайсии, круши, ябълки...
Ще се радвам да споделяте реда на въведените от вас неща.

Аз след оризовата каша, вчера дадох пюре от морков - е няма такава отвратена физиономия, чак му се гадеше. Хапна няколко лъжички, ама не му беше кеф на човека. Днес пак  Twisted Evil

# 632
Какче, на съседа бих му пуснаха метъл или траш или дръм ен бейс за събуждане  Twisted Evil

# 633
  • София
Какче, на съседа бих му пуснаха метъл или траш или дръм ен бейс за събуждане  Twisted Evil
И аз на твоето мнение, още повече че слушаха цяла нощ чалга  Crazy

# 634
  • В две тъмни очички
Добро утро!

За спането, Влади спи по боди и винаги отвита (иначе щях и по памперс да я слагам вече)

# 635
  • София
Добро утро!

И Ади спи по боди и я завивам с чаршафче. Постоянно се отвива, даже се е научило лошото бебе като ме усети, че ще я завивам да дига нагоре крачетата и да се отвива моментално. Simple Smile

Вчера й дадох вода от чаша да пие. С голям ентусиазъм пи и преглъща Simple Smile. Вкусът на водата не й хареса, но явно се забавлява от самото действие на пиенето.

# 636
  • В две тъмни очички
Пащърнака как се прави - вари се и после се пасира или  newsm78??? И от къде мога да го купя? Или не съм попадала на него или просто не съм го забелязала, но оставам с впечатление,че никога не съм виждала такова нещо! Коренът се дава нали?

Аз пак да си задам въпросите

# 637
  • в Надежда-та

# 638
  • в Надежда-та
pepinka1,kakche Hug благодаря Ви.

# 639
  • Пазарджик
Пащърнака как се прави - вари се и после се пасира или  newsm78??? И от къде мога да го купя? Или не съм попадала на него или просто не съм го забелязала, но оставам с впечатление,че никога не съм виждала такова нещо! Коренът се дава нали?

Аз пак да си задам въпросите

Бубе това открих за пащарнака http://gotvach.bg/n7-3354-%D0%9F%D0%B0%D1%89%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BA и тази рецепта :
Пюре от пъщърнак

Като другите кореноплодни зеленчуци пъщърнака е натурално сладък, което се харесва на бебетата.
Изберете малък, млад пъщърнак, който е с най-добър вкус и текстура.

1 среден пъщърнак
Обелете пъщърнака, махнете корените и нарежете на четири по дължина. Махнете централната сърцевина и нарежете пъщърнака на парчета. Поставете в тиган с вряща вода, покрийте и оставете за 25-30 минути или докато е готово. Пюрирайте го до гладка консистенция като добавяте течност, ако е необходимо.Може да се смесва както с плодове ,така и с зеленчуци.

# 640
 Здравейте и от мен!
 Какче, и аз се чудех за сезонните плодове, ще следя за отговор. Иначе досега съм въвела тиква и морков, днес смятам да дам картоф, после пащърнак, може би ябълка, тиквички след това вероятно броколи. Засега захранвам с готови пюрета, тиквата я давах 4дни, моркова 3дни и смятам така и за напред всяко ново нещо по 3дни.
 Бубе, твоя педиатър до кога ти беше казал да даваш от малките пюрета, т.е. по 125гр., защото ние вече стигнахме това количество и се чудя дали да не си останем на него още малко.
 Вода още не давам, но й давам да суче винаги когато поиска, а то е по-често в горещините, но може би трябва да започна да й давам, поне да свиква със вкуса.

# 641
бубе, не ми се вярва някой да готви пащърнак Wink поне аз не съм чувала за такива хора Simple Smile

между другото нашият педиатър дебело ми подчерта, че първите пюрета е добре да са готови. той щял да ми каже кога мога да готвя.

адис, и ние стигнахме 125 гр., а по план след 3-4 дни трябва да яде по 180 гр.

# 642
Здравейте!
Искам да ви питам мога ли да си приготвям пюре за 2 дни примерно, за да не варя всеки ден??  Rolling Eyes

# 643
здравейте, мацки!   bouquet

Бубе, наистина ли не сте яли пащърнак? обожааавам кореноплодни, един от особено вкусните измежду тях е ))) и разбира се, че се вари, ако е за бебчета Simple Smile

адис, пожелавам ти кураж и себеотстояване в проблемите с ТМ, и в никакъв случай прекомерна компромисност (като при мен); прегръдка!

позачудихте ме с тая вода за n-ти път и пак се заинатих - е не ще и не ще това дете! ох.. дай боже да има промяна скоро!

Екатерина спи по боди-потник и лек чаршаф (калъф), но когато е много горещо, единичен, отгоре.

@ предложилите оризова каша за начало - вие колко време/дни изчакахте за (евентуална) реакция?

# 644
  • sofia
Бире, можеш и за повече, слагай във фризера! Ако е за 2-3дни - в хладилника.

И нашият педи каза, че първите пюрета е задължително да са готови!

Общи условия

Активация на акаунт