Лятото дойде,а ЯНУАРЧЕТО се готви да ходи на море (15)

• 28 956
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
1. Кърмачки, давате ли вода на бебоците?
2. Изморявате ли се?
Вода се опитвам да дам, ама не я ще. Пробвах метода на Бебеш от нормална чаша, май глътна нещо, докато се уливахме  Mr. Green Иначе педиатърката ми каза, че докато е предимно на кърмене, няма нужда и затова не я назорвам много.
Изморявам се - и аз си лягам в 10 и ставам в 5.30 - 6 - ама колкото и пъти да стана през нощта заспивам на секундата.
Бубе - аз не съм много веща, ама де що четох останах с впечатление, че броколи, карфиоли и грах се дават по-късно, защото са газоообразуващи и тежки за стомаха. Тиквата е супер. И на мен ми харесва Simple Smile
Останах с впечатление, че всичко, което се сочи за първа храна е сладичко - и аз искам някакъв зеленчук да измисля, но тъкмо се засиля и все пише 6-8 мес.  newsm78

# 616
Момичета, мама ми донесе домашни моркови, ама какви са мънички и сладички...  Heart Eyes Като детски вариант на магазинските моркови Simple Smile Понеже е цяла торбичка, дайте идея как да съхраня по-голямата част от тях, за да не ги разваля!  Praynig

# 617
=Michelle= ,Jorjiana благодаря ви момичета за отговорите за бебоците-плувци  Laughing

# 618
Здравейте!
Пиша на бързо, докато нета не е избягал.  Mr. Green

След кошмарно пътуване от вчера сме в Харманли. Кали се държа много добре. Вече се адаптира и е ОК. Днес изкарахме целия ден в къщи на климатика заради жегите.

Имам въпрос, мога ли към купешка каша от ориз да прибавя пасиран банан или друг плод.

На всички болнички- бързо оздравяване.

Хайде лека и прохладна вечер!

# 619
  • Пловдив
Бира направи ги на пюре или само на пара и във фризера ( във формички за лед за да си ги дозираш лесно)  Peace

Пепи аз съм давала на Виолета кашата винаги с плодове - пресни или от пюре.  и на бебчо така ще правя .То чиста каша си е  Sick

# 620
добър вечер и от мен  beer2

кратък отчет след вчера: 6870 (+850) и 68(+4) за 1м и 20 дни...

днес се захранихме с 2 л. тиква, Адриан ги прие доста добре почти без реакция, не ги изплю или изблъска, к/о се приема за харесано  Peace  

мойта педка ми обясни така за захранването, все едно съм отгледала 3-4 деца и всичко ми е ясно... добре, че са вашите записки и нета, та да се ограмотя

реших да започна с зел. пюре, а именно тиква и след тва вкарвам морков, картоф, тиквичка и пащърнак, а след това ябълка, круша , синя слива, банан, но разбира се зависи как се приема от детето и съобразно изхожданията... и разбира се до вас Simple Smile

Ноеми,

вода предлагам от скоро заради жегите, пийва си пича по 10-20 мл на предлагане, а днес дори и 50мл

за умората: лягам към 23 - 24 - ставаме към 8 сега с 1 или 2 кърмения по между... отначалото и аз спях до 10-11, ММ поемаше Адриан като се събуди 7-8....сега ставам с него, за да излизаме по навреме заради жегите и май се чувствам по-добре като по-малко спя... а може би е навик вече...

П.С. ВиФреш спомена, че и вие ше ходите към Слънчев Бряг на 7.07, ние сме там към 8ми, така че може да направим една "баня" на бебоците   bath1

момичета колко облечени спят бебоците?

аз го слагам по едни боди къс ръкав в летно памучно чувалче при 23-24 градуса...

ами това от нас, малко дълго, но не сме се отчитали отдавна

лека вечер, мир и любов вам  Kissing Heart

# 621
момичета колко облечени спят бебоците?

аз го слагам по едни боди къс ръкав в летно памучно чувалче при 23-24 градуса...
и дара спи така

# 622
Спят по памперси  Mr. Green
Завивам ги с е дни тънки бархетни пеленки около 800 пъти на нощ, но все са отвити. Първите няколко нощи се притеснявах да не настинат, но вече не се втелявам толкова. Ами то аз лежа гола и отвита и ми е жега. Отворено навсякъде, уж хладно влиза, течение става...вятър и облаци. Жега си е и то сериозна  Tired
Та така...търкаляме се 4 голи жени из вкъщи  hahaha

# 623
Рая спи по боди с къс ръкав, не я завивам.

# 624
  • София, Лагера
... Иначе педиатърката ми каза, че докато е предимно на кърмене, няма нужда и затова не я назорвам много.
ми и аз така знам, ама пусто, защо не вярвам на себе си  newsm78

А най ме бива да прекалявам! Днес изпих 1 тенджера лактогонен чай и изцедих 4 бурканчета кърма (480 мл)  Embarassed

Пепита, бих добавяла плодове в кашата, не виждам причина да не го правя  Peace Защо е било кошмарно пътуването?  Rolling Eyes

Бире, можеш и цели да ги замразиш морковлетата, после ще си ги приготвяш както искаш, можеш и асорти пюренца да правиш  Wink

# 625
  • в Надежда-та
П.С. ВиФреш спомена, че и вие ше ходите към Слънчев Бряг на 7.07, ние сме там към 8ми, така че може да направим една "баня" на бебоците   bath1
Mr. Green никъде няма да ходим, ние ще ви чакаме (ние сме си от тук Wink )

Вода пропи преди 2м. някъде Peace
Спи с пижама - къс ръкав, къси гащи, завивам го само когато го взема да спи при мен (аз се завивам с олекотена  Crazy).
За мен идеалната Т е когато лятото спя завита с олекотена, а зимата седя по потник Joy

И един тъп (може би) въпрос: Защо варим плодовете и зеленчуците на пара при приготвянето на домашно пюре Rolling Eyes newsm78

# 626
bubeto_d - Недавам ама днес дадох. По4ти испи 1 малка бутилка вода за бебета. Тя си иска, не пре4е на останалите храненета и така 4е дадох при 40 градуса, няма как.

А днес моята маминка( понеже е тук и ми помага) е обаркала пуретата, и така без да знам е захранила с пуе6ко царевица и картов на Хип 4+
детето било много доволно казва, била викла мммммммммммм Laughing

# 627
Mr. Green никъде няма да ходим, ние ще ви чакаме (ние сме си от тук Wink )

Laughing това беше отправено към Ноеми  Laughing

иначе знам, че сте от там  Peace

лека нощ от мен    bouquet

# 628
  • в Надежда-та
 Crazy умората се обажда не довиждам/читам вече Hug

# 629
И един тъп (може би) въпрос: Защо варим плодовете и зеленчуците на пара при приготвянето на домашно пюре Rolling Eyes newsm78
Като за начало трябва да са преминали някаква топлинна обработка, за да е по-щадящо за коремчето. На пара, печени (когато позволява) или сварени в много малко вода 1-2 пръста, запазва най-добре хранителните им качества.

Общи условия

Активация на акаунт