Отговори
Здравейте, майчета, много се надявам вие да ми помогнете или поне да ме разсеяте от лошите мисли.Бременна съм с 2ро детенце в 13 седмица. Дотук всичко беше много добре, но преди ден ми казаха че плацентата е изцяло върху цикатрикса от предишното ми секцио, утре съм на 4д доплер, и аз не знам, но се надявам да имаме шанс и бебето и аз, моля ви ако някой е имал или има такъв проблем, нека сподели с мен, дори и лошото, ще се радвам да знам че не съм сама:(

# 1
silvergreen, не знам дали има проблем, че плацентата е конкретно под разреза, но знам, че на лекарите не им е приятно, когато по принцип плацентата е по предна стена на матката и предстои секцио. За самите лекари чисто технически е по-лесно плацентата да е по задна стена.
 И аз бях с предна плацента. После разбрах, че по време на секциото я срязват и минават през нея, за да стигнат до бебето. Получава се по-голяма кръвозагуба, иначе не знам дали има други рискове  newsm78
По принцип мисля, че те си режат върху стария белег за второ секцио.
Или тебе нещо друго те притеснява, напр.  храненето през плацентата? какво по точно?

# 2
Здравей, тъкмо се прибрахме от фемина, и съм доста по спокойна, риска се състои в това, че плацентата е разположена по предна стена и върху цикатрикс и можело да има инвазия към вътрешните ми органи, но след обстоен преглед бе установено че няма, и за този етап от бременността всичко е наред. Да предупредиха ме за обилно кървене по време и след раждане, надявам се като са предупредени, всичко да е ок. Тези два дни неизвестност обаче направо ме поставиха пред изпитание, не съм обсъждала варианти за прекратяване на бремеността по медицински причини, но и това ми казаха, както и че може да си загубя матката, но те са лекари и са длъжни да съобщят и лошо и добро, моля се всичко да продължи да е наред. Благодаря ти Hari75

# 3
silvergreen, в коя семдица си вече? Точно това се беШе случило преди около 2 години с една съфорумка. Но доколкото си спомням при нея се видя в доста ранна седмица на къде вървят неЩата. Предполагам, че Щом лекарите ти са наясно Ще те следят по обстоино. Успех и дано всичко zавърШи по най добрия zа теб и бебето начин.

# 4
Здравей, Миле, в 13 седмица и 4 дни съм, надявам се че лекарите ми са най добрите и ще се погрижат, рядко се случва такова нещо, но го откриха рано и ще ме следят по обстойно.

# 5
Съфорумката преди две години имаше доста по-сериозен проблем - плацента перкрета, плацентата беше излязла извън матката и се беше срастнала със съседни органи. При теб явно ситуацията е мноооого далеч от такова развитие (нейната ситуация беше едно на милион горе-долу, в България не бяха виждали друг такъв случай).

Спокойно, ще те следят, евентуално секциото ще бъде малко по-рисково заради по-голямата потенциална кръвозагуба, но щом плацентата не е направила никакъв проблем досега, значи няма повод за притеснение. Наслаждавай се на бременността и не се тревожи излишно.

# 6
Здравейте, момичета, и моя случай е същия, аз се следя в Токуда, където ми казаха че не са имали такъв случай, в Фемина споменаха само за един, може би е същия. При мен на този етап няма инвазия към съседните органи и дано да няма, какво се случи с това майче? Всичко наред ли е с нея? Аз се моля да нямам оплаквания и всичко за приключи добре, до декември ще се пазя, малко ми е трудно, понеже сина ми е доста живо дете, но ще търсим помощ и ще се радвам ако някой знае нещо повече, да сподели... 

# 7
Поли (съфорумката отпреди две години) се наложи да замине за Германия, защото само там имаше достатъчно добър специалист, който да поеме нейния случай. Там роди здраво момиченце, всичко завърши благополучно. Става въпрос за наистина изключително рядко явление, не се шашкай, при теб няма никакви усложнения и, дай Боже, няма да имаш никакви проблеми. Доколкото разбирам, ти нямаш врастнала плацента, тя просто е разположена на неподходящо място. Това не означава, че ще се получат проблеми непременно. Просто трябва да се следят нещата. Лека бременност!

# 8
Ianajar, аз вече съм шашната, след всичко което ми казаха лекарите, те дори в бг май съветват за аборт по медицински причини, но ние не сме обсъждали този въпрос, тъй като резултатите от доплера се оказаха добри, дано да продължи да е така. Сега ще прочета за Поли, за да съм наясно с рисковете, благодаря ти

# 9
И аz Поли имах предвид. Но zнай, че тя беШе иzключение. При нея ако не се лъжа доста рано я съветваха zа аборт по медицински причини. ПиШи й на лични, може би Ще те посъветва с кой лекар е добре да се консултираШ.

# 10
Миле, прочетох темата за Поли, но не попаднах на нейни контакти, ще съм ви благодарна да ме свържете с нея, оказа се че форума е велико нещо, радвам се че го има

# 11
ВЛиzаШ й в профила и кликваШ долу върху "Иzпратете лично съобЩение". Предполагам, че тя влиzа във форума и Ще ти отговори.

# 12
Миле, видях лентичката ти, толкова съм зле тези дни, че нищо не забелязвам, много се радвам за теб, успех при раждането, писах на Поли, дано отговори скоро:)

# 13
 Hug

Благодаря.
А на теб ти желая неЩата да се раzвият по най добрия начин. Важното е, че си наясно и Ще те следят по обстойно. Вярвам, че всичко Ще е наред.  Peace

# 14
Здравей, тъкмо се прибрахме от фемина, и съм доста по спокойна, риска се състои в това, че плацентата е разположена по предна стена и върху цикатрикс и можело да има инвазия към вътрешните ми органи, но след обстоен преглед бе установено че няма, и за този етап от бременността всичко е наред. Да предупредиха ме за обилно кървене по време и след раждане, надявам се като са предупредени, всичко да е ок.

Отсега са те шашнали докторите прибързано, както винаги. Първо, ти си още само в 13-та седмица и с нарастването на матката плацентата ще се измести, така че още не ясно дали ще остане така, затова не бързай да се притесняваш. Аз с втората ми бременност първоначално имах ниско прилежаща плацента, точно в 12-13 седмица, която после си стана задна. Simple Smile))
Освен това, предна плацента не значи плацента перкрета!!! Не се вкарвай във филми, рано е още!
Също така, дори да остане предна плацентата, ако лекарят ти е добър, няма никакъв проблем. При мен при второто секцио се оказа, че след първото съм получила срастване на матката с предната коремна стена и като почна операцията след разреза, докторите без да очакват влязоха директно в матката, да не говорим, че пак заради срастването им отне повече време да извадят бебето, но добре че си бях избрала епидурална и спинална упойка вместо пълна. Изобщо моята операция беше доста сложна, първата също, тогава пък ми махаха близо 7 см. субсерозен миомен възел след секциото, но и двата пъти, нито съм имала повече кръвозагуба, нито са ми преливали кръв, но и докторът ми беше много добър специалист. Вторият път само ми оставиха за 3 дни контролен дренаж, за да следят какво става в коремната кухина, че падна голямо кълцане и ми вливаха антибиотици, но на третия ден всичко беше наред и ми го махнаха. Въпреки по-гадната операция, казвам по-гадна, защото продължи над 2 часа, а първият път едва 30 мин., се възстанових много по-бързо и дори си станах сама от леглото, още преди да дойде рехабилитаторката. Така че, изобщо не се притеснявай от сега, но си намери добър доктор, ако има нещо по-особено, не разчитай на случаен, защото не знаеш какъв ще ти се падне! Успех и не се тревожи!

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 15:18 от little rabit

Общи условия

Активация на акаунт