163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 747
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Дайте идеи за подаръци за 5г Thinking И по-дребни неща, че сме поканили и от детската градина и събирам и за тях идеи, че питат ...

Здравейте, мами в Германия!

Доста се рових из интернет за живота там, но не открих отговори на някои конкретни въпроси. Ще се радвам ако ми отговорите. Обмисляме вариант за евентуално преместване там.
Ето и въпросите ми:
1. Каква е средната цена на месец за квартира /двустаен или тристаен апартамент, обзаведен/?
Зависи от района - 500-650-700 без разходите. Разходите са около 120-150Е за такова семейство - 40-50Е ток
2. Какви са средните разходи на семейство с дете на около 2 годинки - имам предвид храна, детска градина, осигуровки и т.н.
храна - зависи къде пазаруваш. На мен ми е около 500Е на месец храна + дребни козметики (прах, шампоан, ...
3. Трябва ли да получим някакъв статут на пребиваващи там или директно идваме и започваме работа?
Еми то с предложенията за работа никой не те чака на границата Rolling Eyes Малко е параграф 22..Без работа никой няма да ти даде жилище (щото искат доказателство за доход), без жилище пък не можеш да се регистрираш..
4. Вярно ли е, че дипломите от БГ се признават там, особено след влизането ни в ЕС?
Моята за информатика се призна и преди ЕС. Не мога да кажа как е за другите
5. Вярно ли е, че средната работна заплата в Германия е от порядъка на 2400 евро и как стои въпроса със заплатите на специалистите - медици, инженери?
бруто или нето това? бруто 2400 е доста малко. Май секретарки и фризьорки взимат толкова? За специалисти - към 3500-4000 и нагоре ..зависи пак от района. За Мюнхен се носят слухове, че са доста по-високи ..една моя позната лично не го потвърди. Нямам много наблюдения лично.

Ирката , много благодаря за отговора ти.

# 571
Ирка, препоръчвам мини мандала на Равенсбургер. Обожавам го това нещо - слагаш си го в чантата и като излезеш детето има шаблончета по които да рисува и после да оцветява. За 6+ е, но до сега не съм видяла някое 5 г. да не се увлече и оправи с него. Към 6 евро струва в Мюлер. Иначе Пъзели и филита при нас и приятелките на Симона много се котират.
Също джобни игри - потопяване на кораби, разните уно, мау-мау и пр.

# 572
Здравейте!
Влизам в хубават ви темичка с надеждата да получа помощ и съвети. Вчера на 13.07, голямото ми детенце, това от снимката, беше одобрено от Фонда за лечение на деца в чужбина. Имаме клиника в Мюнхен, която ни очаква и трябва да организирам нещата във възможно най-кратък срок за заминаване. Ще помоля за съвети:
Интересуваме, горе-долу, колко би ми срувал едномесечен престой в Мюнхен?
Някой дали знае, къде бих могла да наема апартамент за периода на възможно най-ниска цена? Нямам предпочитания за локацията, защото смятам да замина с кола, т.е може и в по-отдалечен район. Въпроса е да намеря "място за пребиваване" възможно най-скоро, ако трябва, ще отида на хотел в началото, защото може да се наложи да пътуваме още в неделя-понеделник или поне, ще направя всичко възможно за да пътуваме.
В момента, не се сещам, какво друго да Ви попитам, но, ще съм благодарна на всеки съвет!

# 573
мишел, ти си пузаменси Mr. Green
оставям ти всякакви координати на лични и си те присвоявам.

# 574
Мишел - успех в лечението Hug, Мата - евалата Peace

Някой искаше да пиша за развитието по повод откраднатите ни шофьорски книжки. Ще ни направят немски на базата на полицейския рапорт от тук+справка от КАТ в БГ за шофьорската ни история. Там проверихме, представете си имало такова чудо - след месец ще е готова справката. Мацката в службата тук ни каза, че няма да може да ни ги замени с немски, ако й донесем пресни-пресни български книжки. Така че поне в нашия район правилото за издадените след 2007 г. книжки в други държави важи - не могат да се подменят с немски.

# 575
Благодаря на всички за пожеланията насочени към Деница  Simple Smile Heart Eyes
Ние ще продължим с празнуването в събота   ura

# 576
ЧРД на патерица на Деница и весело съботно парти Simple Smile

Мата - браво, а на Мишел и красавицата от снимката - успех!

От мен нищо интересно, гледаме се, бършем сополи и се надяваме с това да се разминем  Praynig

Да ви питам, тук лятото по принцип ли си е като зима или тази година е изключение  Rolling Eyes

# 577
Уаааааау Мата,просто си страхотна бе мацка Heart Eyes Евала  bouquet Дано да има повече хора като тебе Hug А на Мишел пожелавам скорошно оздравяване и да получи много целувки по сладката муцунка Hug

Момичета и при вас ли е толкова "хубаво" времето,както при нас 14 градуса и дъжд,дъжд,дъжд Sick

Имам чувството,че Господ се бъзика с нас ooooh! Е все съм виждала гадно лято,ама това на нишо не прилича Sick Нямам търпение да събирам дисагите вече и да си ходим в Бг Heart Eyes

unique  bouquet

# 578
Да ви питам, тук лятото по принцип ли си е като зима или тази година е изключение  Rolling Eyes
Като зима не, но като пролетоесен да-свиквай с мисълта, след време даже може да ти хареса пред варианта да се пържиш денонощно, седмици наред Wink По-на север сме все пак, няма как да е като в БГ или Испания Simple Smile Има разбира се и периоди, в които ти се стопяват лагерите на 40 градуса, те са по-рядки, но тогава пак всички реват и се оплакват- няма угодия Mr. Green

# 579
Така си е  Grinning

По-неприятното е не толкова, че е хладно, колкото големите разлики - един ден топло, един студено и така нон стоп  Whistling

# 580
Честито на рожденничката Деница, успех в училище и пожелавам, и много приятели:))

Мишел,писах ти на лични!

Къще ще почивате това лято,момичета?

# 581
Така си е  Grinning

По-неприятното е не толкова, че е хладно, колкото големите разлики - един ден топло, един студено и така нон стоп  Whistling
Е те това е!Не може завчера да е било 30 градуса,събуждаш се и воала сиво,гадно,мрачно,студено,16 градуса и дъжд Sick Мозъкът и тялото ми просто отказват да го приемат Crossing Arms Ако беше постепенно да,ама то става толкова рязко,че не знаеш отде ти е дошло #Cussing out Не знам за вас,ама от 11 години живея тук и оше не съм свикнала с туй пусто време. Аз съм южняшка душа! Дай ми слънце,жега,море,пясък,вода,плаж,коктейли и съм най -шастливата на света Grinning Много ли искам Mr. Green

# 582
Мишел, успех за лечението на принцесата!   bouquet  Мата  Hug Hug Hug

Къще ще почивате това лято,момичета?

Ако можем да пътуваме, имаме резервация за Турция през септември  Sunglasses

# 583
  • Germany
И аз съм южняшка и обичам жега, но добре ми идва хладничко след големи жеги  Peace

ние на Златните сега лятната ваканция и после есенната на тенерифе  Peace

Някой знае ли как се казва това на немски, което питах по-горе - след магистратурата специализация, постградюейт как се превежда на немски?? Praynig Praynig Praynig

# 584
  • Primum non nocere !
Postgraduales Studium

Chestito na Rojdennizite!   bouquet

Umryah ot smyah s detskite sluchki na tema keks.

Mrazya da pischa na latiniza!

Общи условия

Активация на акаунт