163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 759
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
принципно може, зависи какъв ви е договорът за наем, ако сте под наем, а и задължително му трябва адресна регистрация. заради фрайцугихкайта. демек пребиваването. трябва да се погрижи и да има здравна осигуровка. като начало нека си вземе формуляр Е 106 от нашата здравна каса.
има два варианта за работа. или намира работодател и той му изисква разрешение за работа, или прави едноличен търговец и си търси поръчки.

честито на рожденничката. АСЕ, леко бременеене, миличка.

ние пък ще почиваме на балкониен. никъде не ми се ходи...

жабо, кофти това с градината, дано свикне детето с новата по-бързо.

# 601
Матуш, детето ще свикне. Знае, 4е е голям и отива на преду4илищна ... 4е много от приятелите му също няма да останат ...
Аz не zнам как да сжикна с непрестанната мисъл ъ правилно или не постъпвам  ooooh! и ми е мъ4но 4е се раzби една страхотна група приятел4ета . Наистина не вярвах, 4е може децата в една група да са така добри приятели. Те бяха основно мом4енца в групата и страшно си допадаха.  Sad

# 602

ние пък ще почиваме на балкониен. никъде не ми се ходи...

Аз се чудех какво да правя за това лято, защото вече бяхме на море в Бг, търся си хубава дестинация. Татяна, вие всяка година ходите в Турция, с какво ви спечели толкова- на специфично място ли сте или сменяте хотелите?

Жабке,защо така сега с градината се получи?

# 603
Органиzационно. Не zаради градината , въzпитателките, децата или директорката ... а zаради ръководството на спортния клуб към който е. Пенсионира се на4алника и се появи нов, който реши zа няма и месец да блесне като пи4 и раzби цялата детска градина. За няма и месец от 22 деца остават от септември 5 деца (2 още нерешени остават или не)... е и 3 годишните които ще додат от септември  ...
И zатова ми е мъ4но. Защото се раzбирахме до някои прживяващи се стълкновения , които се решаваха с раzговори.

# 604
Бискара, ходим всяка година на различно място, но бихме могли и да повтаряме, защото винаги сме останали доволни много и реално погледнато нямаме причина да сменяме хотелите. Спечелиха ни самите турци - нищо общо с представата за тях, придобита в някои квартали в Германия, ама нищичко. Умеят да се грижат много добре за гостите, много са сърдечни и страшно обожават децата. Ясно е че и те го правят защото се надяват на бакшиш, но го правят по такъв начин, че не се личи, не знам дали го обяснявам разбираемо. Туристическата инфраструктура е много добра, страхотни комплекси, дори хотели на 20 години са супер поддържани и с нищо не отстъпват на лъскавите нови. Манталитета е близо до българския, за кухнята пък да не говорим, през септември времето е идеално, а съотношението цена/качество е повече от добро. С две думи, там се чувстваме много добре и никога не сме били разочаровани от каквото и да било.
За догодина, живот и здраве, обмисляме да ходим цялата рода там  Crazy

# 605
Здравейте! Имам въпрос относно това как и къде учите немския в Германия? Вечерни училища ли, събото-неделни ли, свободни курсове ли ? Наясно съм, че повечето са го научили преди това или с течение на пребиваването си там, но на мен ми трябва сериозно обучение, та за това моля за компетентното ви мнение Praynig

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 11:28 от tzuratzura

# 606
за сериозно учене на немски, в бг и тук, гьоте институт. най-доброто е.

инак, казват, че език се учел най-добре в леглото Mr. Greenмоят мъж говори перфектен руски и няколко от диалектите им Joy

# 607
Мерси, Мата  Hug
Ако се надам у леглото да науча нещо от моЮ...ще си остана "мута"  Thinking
Инак за Гьоте и аз се замислих, ще ги разучавам Peace

Егати, ниво A1 и A2 - 890 лева....  Thinking

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 12:48 от tzuratzura

# 608
Здравеите!!!има ли мами близо до Фридрихсхафен на езеррото Бодензе.аз сум от един месец в Германиа и ми е доста скучно!!!областа е Баден -вюртенберг.моля ви пишете!

# 609

Егати, ниво A1 и A2 - 890 лева....  Thinking

Е толко, всяко качествено нещо струва пари Laughing.

# 610
Качеството в България винаги е под въпрос, та било то и с чужди източници  Laughing
Но гледам, че нямат офис във Висбаден, кофти  ooooh!

# 611
Честит рожден ден на Борис, да расте весел, здрав и умен! Сбъдваща, весел ви празинк!  Hug

# 612
Качеството в България винаги е под въпрос, та било то и с чужди източници  Laughing
Но гледам, че нямат офис във Висбаден, кофти  ooooh!

Не е така в този конкретен случай. Институтът държи ниво навсякъде по света, защото дава сертификати които важат в Зап. Европа, все пак Wink.

# 613
Знам, моя приятелка учи там, на няколко пъти отивайки на курса, разбира,че няма да имат него ден  ooooh!
Кофти, пътува 50км. за целта, та затова вметнах едно мижаво мненийце по въпроса. Все пак немците са известни с точността си, но тук всичко е възможно   Stop
Инак за сертификата няма спор  Peace

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 14:20 от tzuratzura

# 614
Знам, моя приятелка учи там, на няколко пъти отивайки на курса, разбира,че няма да имат него ден  ooooh!
Кофти, пътува 50км. за целта, та затова вметнах едно мижаво мненийце по въпроса. Все пак немците са известни с точността си, но тук всичко е възможно   Stop
Инак за сертефиката няма спор  Peace

Малко ми е трудно да ти повярвам, един път може, но няколко пъти е много странно. Доколкото  знам тези институти се финансират от немска страна и бих се учудила че цари анархия. Аз бях на изпит там преди 6 месеца и освен дисциплина и професионализъм, друго не видях.

Наистина, в Германия в същия институт положението е по-затегнато и може би се учи повече--все пак географското положение е по-различно от българското. Wink

Общи условия

Активация на акаунт