163та немска тема> Ред и възпитание от 0 до 7 г., че и до 77 г.!!!

• 31 750
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Аз съм нова във форума, бременна в 30 седмица и живееща в ДЕ от доста време. Имам едно въпросче за начало: кой знае, къде мога да намеря или да се свържа с някой, който превозва големи неща от БГ за ДЕ? Има ли такива фирми или частни лица?

Ние нашия багаж го докарахме с Арамекс. Тогава търсех оферти за транспорт до Ирландия и от там ми направиха най-добра цена. Имаше някаква врътка с кашоните - да не надвишават кг и обем, за да е по-изгодно, та последната нощ преди да заминем търсих нови кашони и преопаковах всичко, голямо лудница беше  Crazy После пък решихме да останем тук, та успяхме да стопираме багажа преди да е заминал за Ирландия... Тоест може и до Германия да е имало и нещо по-изгодно.

А ти в кой град си (защото има и още един вариант:))?

Лека бременност Simple Smile

# 646
  • Немция
Петя, добре дошла сред нас. Grinning

Бискара, давай превода бьрzо Wink, и аz не сьм наясно с темата.

Сабрина, аz сьм живяла на обЩежитие в Немско, докато следвах и не сьм имала подобни проблеми. Само по едно време моята сьседка по4укваше по стената, когато слушах с яки децибели муzика, даже се драzнех, 4е го правеше оЩе 2,3 минути след на4алото на пар4ето, но както и да е.... сьобраzявах се.
Спомних си ей сега, 4е моя приятелка, живееЩа в обЩежитието, имаше караници сьс сьседката под нея(студентка), нея сьЩо беше по4нала да я тормоzи беz видима, осеzаема при4ина> мрьднеше ли малко иz стаята и се по4ваше терора от долу. Сьседката бе туркиня и тьй като живеше на моя етаж, zнаех, 4е е с мра4ен характер и 4есто в депресивни настроения.
Оплакваха се една от друга на домоуправителя и в крайна сметка ниЩо не помогна, единственото решение бе някоя от двете да се иzнесе в друга стая.

# 647
  • Germany
Жабо, аз съм  Peace Сори, че съм те подвела, но аз съм му върл фен на Манкел  Crazy Мога цяла година само негови книги да чета  Peace

# 648
  • Русе/Germany
Здравейте, моят мъж започна работа в Германия в Mainz-Kastel, Wiesbaden и се питам дали има някой от форума там защото имаме планове и ние с малкия и отидем в близкото бъдеще и ако има с някой да се виждам ще е супер яко Simple Smile

# 649
Жабо, специален поздрав  Laughing

Добре дошли на всички нови мами Hug Някой остана ли въобще в България вече  Whistling

аз бях онзи ден в Баден-Баден пак на баня  Laughing Голям кеф - този път бяхме в другата баня - Каракала - то не бяха басейни, джакузита, ароматни парни бани, и тн и тн. Следващите набелязани са в Бад Хомбург - събирам отзиви Wink

# 650
 Laughing
Ирката, на тая песен как би й вървяла една голяма порция цаца с няколко студени бири....ех, ще ги сънувам тази нощ  Wink

# 651
Мерси zа поzдрава. Мен както ме е нападнала носталгията таzи година ...
Децита не zнам как можеш да го 4етеш това. Не са му лоши слу4ките, но комисаря на всеки 2 ри ред риве, 4е го била напуснала жена му ... 4е е по смотан от баща си, 4е дъщеря му не zна ещо ще ... 4е е дебел, 4е zастарява ... абе ужас. След като 4етеш цял ден една такава книга сигурно трябва бърzо бърzо да раzлистиш жълтите страници zа някой психо помага4, на който да си иzпла4еш цялото нещастие в живота  Rolling Eyes

# 652
 Laughing  жабо! Ти коя книга прочете? И аз го препоръчах, съжалявам че не ти хареса.

# 653
Аz реших да хвана бика zа рогата и zапо4нах с първия слу4ай и други истории . Е zапоzнахме се, не се харесахме и до тук.

# 654
  • Germany
Жабо, както обичам да казвам - въпрос на вкус  Peace Аз примерно фантастика не мога да чета, никога, а имам много приятели, които само фантастика четат  Crazy но това им харесва, това си четат  Peace

# 655
аз па въобще не чета. и съм рахат Mr. Green
е, може да препрочета примерно пипи дългото чорапче или мечо пух, макар че той вече ми е цу хох.
след години четене на кафка, съм в четателен застой. последната година в депресивните си състояния ччетох книжки от рода на робинята изаура. тоненвайзе.

# 656
  книжки от рода на робинята изаура. тоненвайзе.
теzи страшно ги оби4ам. като се мотна по сергийките в софия със стари книжки и си zаиzбирам роzовки или бели4ки арлекин4ета и ми иz4еzват вси4ки житейски неволи ... връщам се 20 години наzад, когато някой де грижеше zа мен все пак. Сега само юркат дъртото магаре  Sad
Децита аz кримита 4ета, но комисаря ми иде смотан и се оплаква непрестанно. Някои фантастики 4ета , някои хи4 не ги мога . Зависи.

# 657
жабо, тя мама ме научи. колкото е по-стресирана с адвокати и имоти, толкова по-бозави книжки купува. имаме в селската къща кашони...

# 658
Матова, стига плямпа за книжки, ами вади голямата софра и да черпиш за помъдряване!
Много либоФ, късмет и от здраве да не се оттървеш!  bouquet

# 659
  • Немция
Mата, 4естито.  bouquet Да си zдрава и оби4ана, слушана и глеzена от мьж и дете. Успехи в биzнес на4инанията. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт