Съвет - за общината, която не си върши работата

• 3 501
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Мравке, браво Peace Аз мисля, че ще успееш с начинанието..

А общината- горката забравила е и запетайките и члена пълен в бързината ... Rolling Eyes

# 31
Наистина е възможно на общината да е отказано финансиране по някой инфраструктурен проект, но, все пак, това не оправдава нито тона, нито поведението им.
Мравке, може да пробваш да включиш и други потърпевши от района в това, с което си се заела. Също така, може да помогне и намесата на медиите, както някой вече спомена. А накрая, не е лошо и да уважите молбата на кмета да не го избирате на следващите избори.  Wink Simple Smile

Въобще не оправдава нищо. Има разкопана улица, има преведени пари за настилка към общината, редно е да си свършат работата.

# 32
  • Кори Селести
Моля, регистрирането на втори профил с цел участие в темата да се прекрати.
Всички подобни постове ще бъдат изтривани, дублиращите се акаунти - банвани.

# 33
Това което се случва в тази тема е направо за разследващи репортери.

Авторке  bouquetако намериш начин да ти асфалтират улицата,заповядай на гости в Сливен на наши разноски,да споделиш опит.

# 34
БГ Мамма не е неправителствена организация.

На кое правителство е?  newsm78

Ще споделя опит от Белгия - купихме си къща. С гараж. Пред гаража, незнайно защо, тротоарът беше висок, а скосен към предния двор.  Crazy Платихме 16 000е за адекватен тротоар. Подписахме без да имаме претенции. Минаха 6 месеца в телефонни разговори, молби, заплахи и обещания, докато дойдат от общината да оправят тротоара.

Работила съм в София 11г в община. Процедурата е тегава и мижи да те лажем  Tired

# 35
  • Близо до гората...
Това което се случва в тази тема е направо за разследващи репортери.

Авторке  bouquetако намериш начин да ти асфалтират улицата,заповядай на гости в Сливен на наши разноски,да споделиш опит.

Опитът ми е горчив. След година и половина ходене от стая в стая, от Общината до ОП Чистота, до Велбъждгаз и обратно, се стигна до това, че служител на общината ми каза: " Ама госпожо, моля ви се, защо идвате пак? Тя вашата улица вече е подготвена за асфалтиране!" Аз- "????" Той - "Ами не са ли изрязани и почистени дупките вече?" Аз - "Не! Вие знаете ли изобщо къде се намира улицата?" Той - "Ами не точно."
В стаята, където работят хората, отговорни за благоустрояването на града има 7 бюра и съответно - 7 служители. Преди половин година (след ежемесечното ми ходене там,в продължение на година и половина, и пуснатите 2 жалби)  всички те ми казаха в очите, че не могат да ми помогнат по никакъв начин! Нямало как да проверят къде са парите, преведени за нашата улица!!! Тогава реших да отида при заместник кмета - там получих отговор, че ако искам да постигна нещо - да отида при кмета...натам историята я знаете.

# 36
Ако във всеки град се намери по един човек като теб...,,предричам такъв живот"дето и в рая го няма.
  bouquet

# 37
В стаята, където работят хората, отговорни за благоустрояването на града има 7 бюра и съответно - 7 служители. Преди половин година (след ежемесечното ми ходене там,в продължение на година и половина, и пуснатите 2 жалби)  всички те ми казаха в очите, че не могат да ми помогнат по никакъв начин!

Още едно доказателство, че раздутата администрация не води до нищо добро. Седем чиновници, които взимат заплати ежемесечно, но не знаят защо са там.

# 38
Хайде и аз да се включа.....с риск да ме изтрият Simple Smile
Има, има още един човек - аз Simple Smile
От 2006 г. питам /пиша/ в моята община за някои неща:) Едното беше, че няма улично осветление в една дълга и уж централна отсечка. Преди 2 години видях майстори и ги питах к,во правят - "довечера ще ви е светло" - казаха.А отсреща кога?- питам - " Аааа, ние само за тук сме пратени"Simple Smile. Присетих се, че същия ден е приемен в нашата община и минах да питам. Шефката на отдела, някаква инж. ми казва: "Ама Вие не сте писали в жалбите си, че искате ДВУСТРАННО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.Simple Smile))....Ами - казвам - така и така съм тук, нека изясним - мое ляво е Ваше дясно, или обратно?Simple Smile)) Отворих вратата и крещейки буквално, казах на чакащите след мен, че си губим времето на крака да им ходим и да губим САМОУВАЖЕНИЕТО си. Общинарка ми каза, че се нуждая от специализирано заведение Simple Smile))......Сега очаквате да пиша дали вече е светло ли? ДА Simple Smile)), но за 2 бр. стълба нямало техническа възможност да бъдат възстановени. Ако ви хареса написаното и админа разреши:) ще пиша къде се намира това и защо няма възможност за възстановяване на тия 2 стълба.Simple Smile
Установих, че за София вече има начин лично да сигнализираш СОС. Възползвах се и съм любопитна кой общински съветник ще се наеме да подаде вместо мен сигналите.Simple Smile))
Прекрасен ден!

# 39
Мравка, пробвай с общинския съвет. Не знам в КН дали някой общински съветник има приемен ден, но вероятно можеш да опишеш случая до председателя на ОС в писмен вид и да го депозираш в деловодството.

Моля, регистрирането на втори профил с цел участие в темата да се прекрати.
Всички подобни постове ще бъдат изтривани, дублиращите се акаунти - банвани.

Кой ли се е пробвал  newsm78?

# 40
Пожелавам ви успех с намерението да ги съдите! Такива "величия" разбират от дума само когато са уплашени!  Peace

А на кмета или човека ,който е писал вместо него ще му кажа,че с тия "възмущения" до никъде няма да стигне колкото и да мрънка! Когато няма добре свършена работа си личи! Незнам кога тия хора ще спрат да се взимат на сериозно във величието си и по-сериозно в работата си!  newsm78

Лично аз съм свидетелка на това как когато се мрънка много и непрестанно в определен град,страна или квартал се започва работа най-малкото за да се спре мрънкането така,че моят съвет е никога да не спирате да ги "тормозите",защото това е ваше право!

# 41
  • Близо до гората...
Ще подам жалба в съда срещу общината за несвършената работа, тъй като пари за това са били преведени още преди 2 години и през това време аз съм пуснала достатъчно жалби.
Ето линк към страница, в която показвам "добрата работа" на нашите общинари. Ще бъдат добавяни снимки ежедневно и ще видим дали ще бъде потърсена някаква отговорност.

http://podobur.blogspot.com/

# 42
  • София
възмутително е поведението на общинските служители, които, вместо да си вършат работата, за която им се плаща, се занимават в работно време с преследване на гражданите из дискусионни форуми в Интернет.

потребителчето с ник "Община Кюстендил" - ти от чие име пишеш, бе? от името на общините се изказва кметът или се пуска официално прес-съобщение. в твоя случай кое от двете е?

жалки некадърници...

на мястото на потребителката, аз бих добавила и скрийншот от "участието" на "общината" в тая тема към жалбата си за несвършена работа. нека се провери официално кой се прави на кмет в работно време из виртуалното пространство.

# 43
Ще подам жалба в съда срещу общината за несвършената работа, тъй като пари за това са били преведени още преди 2 години и през това време аз съм пуснала достатъчно жалби.
Ето линк към страница, в която показвам "добрата работа" на нашите общинари. Ще бъдат добавяни снимки ежедневно и ще видим дали ще бъде потърсена някаква отговорност.

http://podobur.blogspot.com/

Люлката и пясъчника са...За жалост много снимки могат да се добавят.

# 44
  • на село
Обърни се към медиите. Но не към един - два вестника, а на всички  за които се сетиш. Напиши едно писмо и го разпрати на всички електронни пощи които намериш.
Аналогичен случай, само че в друг град беше при нас - абсолютно безхаберна и неработеща администрация! Подмятаха майка ми от кабинет на кабинет, от служител на служител с месеци. Едно голямо нищо! Буквално започнаха да и се подиграват в очите!
Накрая ни писна и започнах да пиша. В началото се заинтересуваха местните медии, после по- големите, после телевизиите и накрая настана невъобразима дандания.
Мога да ви гарантирам, че нищо не кара един държавен служител да си размърда за***ка по- бързо, от обектив на камера облещен срещу него!

Общи условия

Активация на акаунт