Качествена дограма

• 302 070
  • 821
  •   1
Отговори
# 525
  • ВАРНА
При последното застудяване преди няколко при 7 градуса цяла нощ  в 03:30 ч. изкаран термометър след 15 минути до дограмата и фибрана показваше 17 градуса на терасата и 21 градуса вътре в стаята без отопление.   Стаята е допълнително опакована с фибран и 4 камерна вивапласт - въпреки че е отпред има тераса с 5 камерна и още отделно и фибран изолация.  Отделно и тавана на стаята и терасата са с фибран!
Абе 4500 лв. едвам стигнаха са супер изолацията на стаята и терасата пред нея и вътре в терасата.  От всички страни изолирано.

В Пловдив е топло да - до никулден после 10 декември до края на март зловещи минуси.

Топло не мога да кажа дори на Кавала и Тасос щом януари и февруари е по минус 6-7 и вали сняг през ден-два двата месеца.

Парник е да с Ка стъклото на южната стая  - ама юли и август само и то ако са плътно затворени стъклата целия ден!    Януари и февруари - цели 60 дни се молиш за топлинка и с ултра Ка стъкло!

# 526
Абе, човек, казаха ти - изолацията не топли, а само пречи на топлината да се разсейва навън. За да ти бъде топло не стига добрата изолация, а трябва вътре в стаята да има и източник на енергия. Освен това при всеки прозорец загубите на топлина са главно през стъклото и съвсем малко през дограмата. Т.е. ако през дограмата се губят 10% от топлината и ако шесткамерната е 10% по-изолираща от петкамерната сумарният ефект ще бъде 1%. Не е кой знае какво и затова много по-важно е какъв е стъклопакетът, а също и какъв е обковът, защото ако не прибира добре ще духа и ще се губи топлина.

# 527
  • ВАРНА
Всичко е важно. Уплътненията са ми дебели и добре изолират.  Забелязвам само сега нощем на 7 градуса  че дръжките на външната дограма са много студени.  
  Ама не съм чувал да предлагат някакво изолиране на дръжките.

# 528
Едната ми стая е с К стъкло, другата с 4 сезона. Има осезаема разлика от 2-3 градуса в полза на К-то.

# 529
  • Варна
И двете са един дол дренки. Simple Smile
А ти каква би препоръчала? Имаме около 50 кв. м прозорци на къща, които предстоят да бъдат избрани и монтирани. BTW приемам препоръки за Варна.

Вече обясниха достатъчно добре, Печикамъков не го слушай. Simple Smile
Основната изолация идва от добре подбрания стъклопакет. Все пак основната площ в една дограма е той. Видът и качеството на профилите са важни основно за статиката на рамката и за издържливостта и във времето. Важен е обковът, също така-  да е качествен, метален с възможност за регулиране. И не на последно място- важно е монтажът да е изпълнен качествено.
За информация само относно стъклопакетите- коефициентът на термопреминаване на стъклопакет с две бели стъкла с аргон 24 мм е 2.7, а на троен стъклопакет 44 мм с енерджи + бяло+К с аргон е 0.6. Сравнявайте и избирайте!:)

# 530
  • Варна
Изчерпателно, благодаря! bouquet

# 531
И двете са един дол дренки. Simple Smile
А ти каква би препоръчала? Имаме около 50 кв. м прозорци на къща, които предстоят да бъдат избрани и монтирани. BTW приемам препоръки за Варна.

Вече обясниха достатъчно добре, Печикамъков не го слушай. Simple Smile
Основната изолация идва от добре подбрания стъклопакет. Все пак основната площ в една дограма е той. Видът и качеството на профилите са важни основно за статиката на рамката и за издържливостта и във времето. Важен е обковът, също така-  да е качествен, метален с възможност за регулиране. И не на последно място- важно е монтажът да е изпълнен качествено.
За информация само относно стъклопакетите- коефициентът на термопреминаване на стъклопакет с две бели стъкла с аргон 24 мм е 2.7, а на троен стъклопакет 44 мм с енерджи + бяло+К с аргон е 0.6. Сравнявайте и избирайте!:)
Че има ли пластмасов обков? Rolling Eyes

# 532
  • Варна
Сега не знам, но си спомням, че навремето системния обков на Шуко беше пластмасов. Имаше и други измислени също пластмасови.

# 533
Имам дограма Шуко от 15 години някъде и обковът е метален (черен, оксидиран). Пластмасови са само дръжките, за да пасват на дограмата.

# 534
Благодаря за отговорите.

А по темата за стъклата - не зная с кой акъл някой би предложил на клиента си КА стъкло на южно изложение освен, ако не работи целодневно климатик през лятото. От опит с южно изложение го казвам.

# 535
  • Варна
Имам дограма Шуко от 15 години някъде и обковът е метален (черен, оксидиран). Пластмасови са само дръжките, за да пасват на дограмата.

Ок, това обаче не значи, че Шуко не са имали пласмасов обков.
Аз съм виждала с очите си такъв, смятам да им вярвам. Simple Smile

# 536

Ок, това обаче не значи, че Шуко не са имали пласмасов обков.
Аз съм виждала с очите си такъв, смятам да им вярвам. Simple Smile

Аз пък не врявам на твоите очи, защото пластмасата няма нужните механични характеристики за да става за обков. Може да си видяла някой компонент от пластмаса, или метални части с някакво покритие, но с пластмаса не можеш да притягаш дограма като хората.

# 537
  • Варна
Твоя воля. Simple Smile
Спорът е излишен и глупав, а и не виждам смисъл да доказвам какво знам.
Ако си в този бранш можеш да се поинтересуваш  и да разпиташ по- старши колеги, предполагам, че ще помнят.
За едно си права, пластмасовия обков беше голям боклук и те сами се отказаха след известно време от него.

# 538
Северина, стъклопакета бяло/4 сезона 32 мм с аргона какъв е коефициента, че в нета няма тази информация? Има за 24мм 1.00 е коефициента, а на 32 мм тройния е 0.8, да не е нещо по средата.

# 539
Ние сега сме със заварена Ролпласт - аз не съм доволна от влагата по прозорците, особено нощем, НО вътре при затопляне е много добре. Лятото е хладничко, а есен-зима - приятно.
Сега не бих сложила Ролпласт, но някои неща са пресилени, дето ги мислите чак толкова.

Общи условия

Активация на акаунт