Качествена дограма

• 302 081
  • 821
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Когато избирахме дограма и на нас упорито един продавач-консултант се опитваше да ни убеди да сложим 4 сезона. След като ни обясни кое е предимството, му казах, че ние проблем с топлината и слънцето нямаме, в къща сме, почити в планината и никога не става жега вътре и предпочитам да влизат максимално слънчеви лъчи. Но той продължи да повтаря това, което си знае, като навити на пружина са, независимо клиента какво казва. Това не е никаква консултация...

Сложихме алуминиева дограма, отваряни са по 5 пъти и в момента единия прозорец не може да се затвори. Две крила са, които се отварят, с подвижен делител. Прозореца, на който е дръжката не може да се затвори, завърта се малко и до там. Мисълта ми е дали има нещо, което може би не сме съобразили, преди да се обадя във фирмата и да разкарам момчетата. Никъде няма боклуци или нещо, което да опира..

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 13:18 от Скарлет*

# 511
Здравейте, има ли дами ползвали услугите на фирма "Диамант" гр. Свищов. Препоръчали  ги на мъжа ми ,работели много професионално ,но ми се иска ако има някоя от вас с мнение да го сподели. Търся фирма за дограма и то качествена в Плевен.

# 512
  • Бургас
Здравейте!
Искам да попитам някой от вас може ли да ми каже нещо за профил Алупласт, мн. ще съм ви благодарна. Предварително ви благодаря.

# 513
Здравейте!
Искам да попитам някой от вас може ли да ми каже нещо за профил Алупласт, мн. ще съм ви благодарна. Предварително ви благодаря.
Алупласт е среден клас дограма. Да, немска е, но профилът е РЕЦИКЛИРАН и бързо пожълтява, ако е бял цвят. В предишната ни квартира накарахме хазяите да сменят старата дървена дограма година след като се нанесохме. Сложиха Алупласт. Това беше есента на 2013г. Още преди 2 г прозорците започнаха за пожълтяват отвън - където ги е валял дъжд. Доста често сме ги почиствали и не е от натрупана мръсотия. На вилата сме с Профилинк, която няма забележка веч 3-та година, а в къщата на родителите ми сложихме Саламандър, също е без забележка. Пиша го като сравнение между отделните класове и производство на дограмата. Важно е да не е рециклирана.

# 514
  • Бургас
Ами собственика на фирмата ме увери че не е рециклирана. Ще поръчвам "златен дъб" Явно ме е метнал незнам вече какво да правя.

# 515
За цветната не мога да гарантирам. Порови в нета, би трябвало да има информация дали се прави рециклирана златен дъб. Аз не бях на монтажа в апартамента, но приятелят ми беше и каза, че отстрани касите са били сиви (частта, която остава към стената след монтажа и не се вижда след това). Имаме познати, които се занимават с дограма и те ни казаха, че това означава, че е рециклиран профил. Освен това гледайте обкова. При нас беше Сигения, не мръдна - никакъв проблем не сме имали. На другите ни дограми е Мако на Саламандъра и Уинкхаус на Профилинка - и към тях нямам забележки.

# 516
Всъщност кои марки са висок клас дограма и цената до каква степен може да е ориентир?

# 517
Здравейте, според вас добри ли са стъклата тип леко огледални, да не се вижда през деня отвън?

# 518
Не мисля, че леко огледалните стъкла са правени такива специално за да не се вижда отвън Mr. Green Този огледален ефект е следствие, а не причина и за да разбереш дали тези стъкла са добри или не за теб трябва да си изясниш какво искаш от стъклата си, какво е изложението на апартамента и т.н. 

# 519
Здравейте, работя във фирма за дограма. Не Ви препоръчвам дограма Алупласт, на същата цена, но с по-добро качество е Рехау.

# 520
  • Варна
И двете са един дол дренки. Simple Smile

# 521
  • Варна
И двете са един дол дренки. Simple Smile
А ти каква би препоръчала? Имаме около 50 кв. м прозорци на къща, които предстоят да бъдат избрани и монтирани. BTW приемам препоръки за Варна.

# 522
  • ВАРНА
Никога не си поръчвайте отпадъците на Вивапласт!!!  УЖ пет камерна вивапласт с Ка допълнително удебелено стъкло след измазване и шпакловане + изолирене с Фибран максимално най-дебелия в южна стая изцяло към слънцето януари  при температура минус 20 навън - вътре на терасата  е нула градуса!

За България - като изключим напълно Сандански - навсякъде другаде е зловещ кучи студ януари и февруари по минус 20.     -  Само 6 камерна Саламандър!!!    Особено по морето януари е страшно!

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 16:06 от Печикамъков

# 523
  • София
То идеята на дограмата и изолацията не е да те топлят, те не са радиатори. А да задържат топлината вътре. Т.е. ако вътре не топлиш, няма и топлина, която да задържат. При минус 20 навън да имаш 0 на тераса ми се струва нормално, без да съм спец. Освен ако не си изкарал на терасата един як радиатор и не си го пуснал да работи до дупка, и то часове наред.
Една приятелка наскоро ми дудна, че сменила дограмата, а ѝ било студено вкъщи. Това при последното застудяване уикенда. Ами много ясно, че ще е студено, като всички стени вече са здраво изстинали, парното не са пуснали, а тя не пуска и някакво друго отопление. Ти първо затопли, а после по "бягството" на топлината преценявай дали са ти читави дограмата и изолацията. Ама да разчиташ на тях да те сгреят сами по себе си - няма как.

# 524
  • Пловдив
Не съм съгласна, че само в Сандански е топло. Ти да видиш в Пловдив какво е...Simple Smile
Никога не бих сложила на южен прозорец Ка стъкло, ще стане като парник.

Общи условия

Активация на акаунт