Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Качествена дограма - 3

 • 19 732
 • 607
 •   1
Отговори
# 1
 • Мнения: 2 365
Местя  си питането в новата тема:
Зачетох се по питането на  последната потребителка.
Имаме подобен казус. Тераса запад, дълга на две спални на нея простирам. В момента е остъклена с винкел и тече при дъжд  (намираме се във Варна и когато вятърът е от запад е доста кофти ). Харесва ни безпрофилното остъкляване, но сме на мнение,  че няма кой да го направи без отново да тече в терасата при западен дъжд затова се насочихме към дограмата.
Бихте ли ме насочили какви стъкла е редно да сложим ( под нас цялата тераса е усвоена, над нас само на едната стая). За нас е важно да е завет и да не тече в терасата и лятото в предвид западното разположение да намалим топлината.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 19:26 от Joy Joy

# 2
 • Мнения: 5 861
И 4С стъкла да сложите на запад (от опит говоря), топлината се редуцира, но прониква. Имайте това предвид и не очаквайте да нямата нужда от охлаждане. Спалните ще станат по-тъмни и ако имате бюра под прозорците, ще стане по-тъмно при ползването им.
Тук е коментирано остъкляване на балкони/тераси:  https://bg-mam.ma/p/388197/38741578

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 15:19 от drago_2008

# 3
 • Мнения: 2 365
Благодаря, но темата не е активна.
Както писах харесва ни безрамковото остъкляване, но за нашият апартамент в предвид силният вятър западен не е подходящо, а и във Варна няма кой да гарантира, че няма да се налее терасата,  ако ще е вали след като сме дали хиляди левове за остъкление. ..по-добре да си караме с винкела. ..и сега тече.

# 4
 • Мнения: 5 861
По повод остъкляването с дограма не виждам обаче, какво още можем да изкоментираме освен писаното, което сте прочели вече...

# 5
 • Мнения: 37 810
Благодаря, но темата не е активна.
Както писах харесва ни безрамковото остъкляване, но за нашият апартамент в предвид силният вятър западен не е подходящо, а и във Варна няма кой да гарантира, че няма да се налее терасата,  ако ще е вали след като сме дали хиляди левове за остъкление. ..по-добре да си караме с винкела. ..и сега тече.

Ама нали не говорим за усвояване на тераса, а само за затваряне? Тогава и да влезе някаква вода все ще е многократно по-малко отколкото ако няма нищо, а терасата си е проектирана да функционира без остъкляване - каквото влезе си изтича. Та не разбирам довода...

# 6
 • Мнения: 2 365
Drago_2008, питам за стъклата...

Черна станция, не е приятното през нощта да е заваляло и да си намериш неща оставени вечерта подгизнали на сутринта ...
Няма да живеем на терасата, но и е неприятно да ти се мокри пода при всеки по-силен дъжд, за това попитах какви стъкла са подходящи за западна тераса като не целим да се задържа топлото в нея.

# 7
 • Мнения: 5 861
Ми, аз и за стъклата Ви отговорих?!

# 8
 • Мнения: 2 365
И Ка стъкла да сложите на запад (от опит говоря), топлината се редуцира, но прониква. Имайте това предвид и не очаквайте да нямата нужда от охлаждане. Спалните ще станат по-тъмни и ако имате бюра под прозорците, ще стане по-тъмно при ползването им.
Тук е коментирано остъкляване на балкони/тераси:  https://bg-mam.ma/p/388197/38741578
Ако имате предвид този си пост. Не разбрах какви стъкла препоръчвате.

# 9
 • Мнения: 5 861
На запад се слагат 4С стъкла и затова Ви написах, да не очаквате чудеса. Те ще намалят топлината през лятото, но пак ще става топло... Пак ще Ви трябва охлаждане. Зимата през тях в слънчеви дни топлина няма да влиза на терасата, а ще е много студена. Ще затъмнят стаите допълнително, защото през Ка стъклото минава по-малко естествена светлина.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 00:00 от drago_2008

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 2 737
drago,за 4С(високоенергийно стъкло) ли говориш?
Иначе,тройният стъклопакет и с обикновени стъкла затъмнява повече от двойния,а с 4С ,направо осезаемо.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 00:11 от nelina_london

# 11
 • Мнения: 5 861
Уф, за 4С мисля, ама Ка стъкло пиша.... Кошмар, решавам задачи по математика, готвя и т.н. едновременно Rolling Eyes

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 2 737
Аз съм решила ,че това лято ще правя практическо сравнение на място между нашите К стъкла и подобен размер 4С у приятели.Зимата също.Най-важно ми е да видя дали изобщо има  смисъл от 4С в Пловдив и дали повлиява летните сметки за охлаждане.

# 13
 • Мнения: 5 861
При засенчени прозорци с доста сериозна стреха около 2 метра при нас климатикът лятото в София работеше нон стоп при троен стъклопакет с 4С бяло и Ка стъкло. Аз от лятото съм хващала много малко, но не се траеше - въздух ли пресен да търсиш отвън, да затваряш ли заради климатика. Вечер не се спеше.

Живеем на много топъл и влажен климат лятото и единственото, което е общоутвърдено тук са сенниците, външните щори и кепенците + нон стоп климатици.

# 14
 • Мнения: 599
Благодаря за коментарите. Отказахме се от Кстъклото, защото ще затъмни стаите. Ориентираме се към двоен стъклопакет-все пак сградата е с изолация и нова дограма века (макар че сигурно строителят е сложил възможно най-евтината) Безпрофилното остъкляване ни отпадна като вариант, както писах с 2 деца и 2 котки, които се опитват да хванат всичко, което лети, искам нещо по-стабилно и като затваряне и като структура. В този случай дали да сложим стъкло 4 сезона? И каква е алтернативата му? Т.нар. бяло ли?

Общи условия

Активация на акаунт