Отговори
# 465
И още нещо,което ми хареса... Wink

Приказка за двете снежинки
Валял сняг. През зимата това си е съвсем нормално явление. Времето било тихо и спокойно, нямало вятър и белите пухкави снежинки кръжали бавно в причудлив танц и постепено се приближавали към земята.

Две от снежинките, летящи близо една до друга, решили да завържат разговор. От страх да не се загубят от поглед, те се хванали за ръце и едната от тях весело заговорила:
- Колко е хубаво да летиш и да се наслаждаваш на полета си!
- Ние не летим, ние просто падаме – тъжно отговорила втората.
- Скоро ще се срещнем със земята и ще се превърнем в бяло пухено покривало!
- Не! Ние летим срещу смъртта, а на земята просто ще ни стъпчат...
- Ще станем ручей и ще се устремим към морето. Ние ще живеем вечно! – казала първата.
- Не, ние ще се разтопим и ще изчезнем завинаги... – възразила втората.

Те завършили своя разговор и пуснали ръцете си.
И всяка от тях полетяла към тази съдба, която сама си е избрала...

Автор – Корнелий Висарионов
Пак от http://www.pozitivnoto.info/

Рози и рози,страшно се радвам ,че съм докоснала по някакъв начин душата ти!Тук близо до нас има розови храсти,в най-различни окраски,всеки път като минавам покрай тях се сещам за теб,въпреки че не се познаваме,може би защото слагаш непрекъснато фотоси на рози.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 23:17 от Patte

# 466
ЗДРАВЕЙТЕ ВЪЛШЕБНИЦИ! Hug
Да не забравяме, че след малко в 00.00 ч. Небето се отваря, както преди
всеки голям Християнски празник, за да чуе нашите желания и молитви.
Утре е Св. безсребърници Козма и Дамян- те са лечители и както казва vivaldii ,
който има здравословен проблем, може да се обърне директно към тях за помощ и
изцерение!
   Здраве, щастие, късмет, много любов и сбъднати мечти! babydust7

# 467
Здравейте и от мен, попреглеждам ви когато мога, но напоследък рядко ми остава време да вляза тук и да чета. При мен също се случват интересни неща,и тъй като вярвам, че се случва най-доброто за мен, то нещо което първоначално ме натъжи в последствие бях благодарна, че ми се случи, за да мога да извлека поука, която само ще ми е от полза и разбира се веднага предприех действия.

Чувствам се щастлива и нали знаете това привлича още повече поводи за щастие.
Благодаря ви за всички споделени притчи, разкази от личен опит и мнения, малко по диагонал чета темата, но все ще попадна на нещо, което да ме усмихне и насърчи.

Благодаря ви! Прекрасен ден на всички!  bouquet

# 468
Мили мили момичета, ето така започна моето лято 2011.
Най-прекрасното лято в моя живот досега..........................  Embarassed.
Отлично започна  Hug Пожелавам на всички ни здраве, любов, щастие и сбъднати мечти!

Добро утро и добър ден! Истински красив ден да е днес.

Happy July!

# 469
http://vbox7.com/play:fbb76640

Хайде Добро Утро и от Мен с един поздрав,въпреки че не успях да посрещна утрото рано,рано.

Пожелавам ви един прекрасен и ползотворен ден,момичета.

# 470
Добро утро,
прекрасна сутрин, въпреки лошото време.
Усмихвам се ....
Докато се чудих какво да предприема, чаках писма, оферти, договори и какво ли още не, и аз вдигнах ръце, да става каквото ще, и когато си иска. Някой горе, явно знае по-добре от мен кога ще се изпълнят желанията ми и как, аз се оставих на течението .... и си купих къща  Twisted Evil
Сега съм много щастлива, и мисля само за това, даже лекинко се моля да ми се забавят нещата, за да мога да и се наслаждавам пълноценно съм семейството си.
Така че всяко зло за добро, всяко забавяне си има причина, всичко в този живот е нагласено за нас, да сме щастливи, прекрасни и обичани!
Прекрасен юли и щастливо лято на всички  Hug

# 471
Здравейте! Много ми е приятно да ви чета , но за съжаление не ми остава много време напоследък. Интересувам се от положителното мислене и чета много книги на тази тематика ..обаче все пак едно нещо ме вълнува много и не съм намерила отговор-вие успявали ли сте примерно да промените нещо по външния си вид?Да речем ако имате бръчки те могат ли да се премахнат само с позитично мислене?Ако някой иска да стане по-висок тогава възможно ли е?Има ли физически граници? Чела съм книгата на Луиз Хей,където са разгледани физически проблеми и от коя нагласа идват ,но както и да съм се опитала да си повтарям утвърждение не ми е изчезнал проблема..не разбирам.Имам и книгата на Лиз Бурбо за причините за болестите ,но и там съм без резултат.А да речем късогледство може ли да се излекува само като си казваш утвърждения?  newsm78 

bouquet Лек ден на всички!

# 472
Прекрасен ден на всички. Днес поздравихме и Слънцето Simple Smile))
askimemnu  Ако си постоянна и вибрираш на положителна вълна всичко е възможно. Можеш да погледнеш и книгите на Лиз Бурбо, тя дава много насоки- защо се появява болестта, прави връзка с модела на мислене и дава насоки. Успех Simple Smile

# 473
  • Universe
         Персонален поздрав за всички в темата

Един професор по философия започнал лекцията си пред студентите по доста странен начин. Пред себе си имал няколко предмета. Без да казва дума, той взел една огромна празна саксия за цветя и започнал да я пълни с малки топки за голф. После попитал студентите дали саксията е пълна. Те отговорили утвърдително. Професорът взел плик с дребни камъчета и го изсипал в саксията, раздвижил я и камъчетата заели празното пространство между топките за голф.

Професорът пак попитал студентите дали саксията е пълна, а те отново отговорили с „да". Без да обяснява, професорът взел кутия, пълна с пясък и също я изсипал в саксията. Пясъкът изпълнил всички останали празнини, а преподавателят повторил своя въпрос. Студентите отново отговорили, че саксията е пълна. Тогава професорът извадил две бири и ги излял в саксията, а студентите се разсмели и попитали какво означава всичко това.

- Искам – казал професорът – да гледате на моята демонстрация като на олицетворение на вашия живот. Топките за голф са важните неща в живота: вашето семейство, вашите деца, здравето ви, приятелите ви, както и онези, предпочитани от вас аспекти в живота, които биха го направили привлекателен, дори да загубите всичко, което притежавате. Малките камъчета символизират останалите неща от живота като работата ви, домът, колата. Пясъкът пък е всичко останало – т.е. дребните и маловажни неща.

Ако първо изсипете пясъка в саксията, той ще я запълни изцяло и няма да остане място нито за дребните камъчета, нито за топките за голф. Същото важи и за живота. Ако инвестирате прекалено много време и енергия за дреболии, никога няма да ви остава място за важните неща.

- А какво означават двете бири – попитал един студент.

- Радвам се, че ми задавате този въпрос – усмихнал се професорът - те показват, че колкото и да е труден животът ви, в него винаги има място за две бири

# 474
Ето какво ще споделя,имах проблем може да се каже здравословен,страдах от нощно напикаване и то до доста години до 20 тогава прочетох първата си книга за позитивното мислене на Джоузеф Мърфи,след това си намерих едни билки и така повярвах,че действат,че чудото стана,а преди това много неща нямаха ефект,включително и лежане по санаториуми пиене на лекарства и каквото още се сетите,преди три-четри години го направихме при две деца без билките обаче.Виж книжките на Норбеков.

# 475
  • най-шареното място
И аз да допълня за Норбеков - кожни дефекти, отслабване. Има и една музика по-назад в темата споделена от КЛОНКА - медитация за слабеене Simple Smile

# 476
  • Universe
Дани  Hug

Тъкмо и аз щях да отговора с Норбеков - майка ми си заличи белег от операция с позитивно мислене и визуализиране, имам позната, която отслабна много със силата на мисълта (за, съжаление, тогава съм била на друга честота и при този отговор реших, че не иска да си даде диетата Crazy)

Не семинара с ТЕС - видях човек, който с визуализация за 1 година е смъкнал около 40 кг - носеше и снимки (той активно се интересува от нашите неща)

За очите - при Норбеков е с визуализация и утвърждения, а при ТЕС - с потупване и утвърждения

Всички линкове за системата на Норбеков

ТЕРАПИЯТА БУРБО (или как да възстановим своето физическо, душевно и емоционално  здраве)

# 477
Имам 3 книги на Норбеков и без никакъв успех все още-преди около 5 години прочетох "Опитът на един глупак.." имах минимално подобрение и после и то изчезна.Сега ми е доста влошено зрението..Най-големият ми кошмар е,че имам халтава става-челюстта ми пука и сякаш пада,приклещва се..проблемът изчезна след носене на брекети и оправяне на захапката,но от известно време пак усещам странно нещо в тази област,напрежение,умора..умирам от страх да не се получи пак.Не мога да го избегна -по-силно е от мен. Трудно е да преодолееш страховете си.Аз не мога да си наложа,че всичко е наред ,когато усещам ,че не е .  newsm78 ooooh! На моменти почвам да си мисля,че тези положителни мисли просто не действат при мен и се отчайвам..

И ТЕС съм пробвала -пак нищо   ooooh!

# 478
  • най-шареното място
Всичко е в главата. Ако си го повтаряш дали няма да помогне. Съзнателно да мислиш че си по-добре всяка минута. Да споделяш подобренията си гласно или писмено с други или със себе си.
Аз имам малък опит с Норбеков, но на шега един малък белег изчезна. Започни с нещо не толкова плашешщо те като челюста и го обърни на игра. После ще имаш доказателство за ефективност за важните за теб неща Simple Smile

# 479
Момичета, подарявам ви това.

То няколко пъти ме "спасява", когато изникна неочакван сблъсък с негатив. Просто се разтварям и оставям водата да отнесе от мене всеки страх.

Чисти (при мене) много успешно наносно от друг човек, който примерно в момента е силно емоционален, а аз по някаква причина му позволявам да дойде много близко до мене - реално това са само шепа хора от моето семейство след като се научих да се екранирам от чуждите. Преди обаче много ме хващаше най-вече с вътрешния кръг от приятелското обкръжение, защото аз съм свикнала да съм много близка с приятелите си. Понякога неволно попивах от тях дивотии и се разлюлявах. И след това си се извиняваме по дузина дни, че сме се овъртели заедно в някоя глупост.

Хубаво е човек да си намери отдушници - при мене са звуци и движение - музика и танц. Танц-терапията е абсолютно чудо. Като направя клас вече мой обещавам да пусна тук обява и да ви поканя  Embarassed Embarassed Хайде казах го публично, че ме изкушават от известно време да си изплюя камъчето  Laughing

А по въпроса за соматичното повлияване на тялото и самосугестията - по моето разбиране те са в основата на разболяването и оздравяването. Аз например с медитативни упражнения съм си намалила почти наполовина голям белег от коремна операция (че и съвсем ще го залича един ден!!). Със символи разбрах откъде произтичаше най-критичното ми заболяване, което победих на Смехотерапията миналата година. Но задължително е необходимо да се прави и физическо натоварване - всякакви гимнастики и подобни. Точно както е в йога - с напредването в духовните практики и чисто физическите "упражнения" стават все по-сложни. Една от причините е да не "отлети" човек. Хората са материални същества и е много важно да изхождат от тялото си. Това на курсове във всички сериозни системи, на които съм била през тези 12 години, откакто се занимава, се повтаря непрекъснато. По-скоро върви като основна нишка - връзка съзнание-тяло.... и обратното.

И последно - позитивизмът не е някаква мистика. Това е начин на живот. Възприятие, че всичко е за добро. Абсолютно всичко. Убедила съм се в това на практика. Ще ви дам два малко екстремни примера:
1. В близко семейство млад 50 годишен мъж получи инсулт. Някои ще кажат - трагедия. Хъм. Лекарствата за възстановяване на функциите на мозъка имат един страничен ефект (поне едно от тях, пише си го в листовката)................ Използва се за преодоляване на алкохолизъм. Този мъж се спаси от най-страшния си порок!!
2. Майката на моя позната била "леко" ударена от ток по време на бременността си, уж нищо й нямало, а се оказало, че плодът е умрял и майката едва също не умира от отравяне на кръвта. Израждат мъртъв плод - това е много неприятна процедура.... Пет години по-късно се ражда моята приятелка във вече доста напреднала възраст на майка си. Повече от 30 години по-късно тя спаси живота на един човек..........

Тези дни стана въпрос за това тук в темата - когато не направим малка крачка за промяна, Бог ни дрънва по-главата и ни принуждава да направим голяма, преди да е станало късно. Някога аз взех за моя живот решение, че всичко е за добро, и това е единствената ми гледна точка. Всичко друго го пускам по хоризонталата - от едното ухо влиза, от другото излиза.

Общи условия

Активация на акаунт