МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 109 936
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Здравейте момичета!  Grinning
Отдавна почти нямам време за форума. Rolling Eyes Но сега имам нужда от помощ относно един въпрос касаещ детската градина. Големият ми син навърши 18 години, до сега за 3-тото дете не плащах такса в ДГ, важи ли все още докато големият е ученик или сега трябва да плащам част от таксата за ДГ и за 3-тото дете? Ако някой има някаква информация ще му бъда безкрайно благодарна да ме ориентира. Hug

# 181
благодаря за топлото посрещане, момичета Hug

...освен ако нямаме предимство като многодетни, ама до колкото знам предимството за прием се ползва от третото дете, а за второто няма, поне така прочетох в нета.  Има ли Варненки с актуална информация?...
според мен приема дори и за второто да е, при наличието на три и повече деца все си си многодетна, нали??! малкият ми син е приет в ДГ с предимство и ще е първа група наесен, номер 2 е  Wink ...но пък възможно ли е в различните градини да се тълкува закона различно Thinking
успех и леко раждане, Сали fingerscrossed

# 182
  • През девет земи в десета
Тук съм, просто нета беше много зле на вилата. Друг път не се е случвало чак толкова да няма връзка.
Значи за теста..........бил с една чертичка, но като се имат в предвид броя на унищожените от Валерия тестове, не е ясно дали резултата е верен.

Ще ходим на лекар, да я погледнат на УЗ и тогава ще знаем със сигурност има или няма бебе Thinking МЦ все още закъснява Thinking

Пролетна, давам отчет веднага Laughing
Голямата ми дъщеря си има сериозен приятел. Като казвам сериозен, това означава, че момчето е 7-8 години по-голямо от нея, сериозно, улегнало, има си бизнес и му е време за семейство. Живеят заедно от доста време и се разбират.
Той иска бебе, тя има да учи, мисля не е невъзможно ако се мобилизираме и помагаме.
Дори според мен е добро решение, тъй като докато завърши висшето си образование ще изгледаме бебо, а после нека да прави кариера и да работи.
Просто имам доста познати девойки, които учиха, после правиха кариера и май шансът тепърва да градят семейство и да родят деца, а са на моята възраст е почти нулев.
Плюс е това, че живеят през три къщи от нашата, помощта е гарантирана Laughing

# 183
  • Варна
sophiepp,
Блаагодаря ! Обнадеждаваш ме доста, и аз така разсъждавам, но като , четох в нета, предимства за прием в Детски градини, пишеше нещо от рода на "трето или следващо поред дете в семейството" , а не "дете в многодетно семейство " А иначе питах, диреторката на градината, която завърши тази година баткото, и тя ми вика , "о да има предимство" Но нещо  е и повярвах съвем, понеже тя може така само да си говори . Така, че ще видим, то за ясла как и да е, но за градина тая година във Варна беше кошмар, а догодина ще е същотото, защото тия набори 2008, 2009 имаше пак "бейби бум"  И тази година ми казаха, имало около 1700 деца , а били приети около 1000. А това си е лотария.

# 184
Хей здравейте отново wavey
Зла гад 7-8 години са чудесна разлика между младите,от опит знам  Grinning Чудесни родители сте!Направо се възхитих от нагласата ти да им помагате Hug
Суит Мони, честито миличка Hug
При нас станаха толкова много неща. първо татито ни се върна от Англия, обекта им свърши, постоя малко и събота замина за Италия.Пак за около два месеца.Лошото е, че два месеца работи, после един не, а чисто като му сметнахме заплатата за тези два месеца излезе към 800 лева на месец.Честно струват ми се много малко и изобщо не си заслужава да сме разделени.Не че за повече би зи заслужавало, но поне ще знаем, че ще поработи малко  и после ще може по спокойно да си търси работа тук. Не знам дали успях да си изкажа правилно мислите. приемрно на една от най добрите ми приятелки съпруга отиде в Германия, но ще работо за 2-3000 евро, така и 4 месеца да изкара там, после може да се върне и спокойно да изкарат няколко месеца, без да се притесняват за нищо,докато си намери нещо тук.
  Иначе не знам дали с епохвалих с Мери, средната щерка, на състезанието в Стара Загора беше 4та. Победи две русначета. Всъщност заслужаваше да е на стълбичката, но предварително знаехме, че няма как да ни допуснат, заради малкия ни клуб.Така, че дори и 4то място ни се стори много добре.Е бяхме разочаровани, макар да знаехме, но детето игра наистина чудесно, ааааа.  Но съдийките я харесаха много, треньорката ни постоянно получава похвали за нея. Във Варна миналата събота имаше малък турнир , този път Мери спечели златния медал newsm44 . Лиска също участва и си има златен медал. Тя се състезава с едно друго мъниче, по голямо от нея със 7 месеца,но на Лиси оценката е с две единици по голяма,Така че си мисля че тя също е талант, е то се и вижда.Смешното беше как се разхожда навсякъде лапнала си пръста Grinning и как веднага след като Мери си изигра съчетанието Лиска хукна на килима да я гушка  Joy Монката, най голямате се отказа от гимнастиката, не иска и това е.Реших да не я мъча,така или иначе почна малко късно да играе. Сега е решила да се занимава с пеене, ама не знам защо си мисля, че не е от нещата дето много ,много и се отдават. Ама ще я подкрепя, пък да видим.Ще ходим на прослушване скоро, при една учителка, да видим тя какво ще каже Laughing
Иначе искам съвет от вас, ако е възможно.Всичките ми приятели и майките на децата от нашия клуб, казват за Мери че е много добра.Но, че няма да може да се развие добре в този клуб.Мерито в момента е най добрата в клуба. И всъщност се вижда, че е така, треньорката не успява да ги доразвие. Мери сега е много добра,но след година не знам дали ще мога да кажа същото. Всички ме карат да я местя в голям клуб, където ще има бъдеще. Повечето майки при нас пускат децата си просто за спорта,но виждат Мери и всички са на ендо мнение-че за нея най-доброто е да се измести в друг клуб. Но ние така сме свикнали с треньорката, станахме приятелки, децата много я обичат и не знаааам. Ако може някакъв съвет ще съм ви благодарна Cry
 Пералнята ми едва се държи, всеки момент ще се разпадне,всеки път със страх я пускам. Не съм платила ток, кабелна и интернет.Интернета най ме притеснява, че няма да мога да се чувам с моя мъж, като го спрат Thinking И така, разни неволи Joy ама иначе ако нямаше такива проблеми, не знам какво щях да правя, може би щеше да ми е скучно. Та сега идва ред да се похваля с нещо и то еееее   ylinfant Да,правилно! Бебе! Не, не съм бременна,но майка ми стана приемен родител. Сега си имаме , тоест тя, ама аз алчно се самодобавям и ставаме НИЕ СИ ИМАМЕ едно малко сладко момиченце на годинка newsm44. И тъй-като живея точно срещу майка ми, постоянно помагам за бебка. Мием дупе, сменям пампи, правя храничка.И разбира се гуушкаааам Laughing Водя и на разходка. Днес я взех с мен да я разхдя, да си почине майка, да си вземе душ, че малката се залепи направо за нея. И си ходя с 4те и ми е едно хубаво.Всъщност аз винаги съм поне с 4ри деца, винаги водя още някое. И ми е хубаво. Децата все коментират, че който не ни познава, ще мисли че съм с много деца Joy Joy Joy
Е, знам, много писах, ама много! Но отдавна не съм, а то толкова неща за споделяне Grinning
Хубав ден на всички ви желая и много щастие!

# 185
  • София
 Момичета, извинете ми, че се намесвам във вашата тема, аз въобще не се вписвам в нея. Но просто от любопитство влязох и не мога да се отлепя, толкова топлина, обич и красота има тук. Заредих се с много положителна енергия от вас. Благодаря ви   bouquet
 Когато бях малка исках да имам 3 деца и все момчета, за първото успяхме, ама за другите две ще видим  Laughing Страхотни сте, бъдете живи и здрави и дано все по- често имате нови мами в тази прекрасна тема  Heart Eyes

# 186
  • През девет земи в десета
Maма Сузи, дай малко повече инфо от първа ръка, какви са условията да станеш приемен родител. Имаме такива мераци с мъжа ми отдавна, но все отлагаме къде поради незнание и заради разни битовизми дето ни тровят живота в милата ни родина.

Ева, намесвай се съвсем спокойно в темата ни, няма нужда от извинения Hug

# 187
  • Бургас
Здравейте момичета!  Grinning
Отдавна почти нямам време за форума. Rolling Eyes Но сега имам нужда от помощ относно един въпрос касаещ детската градина. Големият ми син навърши 18 години, до сега за 3-тото дете не плащах такса в ДГ, важи ли все още докато големият е ученик или сега трябва да плащам част от таксата за ДГ и за 3-тото дете? Ако някой има някаква информация ще му бъда безкрайно благодарна да ме ориентира
. Hug

Извинете ме, че се самоцитирам, но ми е важно! Може ли някой да ми помогне с въпроса? Hug

# 188
  • Варна
Детските градини са общински заведения и като такива всяка община сама си взема решения за такси и отстъпки. НАй-добре да питаш на място във вашата градина. Би трябвало да си оставаш многодетна майка и след като децата навършат 18, но в нашата мила родина, няма да се очудя, ако не е така. Rolling Eyes

# 189
  • Бургас
В наша детска са толкова наясно, колкото и аз. Rolling Eyes  Ама ще се разровя да видя все пак. Peace

# 190
Привет относно детската градина ,ако не се лъжа за второто дете което е на градина и като гледам е на възрастта на моя син аз плащах 28 лв на месец,защото го водят предучилищна,а за третото което също е на възрастта на моя малък син ще плащам ако не се лъжа 50лв и нещо ,мпреди време плащах половин такса за това че се водя самотна майка но правителството отне това право и сега децата са равноправни по отношение на плащането на таксата ,преди време попитах домакинката щом плащам половин такса а когато тръгна малкият ще трябва да плащам на половината половин а тя ми отговори и за него ще плащаш половин такса ,май малко е объркано но взеха че отмениха това нещо и сега децата са равнопоставени ,но все пак според мен все взема решение на общината.Да се похваля нашата кака на есен е студентка да ми е яка гърбинката  Simple Smileкака студентка,единият юнак подготвителна за детска,другият на детска .

# 191
  • София
kloie, намерих наредбата. Не се споменава възраст на децата, това облекчение се ползва от родителите без значение колко големи са по-големите деца.

НАРЕДБА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ И АДМИНИСТРИРАНЕ НА МЕСТНИ ТАКСИ И ЦЕНИ НА УСЛУГИ, ПРЕДОСТАВЯНИ ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Глава втора МЕСТНИ ТАКСИ
 Раздел III.

Такси за ползване на детски ясли, детски кухни, детски градини, домове за социални грижи, общежития и други общински  социални услуги

Чл. 39 (1)  Не се заплаща такса за:

3. третото и следващи деца на многодетни родители.

Това е - кратко и ясно! Може от ТУК да си го принтнеш и ако нещо се запънат - показваш! Peace

В същата наредба пише, че за първото дете се плаща 50 %, а за второ 75% от таксата, ако семейството е многодетно. Та, да си знаете, да си ползвате правата.  Peace

# 192
благодаря за топлото посрещане, момичета Hug

...освен ако нямаме предимство като многодетни, ама до колкото знам предимството за прием се ползва от третото дете, а за второто няма, поне така прочетох в нета.  Има ли Варненки с актуална информация?...
според мен приема дори и за второто да е, при наличието на три и повече деца все си си многодетна, нали??! малкият ми син е приет в ДГ с предимство и ще е първа група наесен, номер 2 е  Wink ...но пък възможно ли е в различните градини да се тълкува закона различно Thinking
успех и леко раждане, Сали fingerscrossed
В Бургас приемът с предимство, е за трето и следващо дете,София е №2 и не се ползва с предимство,въпреки наличието на Вяра-№3,парадоксално,но факт Simple SmileВлез в сайта на общината ви, погледни сектор образование,там трябва да има Наредба във връзка с приема в детски заведения Simple Smile

# 193
  • Бургас
maminkavania    bouquet  bouquet  bouquet

Слънчево Момиче в София за 3-тото дете до сега не плащах такса, а за второто 15 лева и беше добре /от 60 лева/ . Просто сега се чудех дали след като баткото навърши 18 години, но е все още ученик ще се възползваме от облекчението.

Благодаря момичета.  Peace Hug

# 194
  • Варна
Ето какво е предимството за прием в детски заведения на територията на община Варна:

" - трето и следващо дете на многодетни семейства и деца-близнаци; /удостоверява се с актове за раждане; "

т.е второто дете  многодетно семейство няма предимство за прием. Аз така го разбрам, няма логика, но ... така  пише.

Остава догодина да се надяваме на късмета си, че  тука класирането е на лотариен принцип.

Както и да е , всяко нещо по реда си Simple Smile

Мама сузи, относно колебанията ти за треньорката, разбирам те добре, и аз така като свикна  с някой , чиито услуги ползвам ми е трудно да сменя. Но се опитай да си обективна и да се абстрахираш, може би наистина е по-добре да смените клуба, ако искате детето да се развива .  Peace  Щом така те съветват всички, или пробвай да говориш с треньорката, намери удобен случай да питаш, тя какво би ви посъветвала за бъдещето на Мери, кое ще е най-добре.

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 22:41 от Saly

Общи условия

Активация на акаунт