Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 519
  • 229
  •   1
Отговори
# 180
Аз си мислех, че го е взела да го поноси, но го е забравила на врата си - като я попита, изглеждаше ли смутена, бързо ли смотолеви, че е нейно? Ако е изглеждала спокойна и е твоето...значи си е обиграна лъжкиня.  Confused

Разбирам лъжата в началото, да се е стреснала...но правилното, в последствие, щеше да е да си признае, да се извини, че е била глупава и се е притеснявала да те попита дали може да го вземе на заем (въпреки, че не се притеснява роднините й да преспиват у вас..) и да е честна. Това е простимо, според мен, всеки изтрещява и прави глупости на моменти, при толкова съвестна работа, една грешка е простима.

Но при положение, че продължава да лъже, няма друг начин, освен грозни сцени и раздяла.

Разбира се, ако наистина е твоето...но съвпадението е прекалено голямо - твоето изчезва, а тя има същото.

# 181
Много гадно. На 99,9% е сигурно, че го е взела и най-безсрамно го носи пред очите на Лени, която заради оня жалък 0,1% се свени да й тегли шута.
Няма ненаказано добро. Винаги съм си чукала главата когато съм гласувала доверие на хора, които не го заслужават, ей така от съжаление.

# 182
Добре, де, ами ако наистина жената си го има същото герданче Laughing От написаното става ясно, че не е Кохинор, а общо взето масова бижутерия. Съвсем достъпна за всеки.
Интересно, ако наистина дойде със своето на врата и изрови другото отнякъде, тогава какво?

# 183
Добре, де, ами ако наистина жената си го има същото герданче Laughing От написаното става ясно, че не е Кохинор, а общо взето масова бижутерия. Съвсем достъпна за всеки.
Интересно, ако наистина дойде със своето на врата и изрови другото отнякъде, тогава какво?

Ами няма право да се обижда и сърди, защото всеки нормален човек би се усъмнил - на авторката изчезва, а тя за пръв път се появява с него? Е, какво да си помислиш...
Да, възможно е, но шансът за такова съвпадение е твърде малък, според мен.

# 184
10 c's ,

Много се извинявам, че не съм прочела всички постове, но имам подобен опит и искам да те предупредя за някои неща.

На първо място - имаш късмет, че евтино получаваш подобен горчив урок преди да имаш деца, че после сама ще се убедиш колко по-лесно може да те манипулира подобна жена, колко по -зависима ще станеш ако нямаш роднини наблизо да ти помогнат и за един час с бебе и до какви неща може да се стигне.

Жената може и да не е крадла, а да го е взела, понеже нито има мозък, нито емоции да разбере, че си свестна и цивилизована и затова си канила и си приемала цялата и фамилия.
За нея това е липса на елементарна бариера от твоя страна и което е твое е и нейно, според пилешкия и мозък.

Сега си във вихъра на емоцията, знам какво е да искаш да възстановиш нещата и да си върнеш покоя, но ако можеш дишай дълбоко, визуализирай каквото искаш, съсредоточи се върху друго и пр. Жената пие прекалено много твоя душевна енергия.

Бях взела дружка от ученическите години за подобна роля у нас и накрая ми бяха необходими два месеца да се абстрахирам от нея след като културно и прекратих ангажиментите.

И след като културно се разделите, да не ти хрумва да я допускаш и за миг удома си. Ако имате кафене до вас може и там да и кажеш, че за момента не се нуждаеш от услугите и ще се виждате при повикване или пр. Така ще си оставиш къщата незасегната от нейната енергия след раздялата.

След като си изпатих, започнах да разбирам, защо мои колеги и познати запазват дистанция при всички ситуации с хора, с които деловите връзки ги свързват. Преди ги критикувах и упреквах, а после разбрах, че това било единственият разумен начин да не станеш обект на манипулации от непорядъчни хора.

# 185
ами ако наистина жената си го има същото герданче
И аз си мисля, че не е толкова невероятно.
Малка партида - добре, но все пак не е едно единствено.
А ако е по калъпче, оттогава е минало много време и може да са напускани доста малки партиди, защото това е изгодно за производителите. И както си имаме обмен с Румъния, може да й е подарък ... дори в съвсем друго, по-ново време или пък по-старо.
Не бих действала по предположения, а бих казала направо и да се изясни ситуацията. Който има причина - да се срамува. Който не - чудесно.

# 186
В такъв случай е чудно защо 10 c's не може да намери нейното.

# 187
Украшението е Галдини, тяхна е марката, сигурно дори ги правят у нас. Както казах не е най-великата марка на света, но не е и нещо, което е намерено в пакет Зрънчо.
Вероятността да се 'засечем' с такова нещо и двете е малка. Не я изключвам, в момента в който намерим моето, ще се радвам да се срещнем с нейното.
Защото ако има нещо сигурно, това е че аз съм го носила само 1-2 пъти за последните 6 години и че винаги  е стояло в кутията ми ( където сега го няма), просто защото аз не съм имала повод да го вадя оттам.
Аз отчитам това, че може и да има един процент вероятност и да бъркам, Птица. И затова не съм я обвинила, нито съм направила скандал, търпеливо изчаках  една седмица, не съм родена вчера  -  просто й казах, че не намирам моето, а тя ме успокои, че другата седмица ще се намери.

# 188
  • София
Следващия път ще се разбере, ще потърсите ЗАЕДНО Mr. Green

Зная, че проблемът не е в герданчето, а в гадното усещане. От една страна човек е сигурен, от друга - някак си му се ще да не е истина, да не е бил толкова тъп, че да вярва...Иска му се и да си запази помощницата, все пак нали уж почти приятелство. Абе, сложно е.
Не разбирам тая женица защо веднага не е направила копие при бижутер и да подхвърли твоето бижу. Това е още по-гадно, значи хич не я е еня.
Разбирам - решила, че не е нещо важно, взела го, ама като разбира, че явно си го искаш, да вземе да направи нещо по въпроса.

А дали изобщо ще има следваща среща??? Вероятно - да. Нали досега тя следва логиката, че нищо не я притеснява, щото нищо лошо не е направила.
Но ако не се появи, ще е съвсем ясно.
Гледай каква работа... Thinking Тая ситуация не спирам да я мисля Laughing
И като последен идиот продължавам да се надявам, че совите не са това, което са hahaha

# 189
  • София
В страшни филми влязохте.
Бонд, Джеймс Бонд.
15 страници за някаква крадлива чистачка.
Стратегии, тактики и обходни маневри, за да я загащя в ъгъла и да я информирам, че я изритвам на секундата, заради кражба, много сложно.

# 190
Съгласна съм. Ако чете модератор, може да я заключи, а развръзката ще напиша в  темата "Какво стана с... " в Клюкарника, след седмица. Иначе рискуваме още 1 седмица едно и също.
Благодаря на всички за вниманието и отзивчивостта   bouquet

# 191
Аз все си мисля, че тя наистина ще ти помогне да намерите бижуто, и че нейното ще продължи да си стои на шията и. Да видим  Grinning

# 192
Аз все си мисля, че тя наистина ще ти помогне да намерите бижуто, и че нейното ще продължи да си стои на шията и. Да видим  Grinning
И аз ,и аз .До последно вярвам в доброто .

# 193
  • Лондон/Пловдив
С голям интерес я чета темата колкото и да ми се иска да не го е свила прислужницата на там клонят нещата . Ако не се намери при следващото и посещение направо и кажи в очите ,че смяташ това на вратлето й за твоето защото си го белязала .

# 194
 Аз например съм доста разхвърляна и непрекъснато ми се налага да питам домашната помщница къде е това или онова. Понякога много интересно неща, които не мога да намеря с часове просто се появяват на следващия ден, когато я помоля да ги потърси.
По принцип винаги съществува вероятност да ти изчезне нещо, което не ползваш редовно. Самите домашни помощнички забелязват тези неща. Моята например прибира дрехи, обувки и други подобни неща, които никой не ползва в момента в чанти, забутва ги някъде из гардероба, че да не са ти пред погледа и някой ден след известно време очаква така както си ги е сортирала да си ги получи съответните вещи. Ти така или иначе си забравил за тях.
При мен проблемът е още по-голям тъй като имам и малки деца и ако нещо изчезне прислужницата винаги може да каже че са децата. Така например миналата година по Коледа точно преди домашната помощничка да излезе в отпуск ми изчезна един от златните пръстени, който не бях носила от няколко седмици. Може би за мой късмет точно този ден реших да го потърся. Вече се бях отчаяла че пръстенът ще се намери, когато помощничката ужким го намери под леглото в спалнята, естествено обяснението беше че дъщеря ми си е играла с пръстена, но в такива случаи нищо не може да се докаже.

По принцип е почти невъзможно да обвиниш помощничката в кражба освен ако не си абсолютно сигурна че съответнто украшение е било на даденото място. Ако аз съм сигурна бих я конфронтирала въпреки, че ще е почти невъзможно да се докаже нещо, особено ако става въпрос за по скъпа вещ.
Но естествено първо и дай възможност да го намери сама, моята винаги намира изчезналите вещи.

Общи условия

Активация на акаунт