Maлко деликатен в-с за дом. помощница..

• 19 561
  • 229
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А за раздялата е ясно, това ми е по-неприятно дори от изневяра на мъж.
Не знам, за мен не е така ясно, добрите домашни помощници ми се струват някаква химера, а и не е гаранция, че някоя от поредицата нови няма да направи по- голяма беля. Даже не е нужно да краде, а да тръкне каквото не трябва с нещо остро и предмет за много пари да стои обезобразен или да си замине.

# 61
лично аз щях да го преглътна и да го впиша в графата 'неизбежни щети ' при ползването на външни хора за почистване. за мен  щеше да е абсурдно да повдигна темата изобщо, по-скоро бих си прехапала езика.
в дома си пускам само майка ми, която може да ми пипа вещите. от дън душа ненавиждам нещо мое да бъде премествано и на сантиметри.
домашна помощница бих ползвала само в  случай , че съм крайно безпомощна или супер заета бизнес дама.

# 62
Не съм "супер заета бизнес дама", но моят работен ден приключва в 19 часа и се прибирам вкъщи след вземане на детето от баба му къде 20 часа. Ако след 20 тепърва трябва да яхвам метлата, парцала, плюс готвене, миене на съдове , обръщане на внимание на детето - то пиши го бегАло.
А в събота и неделя, когато се предполага да си заредя батериите, да седна да чистя , абсурд! Stop

# 63
  • В една Дупка.
Веднага я гоня, изобщо не ме интересуват никакви други оневиняващи обстоятелства. Ама трябвало и...., харесала си го...., бих и го даже и дала... Wink абсурд.
Безработицата е голяма, ще помогна на следващата. Независимо че ще ми коства начално обучение.
Прекалено лично се отнасяте към помощниците в домакинството.

# 64
Много неприятен проблем.
Когато наех на работа жената, която чисти вкъщи й обясних, че след като е почистила, може да хапне ако е гладна, да си направи чаша кафе, или да пийне някаква напитка. След няколко седмици установих, че понякога ми липсват хранителни продукти в хладилника, опаковки от еспресо капсули, шишета кола, дори веднъж цяла опаковка дамски превръзки - така де, да съм уточнила количествата   Mr. Green Жената е африканка, която не може да чете, пише фонетично, не че има някакво значение, но за мен донякъде е извинение. За нея не е лесно дори да си купи нещо от магазина. Явно има ценностна система, защото никога не си е взимала бижута, пари или нещо скъпо.
Ако посегне на нещо с голяма стойност, дори сантиментална, бих се разделила с нея, без да се замисля.

# 65
Като четох тези тема се почувствах най-голямата глупачка. Само моята глава не може да приеме, че тази жена е взела това бижу, а всичко преди това между тях е вървяло така гладко. Така ми се иска да прочета, че е някаква безумна тъпа грешка.
Дори да е истина, аз вярвам, че всеки заслужава втори шанс. Само втори, не десети. Проведете прям разговор, кажи й колко те е разочаровала, чуй какво тя ще ти кажа и после си отваряй очите добре. Вероятно това ще ти създаде дискомфорт и една досадна бдителност. Зависи какъв човек си, но аз бих предпочела това, пред скъсване на контакта ни от един път.
Ако се повтори, разделете се. Да препратиш дългосрочни отношения с човек, който ти е и приятел, и персонал, за мен е прибързано. А и коректен персонал се намира много трудно, във всяка сфера. Да намериш по-лоша от нея не е никак малко вероятно.

# 66
  • София
Не съм "супер заета бизнес дама", но моят работен ден приключва в 19 часа и се прибирам вкъщи след вземане на детето от баба му къде 20 часа. Ако след 20 тепърва трябва да яхвам метлата, парцала, плюс готвене, миене на съдове , обръщане на внимание на детето - то пиши го бегАло.
А в събота и неделя, когато се предполага да си заредя батериите, да седна да чистя , абсурд! Stop
Жози, не знам за теб, ама ние сме с две деца, а няма и баба.  Crazy Лудница е, но не е невъзможно.  Peace Батерии май не презареждам. Да видим до кога.

# 67
...
ще го върне, почти сигурна съм. ще го подхвърли из къщи др. седмица, щото случката е малко детска, не вярвам да рискува за такава глупост отношения, пари .. които не са от вчера, ние сме близки, аз съм разчитала на нея , тя на мен, струва ми се безумна историята
Разделете се, защото съмнението ти в нея ще остане за винаги. Щом не си сигурна 100%, че украшението наистина е твоето, не я обвинявай, че може да стане неудобно. Дай възможност да го подхвърли, а после  я отрежи.
Личната карта на майка ми изчезна и бяхме на 90% сигурни, че е открадната. Претърсихме къщата основно, и после се обадихме в полицията. След два дни, картата се намери у дома.

# 68
Знам, че ще прозвучи гадно, но моето мнение е, че си направила грешката да се сближиш с нея. Нашата помощница живее у нас, близки сме, вярвам и, но като на подчинен. Винаги имам 1 на ум. Не казвам, че не трябва да ги третираме като равни, а че трябва просто да покажем кой е стопапин на дома и кой само го подържа.

# 69
В Кънигстън ли? Laughing

# 70
Моят горчив опит с персонала е същият. Ако ги допуснеш по-близко до теб, след това винаги нещо се разваля. Независимо за дом.помощница, шофьор, секретар или друго говорим. Трябва да се знае кой е шефът, колкото и гадно да звучи. Не говорим за третиране на хората, а за дистанция.

# 71
и аз мисля така, затова и не взех позната да ми чисти. Имам много познати, които чистят къщи, но аз не исках да си разваляме отношенията поставяйки ги в ситуацията шеф-подчинен
Едната отчаяно си търсеше работа по това време и беше малко обидена, но сега май и тя разбра, че така е по-добре

# 72
Е, хайде сега...взела някаква дрънкулка да я поноси.

Не е болка за умиране, че чак да я сменяш.
Направи така,  тя да разбере, че ти знаеш, за кражбата и да се почувства неловко.
И спазвай дистанция.

# 73
Вики, тук не иде реч аа стойността на дрънкулката, а за самото и присвояване.
И на мене би ми докривяло, ако разбера, че някой ми е ровил в само мои си, лични неща.

# 74
В такава ситуация не зная дали бих имала сили да се разправям, но със сигурност ще се разделя с помощницата.Не бих допуснала у дома човек, който ме лъже, не би ми било лесно да забравя.Всякакви персонални чистачески качества ще са ми на заден план, щом не мога да имам доверие на някого.

Общи условия

Активация на акаунт