Раждане вкъщи 16

• 26 876
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Това о/у ли ти избоде очите?
 Confused
Значи...ако са минали 5 години, няма НИКАКЪВ риск, от руптура, м? Като каква го твърдиш? Ако аз утре, на база този твой постинг взема та пробвам домашно раждане вкъщи? И взема та умра?
Слезте на земята.
А това - установява се предварително...нали от лекар? От тези, същите, които казаха на Цвети, че трябва НЕЗАБАВНО да бъде приета в болница.  Confused

# 346
От лекар се преценява, да (не се притеснявам, че ще вземеш решение на база на прочетеното от мен, въпреки степента ти на грамотност). Решения свързани със здравето се взимат на базата лекарско мнение и ДОВЕРИЕ към съответния специалист, а не заради бялата му престилка.  Peace

# 347
  • София
М?
Нещо не те разбрах.
Опита се явно да правиш квалификации за грамотност на база една буква.  Laughing Това може да говори само за твоята степен на интелигентност, уви.
Всъщност аз доста се бях зачела за VBAC, направо се бях размечтала за едно домашно вагинално раждане. Хубаво е, че се 'събудих' преди да си го причиня. Но надали всички ще се събудят.

# 348
Решения свързани със здравето се взимат на базата лекарско мнение и ДОВЕРИЕ към съответния специалист, а не заради бялата му престилка.  Peace

А как определяш поведението на някой, който пренебрегва мненията на лекарите, на които е решил да се довери и предпочита форумни препоръки като "не си разваляй рахата с прегледи"?

За рисковете от руптура след секцио - едно много подробно изследване в зависимост от вида на операцията. Признавам, че го четох по диагонал, защото темата не ме интересува чак толкова, но някой може да го намери за полезно.

ПП И заяждането на тема "грамотност" във форума обикновено демонстрира безсилие да се опонира със смислен аргумент - не че искам да те засегна, ама много на дребно се заяждаш. Ако аз тръгна да поправям всяка буква на Сова например или Кристиян, трябва нищо друго да не върша. Но на теб точно тяхната "грамотност" не ти пречи. Simple Smile

# 349
  • Варна
От лекар се преценява, да (не се притеснявам, че ще вземеш решение на база на прочетеното от мен, въпреки степента ти на грамотност). Решения свързани със здравето се взимат на базата лекарско мнение и ДОВЕРИЕ към съответния специалист, а не заради бялата му престилка.  Peace

Добре, ето я едната от задънените улици в разговора - доверието в лекарите. Откъде ще дойде разбирателството, щом отношението е такова? А то Е такова - "ще ти развалят рахата тези лекари...", "доводите им са измислени", че и "медицината не е наука", "конвенционалната медицина няма решения". Какво ще правим дори и да се гарантира правото на домашно асистирано раждане? Днешните "бели престилки" и акушерки не стават, хомеопатите нямат думата, освен ако не са и АГ специалисти (нищо, че хора отиват да раждат в болница, но с назначени от хомеопат лекарства). Новото поколение лекари и акушерки и те няма да стават, щото са обучавани от старите чудовища. Какво остава? Независими акушерки, обучени от други независими акушерки? Те секцио по спешност могат ли да правят? Къде ще го правят? Проследяват ли бременността с УЗ и лаборатория? На кои лаборатории ще се доверят? Ако утре, по време на раждане, незвисимата акушерка каже на родиката: "Болница ли? Защо болница - раждането е естествен процес, ще се справиш, защото аз съм учила ТИ да се справиш, мислиш, че нещо не е наред, но това не може да е така. Аз така съм учила"? След някои липси на реакция, след отказа да се дадат отговори, хората с право се притесняват. Това защо "ви" учудва ("ви" използвам за краткост, а не задължително за противопоставяне)?

# 350
  • София
Според линка на jp нямам никакви сияйни предпоставки за VBAC. Раждам все слончета, а за плод над 4кг опасността за роптура след ЦС е значително по-голяма.  Mr. Green
Алилуя. НЕма се ражда екстремно.
В нЕкой друг живот, като зараждам мишки от по 2,500 може да се пробвам VBAC.

# 351
  • Boston, MA
... Естествено е зрял мьж и зряла жена да правят поколение.Неестествено и породено от израждане на обществото по едни или други причини,е да се изнасилват непьлнолетни и тн...

...

Обществото, не природата, е поставило нормите мъжът и жената да са зрели. Иначе съвсем естествено би трябвало да се сношаваме като Ромео Жулиета на 14 години. Но сега е подсъдимо, нали?

Повтарям, а и ще потретя - VBAC да се предприема в домашни условия е изключително опасно. 20 минути транспорт до болницата (които, както разбрахме, така или иначе са недостижими) при спешност могат да костват живота и на майката, и на детето.

Същото важи и за седалищното предлежание. Вагинално раждане може да се опита, но там, където има възможност за спешно секцио. Ясно, че това не е върху завесата за баня.

Да добавя към Ментова - как ще прецените дали сте нисък риск и съответно добри кандидати за домашно раждане, ако естественическата ви натура ви кара да си спестявате скрийнинг тестове и рутинни прегледи?

# 352
Цитат
Цитат на: Christian в Пет., 01 Юли 2011, 17:36

... Естествено е зрял мьж и зряла жена да правят поколение.Неестествено и породено от израждане на обществото по едни или други причини,е да се изнасилват непьлнолетни и тн...

...

Обществото, не природата, е поставило нормите мъжът и жената да са зрели. Иначе съвсем естествено би трябвало да се сношаваме като Ромео Жулиета на 14 години. Но сега е подсъдимо, нали?

Знам много добре какво е зряла жена и зрял мьж и затова дадох този пример.Нямам пред вид зрял-значи на вьзраст.(25 например)
Не е подсьдимо,ако и двамата са непьлнолетни.Подсьдимо е,ако единият е пьлнолетен.
т.е.се врьщаме кьм примера ми за перверзиите,които не са плод на естествен човешки мироглед!
Щом природата е сьздала зрялостта на 11-14,значи това е естествено.Неестествено е на 3,на 4 или на 6 годинки и който се вьзползва в този период вьрши неестествено нещо.Дали е нормално,перверзно и тн..в момента не играе роля и не го дискутирам.

# 353
Ее, стига де сега  Laughing , чак пък.. От моите, ако ще поправяш, няма да са "всяка", ами вероятно ще се наложи да се zанимаваш само със "z" -тата ми  Wink

П.П. Не, че темата е zа правопис, но и мен ме драzнят моите "z", обаче... вече съм се примирила и свикнала с тях. Кредор, какво да се прави...

# 354
Раждам все слончета, а за плод над 4кг опасността за роптура след ЦС е значително по-голяма.  
Явно няма особен шанс да научиш каквото и да било...

Какво остава? Независими акушерки, обучени от други независими акушерки? Те секцио по спешност могат ли да правят? Къде ще го правят? Проследяват ли бременността с УЗ и лаборатория? На кои лаборатории ще се доверят? Ако утре, по време на раждане, незвисимата акушерка каже на родиката: "Болница ли? Защо болница - раждането е естествен процес, ще се справиш, защото аз съм учила ТИ да се справиш, мислиш, че нещо не е наред, но това не може да е така. Аз така съм учила"? След някои липси на реакция, след отказа да се дадат отговори, хората с право се притесняват. Това защо "ви" учудва ("ви" използвам за краткост, а не задължително за противопоставяне)?

Че те и сега акушерките са последна дупка на кавала, отнети са им по-голямата част от функциите и изобщо тази професия не се различава много от тази на сестрите. Попитай някоя акушерка дали и харесва така, но по-различно от коментар за силното лекарско лоби няма да чуеш. С фелдшерите е подобно, ако си спомняш наскоро стачкуваха заради обсебена професионална ниша.

# 355
# 356
Някъде видях, че американски акушерки, водещи домашни раждания, имат процент секцио 5-10 процента.

Същевременно те имат най-здравите, подготвени, мотивирани, раждащи без окситоцин и намеси родилки. И пак 5-10 на сто от тях няма да имат добър изход от раждането, ако не е секциото.

Сега се замислете дали раждането е естествен, природен и безопасен процес. А колко по-неестествен ще е за една родилка дори с малък проблем (като едно леко, непритеснително за Мег! преносване) или пък предишно секцио.

Да не говорим, че пропускаме един много важен въпрос. Някой може ли да каже какъв вкус има плацентата?

Освен това, котките раждат естествено, бързо и нормално, но си ядат малките. Дали е приемливо да постъпим според природните повели, ако душата на детето реши да не се всели в омразната плът? Какво правим с тази ненужна на духа плът...

# 357
Щом природата е сьздала зрялостта на 11-14,значи това е естествено.

Т.е. санкциите за секс с 11-годишни са неестествени?

Имам чувството, че ползваш често "естествено" вместо "морално" и обратното. А "морално" е съвсем изкуствена категория, създадена от хората.

Иначе има много естествени неща, които не минават за морални. Животните убиват конкурентите си, малките на другите мъжки, крадат, изнасилват, крадат чужди бебета, лъжат, паразитират и т.н. Това са все естествени неща.

Също така, умират от болести, инфекции, при раждане. Цели видове измират непрекъснато. Нищо, че всички сме "перфектно устроени".

Сова, просто казвам, че няма смисъл да се ровиш в буквичките на другите хора - щом се разбирате. Другото е загуба на време, дребнавост или просто липса на смислен аргумент.

Освен това, котките раждат естествено, бързо и нормално, но си ядат малките. Дали е приемливо да постъпим според природните повели, ако душата на детето реши да не се всели в омразната плът? Какво правим с тази ненужна на духа плът...

Потвърждавам - при котки и зайци съм го виждала с очите си. Естествена, но неприятна гледка.

# 358

И успокой тона, а? Шестнайста тема, а ти звучиш все така истерично.

Всъщност други звучат истерично, примерно тези, които ръсят обиди без да са предизвикани, само защото някой не споделя гледната им точка, а също и тия, които отправят обвинения в убийство /"насилствено умъртвено" било бебето/ без да си дават сметка, че това е подсъдно и могат лесно да бъдат съдени за такова изказване. Ей това е истерично. Но то е ясно--мотивацията на определени хора да пишат същите неща в стотици страници и да обиждат по същия начин и в първата и в последната, говори  сама за себе си. Можем да им съчувстваме само.

Клеветата става подсъдна, когато наклеветеният сам докаже, че казаното има значителен ефект и предизвиква негативно обществено мнение към него.

Общественото мнение към решението на Цвети вече е негативно. Една категоризация в повече нищо няма да направи. Хайде не плаши със съд. Има свобода на словото, не лов на вещици.

# 359
ПП Линкче за едно индуцирано VBAC от този форум. В Швейцария.
Индуцирано раждане, но две седмици след термин, кой ли тук чака две седмици, да не говорим пък след секцио.

Общи условия

Активация на акаунт