Раждане вкъщи 16

• 26 865
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Наблюденията ми са от България - болници, лекари, бременни, родилки и вече родили.  Laughing  Това достатъчно изчерпателно ли е или трябва да изброявам поименно лекари, болници, родилки, бременни, сайтове, статии, линкове, дебати и още каквото съм прочела, чула, видяла?  Thinking

Обиколила си ги лично тия лекари и болници ли? Или пак ще се върнем на форумните истории?

Разликата е че, когато е две седмици след термин няма какво друго да се направи освен индуциране или секцио, когато е две седмици преди термин има и трети вариант да се изчака няколко седмици, а в България обикновенно най-много чакат до датата на термина.

За VBAC не знам. Иначе познавам достатъчно жени, преносили по седмица или десет дни, които са си родили съвсем нормално без индуциране и без някой да ги навива за такова.

Май и ти харесваш форумните истории  Peace Да ти споделя и моята. На четвъртия ден преносване ме приеха в болница, рискова съм била. На осмия ден ми направиха индукция, не родих. На 11-я пак искаха, ама изядох половин кифла с мармалад на закуска и преди визитата на доктора, та не посмяха да ме свалят, защото можело упойка да се наложи да ми сложат. На 12 ден родих вагинално, след втора индукция, пукане на мехура и разбира се разкоша на епизиотомията. Секцио ми предлага многократно, и ми го обещаха, ако не родя след втората индукция. За индукция не ме навиваха, направиха ми я. Благодарна съм на сина ми, че се размърда и тръгна на почти изтекла банка окситоцин.

# 376
бтв, някои повсеместни практики в нашите болници също носят висок риск от руптура и без да е след секцио раждането.
Мен дни преди термина взеха да ме обработват колко е опасно преносването, въпреки очевидно сгрешената дата в документацията.

# 377
бтв, някои повсеместни практики в нашите болници също носят висок риск от руптура и без да е след секцио раждането.

Това и аз го знам, но смея ли да го кажа, нали ще ми искат доказателства от личен опит и без право да ползвам форуми...   Laughing

# 378
pip_peeva, за преносването - не, не са форумни истории. Това са мои познати, които наистина си преносваха.

Отделно съм лежала в Патологична бременност в Тина Киркова с преносващи жени - на всички им беше казано, че ако няма проблеми с бебето и плацентата и не родят до 2 седмици след термин, тогава ще предизвикат раждане. Повечето раждаха преди тези две седмици.

Не че за това е темата - но искам да кажа, че няма държава и здравеопазване, от които всички да са доволни.

Тъй като аз бях със серклаж, съм изчела маса американски форуми по въпроса - и мога да ти кажа, че оплакванията от лекарска немарливост при самия серклаж и при проследяването след това могат да ти изправят косите.

Не казвам, че всичко в болниците е наред - а само че да се демонизират нашите лекари и практики и да се идеализират чуждите не е твърде адекватно на реалността. Поне по това, което аз съм наблюдавала и чела.

# 379
Темата ще трябва вече да се казва: Разговор с джиджи биджи /jp/ ooooh!

# 380
Аз не мога да сравнявам професионализма на нашите и други доктори, обаче е факт, който е подкрепен с колкото искаш доказателства, че използват остарели практики и нямат навика приемат родилката като човек, който има право на мнение.
За преносването, аз имах предвид преносване при VBAC, но и при предишно нормално раждане, ще бъде по-скоро изключение, ако някой се съгласи да чака две седмици след термин.

# 381
Аз не мога да сравнявам професионализма на нашите и други доктори, обаче е факт, който е подкрепен с колкото искаш доказателства, че използват остарели практики и нямат навика приемат родилката като човек, който има право на мнение.
За преносването, аз имах предвид преносване при VBAC, но и при предишно нормално раждане, ще бъде по-скоро изключение, ако някой се съгласи да чака две седмици след термин.

Точно така е, подкрепям.  Peace

# 382

Практики като клизмата ли имаш предвид? Ок, остаряла е - но едва ли е най-големият проблем.

Не знам дали ще е изключение за преносването - казвам ти какво съм видяла с очите по време на триседмичния си престой в Тина Киркова. В крайна сметка, ти можеш да вярваш, на каквото си искаш.

# 383
рутиненно поставяне на с-ма с окситоцин, ЕПЗ при първо раждане задължително, избутването на бебето, приковаване по гръб към леглото и те ли не са проблем?

Отделно (за мен) всичко, което е стресиращо за майката (вкл. клизма) е проблем в таккъв момент.

# 384
  • София
Отделно (за мен) всичко, което е стресиращо за майката (вкл. клизма) е проблем в таккъв момент.
На мен система с окситоцин не са ми поставяли, разхождах се докато исках, имам два прегледа за разкритие (единият по моя молба). ТК преди близо пет години. По-стресиращо ми беше изказването на акушерката предната седмица "К`во се притесняваш, ма, че ти е голямо бебето (по мнение на четирима ехографисти 4,5 кг). С този задник като на крава ще родиш лесно."  Мило и любезно  Wink. Е не позна, и с този задник не получих никакво разкритие, ама здраве да е.
Но тук проблемът вече далеч не е в АГ-отделенията, а в културата на общуване на цялото ни общество.

# 385
А аз какво да кажа, като в документите от второто ми раждане пише,
предишни аборти: НЕ ПРИЗНАВА
Simple Smile)))))))))))

# 386
А аз какво да кажа, като в документите от второто ми раждане пише,
предишни аборти: НЕ ПРИЗНАВА
Simple Smile)))))))))))

Муахахаха, и що така те подоzират в укриване на информация, едва ли не?

Бърльо, приятна работа, спор няма....

Мале, има уникални екzемпляри в бели престилки у нас, със сигурност  Joy

# 387
  • София
Мале, има уникални екzемпляри в бели престилки у нас, със сигурност  Joy
Сове, ако проблемът с простаците спираше само до вратите на АГ-тата или болниците въобще...ехе-е-е! То какви пациенти има-а-а  Sick Една простакеса-пръдла-връзкарка раждаше с мен (планирано секцио) и в реанимацията орева де що контакт в телефона си имаше "А-а-ах, о-о-ох, саааамо ако знаех, че при спиналната упойка няма да си чу-у-у-увсвам краката, ни-и-и-икога нямаше да се съглася на нея". И този пронизителен призив близо 24 часа докато десетина други жени се опитваха да си починат след едн-друго. Циганката с 11 аборта и девето раждане не я споменавам - беше си дошла като при роднини - всичко знае, на всички обяснява какво се прави и какъв е редът...бабата, която избута пет-шест бременни с огромни кореми на опашката за вземане на кръв с извинението "Мен само ще ме боднат набързо"...и още, и още

# 388
рутиненно поставяне на с-ма с окситоцин, ЕПЗ при първо раждане задължително, избутването на бебето, приковаване по гръб към леглото и те ли не са проблем?

http://forum.canadianparents.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=s … mp;Number=1175272

Както виждаш, и в Канада се тревожат, че в болниците предимно ги карат да раждат по гръб.

Не казвам, че не трябва това да се промени, но разликите между тук и там са често по-малки от това, което някои тук си представят.

# 389
Абе ясно е, че ни куцат много работи, и че не zапочва свършва само с докторЯта.
Ама те са наистина брутални в еzика си понякога. Щото нали би трябвало те специално да са над среденото интелигентни, де да zнам, професията им го предполага, а пък като иzвадят каруцарския речник и става мани  Laughing
А пациенти всякакви, сигурно...

Общи условия

Активация на акаунт