Повръщане

• 2 170
  • 13
  •   1
Отговори
Най-вероятно на много малко се е случвало, но аз да попитам. Детето ми е с отит и е с температура от няколко дни. Но не точно това ми е въпроса, вчера му отворих едно пюре и тъй като съм много разсеяна в момента, тъй като не съм спала от много време, не забелязах дали чух звук. Дадох му няколко лъжички и чак тогава се сетих, че не знам дали е било херметически затворено. Накарах го да повърне няколко пъти като му бръкнах в гърлото. Той се разплака и се уплаши. Само да кажа, че е на 1г.9 месеца. На следващия ден бяхме на лекар и той му бръкна, за да му види гърлото и той пак повърна. След това повърна три пъти в къщи през интервали от 3-4 часа. Въпросът ми е може ли да е получил стрес и затова да повръща и случвало ли се е на някой. Защото лекарят не намери други причини за повръщането. И ако ви се е случвало колко време продължава. Отказва  и да се храни.

# 1
не ми се е случвало, но е напълно възможно и според мен в случая най-вероятно да е от стрес. ти си знаеш, но това което описваш че си направила ми се вижда много брутална мярка за няколко лъжички пюре. най вероятно си му изкарала акъла на детето. аз да съм и аз ще отказвам да ям от ужас че пак може да ми се случи. колкото до това колко ще продължи зависи най вече от детето - колко бързо ще забрави за случая. и от теб разбира се.

# 2
мога да кажа само, че ти изобщо не си добре. ненормална ли си ква си? а лекаря ти още повече не е добре!!!!  #2gunfire newsm78 newsm78 newsm78

# 3
това което описваш че си направила ми се вижда много брутална мярка за няколко лъжички пюре. най вероятно си му изкарала акъла на детето.

Разбира се, че си стресирала детето. Няма да се изказвам повече smile3505

# 4
  • Видин
Ужас. Горкото дете  Confused
Дано скоро му мине... и да няма повече изцепки

# 5
  • София
мога да кажа само, че ти изобщо не си добре. ненормална ли си ква си? а лекаря ти още повече не е добре!!!!  #2gunfire newsm78 newsm78 newsm78

Лекарят пък защо? Искал е да види гърлото на бебето, доколкото разбирам - болно е. По-леко с онова стрелящото емотиконче. И според мен авторката се е изцепила с това насилствено повръщане и е изплашила детето, ама това не те оправдава да пишеш толкова грубо и просташки!

# 6
  • Бургас
Стига бе..Дай си време за почивка моментално!Освен това започни да работиш върху себе си-мислиш ли,че цял живот ще си до детето си и ще контролираш всяка секунда и ще чакаш да чуеш дали ще има звук от капачката на пюрето Crazy?! Успокой се,тоя стрес и прекален контрол влияят и на детето ти!И не му бъркай в гърлото за такива неща!
Детето се е стресирало вероятно,а и човек като повърне веднъж-два пъти след това тялото се опитва по-често да "изхвърля" съдържанието на стомаха.Ще му мине.Но..успокой се!Това си е вманиачаване!

# 7
  • Шумен
Това което имам като наблюдение от моите момичета, когато са хапнали нещо нередовно (неволно дадено от някой възрастен) или нещо не им понася сами си го връщат без да се налага аз да бъркам в гърлото. Това действие на авторката според мен е било много крайна мярка. По-добре си почини и се наспи за да си в кондиция после. Дай време и на детето да забрави. Смени формата за няколко дни на хранене. Например рядко пюре изпито със сламка или в шише с биберон  Wink

# 8
Лекарят пък защо? Искал е да види гърлото на бебето, доколкото разбирам - болно е.

Всъщност и аз се заблудих, че е отишла при лекаря заради бурканчето и повръщането и той бръкнал да провери. Но вероятно е, че е било болно  Thinking

# 9
И аз като другите момичета ще кажа на авторката-повече не бъркай така в гърлото на детето,освен ако не е погълнало нещо опасно.Дори и да е било развалено пюрето от няколко лъжички нищо няма да му стане-най-много да повърне самичко или да се одриска.Още повече че детето е големичко и няма много бързо да забрави случката.

# 10
  • София
Трябва ти почивка - незабавно! Няма ли кой да те отмени за няколко часа, за да поспиш? Друго обяснение за действието ти не намирам...  newsm78 Може би трябваше да заведеш детето веднага на лекар, ако толкова си се притеснила, че ще му стане нещо от няколко лъжички евентуално развалено пюре. Като му мине стреса на детето, не му бъркай повече така в гърлото - няма да се отрови чак  Thinking

# 11
Е, добре де заради едното пукане на бурканчето чак да му бръкнеш в гърлото да повърне? newsm78 Ами нормално е да се стресне. Представи си ситуацията- Ям си аз изведнъж мама надава кански писък, натиска да ми отвори устата,бърка бррр че гадно и ми става зле и храната излиза. Какво става? Какво ми е? Какво й става на мама?
Все пак както са ти казали най-много да повърне само или да се продриска. Не ми се мисли ако налапа нещо наистина сериозно недай боже. Голямата ми дъщеря беше докопала лакочистител като неразбираща още...

# 12
  • Mediterraneo
Първата ми реакция на прочетеното беше смях. Представяйки си как караш едно бебе да повръща насила. После ми стана много мъчно за горкото дете! Ми по- добре 2-3 лъжички развалено пюре, отколкото подобни действия...

# 13
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Първата ми реакция на прочетеното беше смях. Представяйки си как караш едно бебе да повръща насила. После ми стана много мъчно за горкото дете! Ми по- добре 2-3 лъжички развалено пюре, отколкото подобни действия...

Напълно съгласна  Peace
Жал ми стана за детето. Дано се оправи по-бързо!

Общи условия

Активация на акаунт