Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 711
  • 484
  •   1
Отговори
# 330
  • София
леле, Пепия, ти ще си следващата номинирана за Драма куин. Много ти се иска да се изживееш като нацинолна жертва на дискриминация от всякакъв вид. Досега включи възрастова, социална и културна дискриминация. Каква да очакваме, политическа, сексуална, откъм цвета на косата?

# 331
леле, Пепия, ти ще си следващата номинирана за Драма куин. Много ти се иска да се изживееш като нацинолна жертва на дискриминация от всякакъв вид.

Laughing Напомня ми на един случай с майка, която тръбеше и се жалваше, че била прогонена от детски рожден ден, щото не позволявали на детенцето й да си играе с играчките в детския център - нали било детски център, нали играчките били за детска игра, как можело, какво било това безобразие, щяла да напише жалба, да се оплаче от нечестните собственици и прочее, представи си го нататък. През цялото време умишлено се пропускаше подробността, че детето извадило меките вътрешности на 4-5 плюшени мечета, след което те били вдигнати нависоко, но детето ревнало, мама излязла разлютена и почнала да мята мечетата из целия център, крякайки, че без това били мърляви, парцаливи и на нищо не приличали, и че щом били там, значи собствениците трябвало да се примирят и с факта, че щели да бъдат късани. Единствено от нейното дете и в рамките на два часа, нали Mr. Green

# 332
  • София
Аз почвам да се съмнявам, че човекът в "официален сив костюм" е бил случител на Операта.
Има едни такива "добри хора", които не ходят на представления заради представленията, а за да си играят на чичко полицай. Съмнението ми иде от изгонването по същото време на друго семейство с дете, което не е било на същата позиция като детето на авторката и не е риело в камъняка. Просто е било на неподходящото място, в неподходящото време. За целта най-вероятно също е платено. Или в някакъв много специален момент, всички деца в парка, присъстващи на тази постановка, като по команда стават агресивно бурни и нарушават покоя на публиката.Mr. Green

Всъщност, аз по принцип не съм фен на воденето на дечица на разни места, които са видимо за възрастни, но все пак говорим за спектакъл на открито.

След всичко това, държа да кажа, че познавам дете, което като хипнотизирано гледа от почти бебе "Лешникотрошачката". Но не живее в България. Нямам лични примери с опера, за съжаление, но вероятно има такива.

# 333
КЛОНКА, авторката няколко страници по - назад спомена, че друго детенце на видима възраст 4-5 години, не е било сред засегнатите. Това ме кара да мисля, че агресията на въпросния чичко не е била толкова тенденциозна и все пак е имало някакви причини, които ни се спестяват.

# 334
Обичам драмата на изгонените майки. Бедните те дискриминирани мъчиненици! Не стига че за българия ги раждат тия деца, пък и да ги гонят!

Децата нямат място на много места и мероприятия, отредени за възрастни. Това е.
Без значение дали пищят или мълчаливо дърпат нещо.

# 335
Като нямат място децата-да не ги допускат просто... Wink

# 336
Ама моля ви се, повечето майки НИКОГА не проумяват как тъкмо техните ангелчета пречат.
И са доста по-сколонни да се тръшкат, че някой ги дискриминира, вместо да се замислят дали наследниците им не пречет.

# 337
Не бе Дейв-детето Пречи-ОК.Защо са ги пуснали?Взели са им парите и са им пожелали приятно слушане. Laughing

# 338
  • София
Малвинаина, аз не можах да изчета цялата тема, признавам. Следя я от включването си, но и първите няколко страници прегледах все пак.

Прочетох за друго дете, което също било изгонено. Дотук установявам присъствието на още 2 деца, освен тези на авторката - едно, сполетяно от тяхната съдба, и друго, което си е останало на представлението.

Значи по същество съм права - може и с деца. Mr. Green

# 339
Не бе Дейв-детето Пречи-ОК.Защо са ги пуснали?Взели са им парите и са им пожелали приятно слушане. Laughing

Сред присъстващите е имало други деца. Поне за едно се знае със сигурност. Очевидно не децата по принцип са били проблем, а конкретни деца поради конкретна причина. Която се премълчава.

# 340
а може и да не се премълчава...докато не се появи някой, койот ясно да застане и да каже-Не, аз бях там и видях друго-смея да се съглася, че детето не е пречело. Peace

# 341
може и да не се премълчава...докато не се появи някой, койот ясно да застане и да каже-Не, аз бях там и видях друго-смея да се съглася, че детето не е пречело. Peace

Намекваш, че чичкото с костюма е подбирал децата и по външност?  Grinning От три деца, които не пречат, гони две, оставя едно. Тази опера си е била живо цирково представление. Верно, няма ли някой друг тук, дето е присъствал?  Mr. Green

# 342
  • София
Досега обяснявахте, че с деца по принцип не можело, там не им било мястото, сега пък баш т'ва дете се оказа проблем.

Аз съм доволна от развитието на темата, важно ми беше да се съгласите, че децата имат място на оперни представления в парка.
Другото не ме вълнува.
Частният случай - също.

# 343
Нищо не намеквам.Чичото тотално не съм го прочела какво и що. Grinning
И аз като Клонката.

# 344

Всъщност, аз по принцип не съм фен на воденето на дечица на разни места, които са видимо за възрастни, но все пак говорим за спектакъл на открито.

След всичко това, държа да кажа, че познавам дете, което като хипнотизирано гледа от почти бебе "Лешникотрошачката". Но не живее в България. Нямам лични примери с опера, за съжаление, но вероятно има такива.

Я сега опитайте да изровите отнета сюжета на опери като "Саломе" и "Валкирия"(така пък се пише) и кажете честно дали са подходящи за деца.
И наистина ли не разбирате, че самата музика плаши и превъзбужда толкова малки посетители. Все пак едно "пищящо" сопрано може да събуди и съвсем заспало дете.

Има си спектакли подходящи за деца. Предполагам, че никой разумен човек не държи отрочето му да се запознае толкова издълбоко с всички изкуства.

Общи условия

Активация на акаунт