Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 863
  • 484
  •   1
Отговори
# 195

Светкавица, те за бебето не са им продали билет.

# 196
не, просто след като хората не правят разлика , трябва да им се напише събитието какво е, като при поканите - жените с шапки, мъжете с вратовръзка и т.н.

Напълно съм съгласна.  На опера в парка няма да отида с дълга рокля, но и в нашата опера не се ходи така.
Парка го знам добре и много се радвам, че го отвориха.
Но много ми се иска и тези мероприятия да станат по-народни, а не само концертите на Пайнер. Може пък на някого да му хареса.

Аз пък никога не съм знаела, че в този парк може да се влиза. Само покрай оградата съм минавала ... това сигурно е от скоро

От около година е.  И аз съм минавала хиляди пъти и съм се чудила какво има зад тези пушки.

# 197
Тръгвали сме си с детето от куклен театър ,не защото то пречи ,а защото по непонятни причини има бебета и деца на които очевАдно не им е интересно  и пречат .

# 198

Да, но на семейството са продали три билета, доколкото разбрах и то след като е било очевидно, че са с дете на две години.Прочетох всичко, така и не разбрах с какво толкова е попречило детето-не е плакало, не е викало, играло си встрани от публиката.

Съвсем наскоро приключи театралният фестивал "Варненско лято", елате да видите чудеса и приказ.Баби все забравят да си изключат звука от телефона, заети бизнесмени току си поглеждат святкащите екрани, да не би да изпуснат нещо, вода се лочи на поразия, сякаш току-що Еверест някой е изкачил и примира за водица.Не е редно, не е приятно.Но никой никого не изгони.

А да изгониш дете, само защото си е играло с камъчета, наистина не мога да го проумея.

# 199
Зимата бях на коледен концерт в Софийската национална опера, организиран от Българска национална телевизия. Точно пред мен се беше позиционирала Мира Добрева с малкото си отроче. В това няма лошо, като изходим и от факта, че съпругът й беше режисьор на концерта. Малката разлика е в това, че аз бях тази със закупения билет, а не тя. Ами, какво да кажа, детето не плака, но не престана да мрънка, видимо му беше некомфортно и през цялото време беше едно сноване напред назад опитвайки да го залъгват. Познайте как се чувствах аз и доколко можех да се концентрирам.

# 200

Да, но на семейството са продали три билета, доколкото разбрах и то след като е било очевидно, че са с дете на две години.Прочетох всичко,

Те не са били с 1 дете, а с 2 ( едното е на 10г.). за него е бил третия билет.

# 201
  • София
Понеже се дадоха примери с други мероприятия на открито, мисля, че се бърка формата на мероприятието. Спектаклите във Военната академия са относително формални и не наподобяват свободен пикник с оперен завършек на вечерта.
Аз също имам усещането, че се спестява част от историята. Очевидно възрастта на детето не е проблемът, след като са допуснати вътре.

# 202
  • София
май, май въпросът не е в децата, а изобщо в културата на хората, посещаващи културни мероприятия! На моменти имам усещането, все повече зрители се държат на нивото на зрителите на сцената с театрото Изгубена Станка от Хъшове. Но ако може да се каже, че населението преди почти двеста години е било неграмотно, то какво му е днес? Или сякаш са на концерт на Пайнер, а не на театър, опера или някакво друго културно събитие от по-висок ранг.

# 203

Да, но на семейството са продали три билета, доколкото разбрах и то след като е било очевидно, че са с дете на две години.Прочетох всичко,

Те не са били с 1 дете, а с 2 ( едното е на 10г.). за него е бил третия билет.

Да, разбрах, че за бебето не е имало билет, а само за останалите от семейството.Въпросът е, че купуващите билети изрично са запитали "Има ли нужда детето, което е на две от билет"Което означава, че очевидно семейството има намерение да посети представлението с двегодишното си дете.В такъв случай е следвало или да ги предупредят, че деца на две години не се допускат и да не им продават билети или да не ги гонят само и единствено поради причина, че са с две годишно дете.

# 204
С прочетеното дотук,мога само да кажа,че ако събитието е било по-официално,наистина е грешка на организаторите,че са допуснали дете да присъства.
Потресох се от думите на авторката относно-който плаща..еди кво си...Ами като плащате..хайде сега певците да ви станат и аниматори на детето...или да ви донесат тройка кебапчета на скара?С тези разсъждения ми е ясно и защо не проумявате защо аджеба,детето ви не трябва да присъства на такова събитие.Но това може да разберете,само ако започнете да се поставяте на мястото на другите хора и спрете да се втренчвате само в себе си и детето.С нагласата,че целият свят и БГ културата Crazy трябва да се въртят около вас,само защото си плащате...ще бъдете канена да се разхождате из много паркове.Детето освен към разбиране и опознаване на оперното изкуство,трябва да се научи да уважава разните авторитети.А това,че си плаща,да се научи,че не му дава безкрайни правА.

# 205
Не коментирам случая, защото е безобразен отвсякъде. Купуват си билети, пускат ги, после ги гонят.

# 206
Целта на представленията в точно този парк, определено не е приобщаване на масовия потребител към оперното изкуство. Когато имаше подобни идеи, тези представления се осъществяваха на площад Батенберг и бяха безплатни и без ограничен достъп.

Смятам също, че хора, които не уважават представлението и специфичната му публика, нямат място на подобно мероприятие. И ако тези хора, обидени и възмутени, вземат, че не стъпят повече на опера, аз лично, ни най-малко не ще им се разсърдя. Софийската опера от години се радва на достатъчно публика, с нужното възпитание.

И понеже аз ходя на опера само и единствено заради представлението и музиката и отделих не малка част от месечния си доход за 2 билета, в очакване на това удоволствие, ще бъда благодарна на всеки, който изгони пречещите ми да му се насладя.

# 207
  • волно калдъръмче

Не коментирам случая, защото е безобразен отвсякъде. Купуват си билети, пускат ги, после ги гонят.

Абе откога такса за билет или за каквото и да е ще ти дава възможност да се чувстваш като у дома си. И к`во ся: да купят билет и за бебето, че да им е сигурно мястото в операта  Joy

# 208
Така и не разбрах с какво детето е попречило на публиката?

# 209
  • волно калдъръмче
Така и не разбрах с какво детето е попречило на публиката?

Хората просто нарочно са ги таксували, с намерение после да претарашат публиката за бебета и позорно да ги изгонят  Outta Joint

Общи условия

Активация на акаунт