Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 836
  • 484
  •   1
Отговори
# 210
И все пак, с какво е попречило?

Не е викало, не е плакало, не се е бутало, не се е хранило, не е бягало, какво още?С визията си на две годишно, с това ли е попречило на публиката?

# 211
Не е викало, не е плакало, не се е бутало, не се е хранило, не е бягало, какво още?С визията си на две годишно, с това ли е попречило на публиката?

Е, отговор на точно този въпрос ние няма да получим. Или поне няма да е обективен, защото не съществува начин да чуем и другата гледна точка - на Лошите, Гонещи Дечица БГ Културни Деятели. Макар че лично за мен би било екстремно интересно да я узная. Имам силно предчувствие, че ситуацията не такава, каквато е описана.

# 212

Мислиш  ,че детето е било изгонено само защото е на две годинки и кротко се е наслаждавало на операта ?

# 213

Мислиш  ,че детето е било изгонено само защото е на две годинки и кротко се е наслаждавало на операта ?
За малкото време което бяхме детето не попречи на никого. Но разбира се имаше заплаха да нарушим спокойствието на уважаемата публика, както винаги има когато има дете. Тогава ние щяхме да си тръгнем.  Били сме няколко пъти на състезание по стрелба в зала, където тишината е много по-важна от тази в парка и се е случвало да си излезем за почивка.

Затова казвам, че е дискриминация, възрастова.. както като изгонят човек от малцинството без да го познават, защото се е случвало преди да открадне някой друг... това е.

# 214
Авторката, мисля че не звучиш сериозно за никого. Иронията към публиката, която подчертаваш също е някак  не на място. Като че ли всички други са виновни и криви. Нелепо е и изказването за дискриминацията. Дълбоко се съмнявам, че някой ще ви изгони без да има основателна причина за това. Ако се чувстваш толкова несправедливо засегната, веднага е трябвало да си потърсиш правата на място. Едва ли е имало такава негативна нагласа към децата у хората присъстващи там, само защото са деца, все пак и те са родители.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 17:39 от malvinaina

# 215
Авторката, мисля че не звучиш сериозно за никого.

Тоест, тези, дето на 15 страници сме писали, че ни звучи сериозно, сме лукови глави?

# 216
Авторката, мисля че не звучиш сериозно за никого. Иронията към публиката, която подчертаваш също е някак  не на място. Като че ли всички други са виновни и криви. Нелепо е и изказването за дискриминацията. Дълбоко се съмнявам, че някой ще ви изгони без да има основателна причина за това. Ако се чувстваш толкова несправедливо засегната, веднага е трябвало да си потърсиш правата на място. Едва ли е имало такава негативна нагласа към децата у хората присъстващи там само защото са деца, все пак и те са родители.
Човекът, който ни изгони беше костюмиран, предполагам че беше някой от организаторите. Първо както ви казах разпоредителят с ръце ни прикани да се разкараме, но аз не обърнах внимание. Въпросният костюмиран г-н ни каза "аз също имам деца знам как е. Вие може да останете тук нека децата да пограят в парка (тоест гората)" . Е за мен този човек никога не е гледал деца.

Аз заставам зад думите си, ако някой от организаторите иска да се свърже с мен (едва ли би чел но..) емайла ми е: "info at ermena.com".

# 217
Ейййййй разчекнахте жената, хиени ниедни..
Невъзможно ми е да си представя какво трябва да е правило това дете, че да го изгонят от мероприятие на открито.

# 218
Тоест, тези, дето на 15 страници сме писали, че ни звучи сериозно, сме лукови глави?

Каква е причината, поради която допускаш, че четиричленно семейство би могло да бъде безпричинно изгонено от представление, за което има официално закупени билети? И на което с положителност са присъствали и други деца, освен тъй широко обсъжданото? Дори и в България това няма как да стане, нали разбираш... най-малкото, защото противоречи на закона. Ако се случи на мен, бих извикала полиция, вместо просто да напусна. Тоест реалната картина хипотетично е била съвсем различна. Като нищо ще се окаже, че детенцето къде си играело с камъчетата, без да гъкне, къде ги хвърляло безмълвно по хората.

# 219
peppia с последния си пост съвсем показваш ,че въобще не те интересува дали пречиш на околните .
Явно двегодишното ти детенце много държи да ходи на състезания по стрелба и на опери това състезатели ,изпълнители, публика са без значение те трябва да уважат вашите желания .И ако детето реши ,че нещо му е доскучало /нормално ,естествено/ и ревне или се заигре или .... каквото и да е друго занимание  нормално  за тази възраст ,викаш хората другите ще спрат да правят каквото трябва ,публиката за да е културна не трябва да се възмущава ,а да изчака търпеливо да напуснете събитието?
И на това му викаш култура ?

# 220
Невъзможно ми е да си представя какво трябва да е правило това дете, че да го изгонят от мероприятие на открито.

Ровило в камъчките, вместо да се заслуша в операта като всяко форумско дете.

# 221
peppia с последния си пост съвсем показваш ,че въобще не те интересува дали пречиш на околните .
Явно двегодишното ти детенце много държи да ходи на състезания по стрелба и на опери това състезатели ,изпълнители, публика са без значение те трябва да уважат вашите желания .И ако детето реши ,че нещо му е доскучало /нормално ,естествено/ и ревне или се заигре или .... каквото и да е друго занимание  нормално  за тази възраст ,викаш хората другите ще спрат да правят каквото трябва ,публиката за да е културна не трябва да се възмущава ,а да изчака търпеливо да напуснете събитието?
И на това му викаш култура ?
Не е така, винаги внимавам да не притесним някой. Това не значи мисля, че трябва да ходим само на детските площадки. Водя детето със себе си навсякъде където преценя. Ако е недопустимо за него - не ходя и аз (например по барове Simple Smile

# 222
Каква е причината, поради която допускаш, че четиричленно семейство би могло да бъде безпричинно изгонено от представление, за което има официално закупени билети?

Причината е, че в доста страници вече в тази тема изчетох мненията, че на двегодишните по принцип не им е мястото на опера. Не защото са показали с поведение, че не им допада, не защото са пречели по някакъв начин, а защото са двегодишни. Мързи ме за ти вадя цитати в момента, сигурна съм, че разбираш за какво говоря.

Затова ми е много лесно да предположа, че въпросният костюмиран чичко на концерта също е решил, че на двегодишно там не му е мястото, без да има конкретна причина да го гони - просто превантивно. Мнението ми е базирано изцяло на отношението в тази тема. Дали е имало там други деца няма откъде да знам. Като чета, от тази тема май никой не би си завел невръстното дете на опера, само авторката е била толкова заблудена, та може и да е нямало.

# 223
Каква е причината, поради която допускаш, че четиричленно семейство би могло да бъде безпричинно изгонено от представление, за което има официално закупени билети?

Причината е, че в доста страници вече в тази тема изчетох мненията, че на двегодишните по принцип не им е мястото на опера. Не защото са показали с поведение, че не им допада, не защото са пречели по някакъв начин, а защото са двегодишни. Мързи ме за ти вадя цитати в момента, сигурна съм, че разбираш за какво говоря.

Затова ми е много лесно да предположа, че въпросният костюмиран чичко на концерта също е решил, че на двегодишно там не му е мястото, без да има конкретна причина да го гони - просто превантивно. Мнението ми е базирано изцяло на отношението в тази тема. Дали е имало там други деца няма откъде да знам. Като чета, от тази тема май никой не би си завел невръстното дете на опера, само авторката е била толкова заблудена, та може и да е нямало.
Имаше още едно момченце с количка, по-малко от нашето и на него му посочиха гората ( и майка му).  Не знам дали те са шавали, но не съм чула писъци. Те не бяха купували билети а бяха с покани (в гората обсъдихме случая). Имаше и момиченце на 4-5 години, което доколкото видях не сподели нашата участ.

# 224

Ровило в камъчките, вместо да се заслуша в операта като всяко форумско дете.
Глупости на търкалета ....
ровичкало в камъчетата като всяко дете .Да се заслуша и загледа в операта е нормално не само за форумските ,а и за всички деца ,да ама 5-10 минути.
Тя в казва ,че го е водила на състезание по стрелба ,където тишината била много важна и са си тръгвали в почивката ,защото не нормално едно двегодишно да пази тишина освен ако не спи ,което какво ви говори?
Ами води го където прецениш ,аз също го водя ,но не само там където няма да пречи ,а и там където ще му е интересно .
ianajar
ами да не бих си завела двегодишното дете на опера .Колкото и да се опитвате да убеждавате ,че на едно дете на тази възраст би му било интересно и ще стои примерно 1 час в захлас да гледа ,ами няма как да стане ,то и самото дете си е показало де в случая .

Общи условия

Активация на акаунт