Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 824
  • 484
  •   1
Отговори
# 225
Добре де, оплачи се, пиши им, направи нещо. Не смяташ ли наистина да им потърсиш отговорност в такъв случай? Форумът е хубаво място за оплакване, но си има и съответните по - вездесъщи места. Какво смяташ да предприемеш , за да си потърсиш правата? Нали не смяташ, че този e-mail адрес, който постна, ще се използва от тяхна страна за извинение.

# 226
Затова ми е много лесно да предположа, че въпросният костюмиран чичко на концерта също е решил, че на двегодишно там не му е мястото, без да има конкретна причина да го гони - просто превантивно. Мнението ми е базирано изцяло на отношението в тази тема

Това не е правилно. Защото ние във форума можем да мислим, и да пишем, и да предполагаме на воля, но чичковците в костюми на концерти - едва ли. И това е ясно за всеки, вярвам. По закон никой никога и отникъде не може да те изгони без причина, ако си легално присъстващ. Дълбоко се съмнявам ти да седнеш в театъра, да дойде чичко и да те прогони, и ти мирно и тихо да си тръгнеш. Или греша? Ако утре някой пусне тема, че са го свалили от самолета/влака/автобуса ей така, без нищо - само щото бил рус, да речем - отношението ми отново ще е същото. Скептично.

Да не говорим, че разказът на авторката непрестанно търпи корекции и допълнения, което само подсилва мъглявостта. Ето, че на стотната страница и други прогонени се явиха, споделили тревоги в гората. Айде, холан...  Mr. Green

# 227

Тя в казва ,че го е водила на състезание по стрелба ,където тишината била много важна и са си тръгвали в почивката ,защото не нормално едно двегодишно да пази тишина освен ако не спи ,което какво ви говори?
Ами води го където прецениш ,аз също го водя ,но не само там където няма да пречи ,а и там където ще му е интересно .

Тя казва единствено, че ако на детето му доскучее сама си излиза. Без да я гонят. Не съм от гората.
А Iliana може да се изненада колко много разбират двугодишните. Не вярвам че е само моето  Joy

Да и аз мисля че темата става безмислена, аз не мога нищо да докажа, само приказки.

# 228
Ами явно само твоето разбира от опера.
Моето дете на тази възраст би предпочело това ,което и твоето реално -да си играе с камъчетата.
Сигурно би му харесало да прави това на фона на музика ама все пак и предпочитанията на останалите хора са важни.

# 229
Това не е правилно. Защото ние във форума можем да мислим, и да пишем, и да предполагаме на воля, но чичковците в костюми на концерти - едва ли. И това е ясно за всеки, вярвам. По закон никой никога и отникъде не може да те изгони без причина, ако си легално присъстващ.

По закон организаторът на едно събитие може да те изгони по свое усмотрение без значение колко легално присъстваш. Въпросът не е законов, а морален в случая. Имат ли право да я изгонят без причина, превантивно - да, имат. Несправедливо ли е било - да, било е. Не и незаконно, обаче. Би трябвало в този случай да имат задължение да ѝ върнат парите, защото тя не по своя вина е била принудена да напусне, но нямат задължение да я оставят да си дослуша операта. Няма такъв закон, който да й гарантира право да присъства на частно събитие.

За чичковците в костюми - ми явно само аз съм попадала на надути малки феодали, които прекалено се вживяват в ролята си на пазители на реда. Блазе ви.

# 230
Ами авторката написа ,че не са били изгонени те можело да останат децата да отидели в парка .

# 231
Ами да, разбира се - те могат да останат да слушат, а двегодишното да иде да си играе самичко в парка. Може направо да го пуснат да си отиде вкъщи и да ги чака там.

# 232
По закон организаторът на едно събитие може да те изгони по свое усмотрение без значение колко легално присъстваш. Въпросът не е законов, а морален в случая

Никакъв морал няма тук. Със закупуването на билет за каквото и да било, ти получаваш безусловното правило да присъстваш и да ползваш, освен ако не нарушаваш правилата на съответното място, общия закон и обществения ред. Усмотрението на организаторите е съобразено с тези три неща. Тоест, ако действително детето не е извършвало дейности в размките на гореизброените нередности /като например да вика в продължение на 20 минути, да хвърля камъни по хората или да ги дърпа за полите/, няма начин семейството да бъде помолено да напусне. Няма начин и самото семейство да напусне безропотно, без поне да поиска да разговаря с директора/управителя/президента или какъвто е там.

# 233
Егати безумието. Не мога да повярвам на очите си. Ружа, теб пък те ограждам в гората направо, като организатор на концерт - двегодишно.

Отново да подчертая, че не съм писала за пикници. Дадох пример с концерт на Лучано Павароти в римски амфитеатър. Това като да разпънеш покривчицата ли ви звучи? Или като безплатно? Не беше. Но децата си бяха там. Аз съм водила до момента сина си на филхармония, театър и балет. С билет!

Авторката, съветвам те да си пускаш покрай ушите останалото, защото мен ме заболя от отношението на майки към дете, а теб не знам.

# 234
Крейзи чик, няма начин просто да видя нещата от твоята гледна точка, защото за мен тя няма нищо общо с действителността. Аз познавам лично хора, които в позицията на чичкото с костюма биха изюркали семейството да си ходи откъдето е, без значение какви права и билети имат. Затова ми е лесно да видя нещата от позицията на пеппия. Ти явно такива никога не си срещала, затова ти звучи всичко като измислица. Няма смисъл да го обсъждаме, до съгласие няма да стигнем.  Peace

Защо семейството на място не е протестирало - ами за тях не знам, но аз бих била шокирана. Била съм в такава ситуация и знам как докато се опомня и се сетя, че всъщност имам права в случая, вече няма пред кого да протестирам. Цял живот ми е набивано да не протестирам и да слушам чичото в костюма, затова първата ми реакция в такав ситуация е да предположа, че аз съм в грешка. Чак в последствие се сещам как стоят нещата в действителност.

# 235
simplyaven какво значи отношение на майки към дете?
То и самото дете ясно си е показало ,че не му е мястото там .
Аз направо недоумявам от егоизма ,който строи от повечето хора  ooooh!

# 236
Не знам какво стрОят повечето хора, аз не се чувствам егоистка, че имам дете и никой не ме е карал да се чувствам нежелана. А пътувам доста. И много места посещавам с детето си. Не виждам защо точно България трябва да е все със задника нагоре. Детето показало, че там не му е мястото???? Интересно. В моите представи мястото на детето ми е с мен. Никъде другаде.

# 237
Крейзи чик, няма начин просто да видя нещата от твоята гледна точка, защото за мен тя няма нищо общо с действителността. Аз познавам лично хора, които в позицията на чичкото с костюма биха изюркали семейството да си ходи откъдето е, без значение какви права и билети имат.

Ти хубаво ги познаваш и те хубаво биха го направили, но правили ли са го в действителност и била ли си свидетел на това? В България? Милион теми е имало подобни тук, в които някой се жалва уж от нещо, а сетне реалността се оказва коренно различна, та затова се съмнявам и в тази. Като съшита с бели конци е буквално. Че и едни сърцераздирателни културни драми, едни наранени майчини сърца...  Mr. Green

# 238
според мен това дали е пречило или не детето е дори излишно да се обсъжда.
след като има намеса, явно има 2 гледни точки, тук е представена само едната.

# 239
Предполагам, че няма да сме единствените в следващите дни на операта в Парка.
По-добрият вариант е да сложат възрастовото ограничение. По лошия - някой друг да пострада. Затова пуснах и темата - да се надяваме че няма да хрумне на друг това безумие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт