Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 791
  • 484
  •   1
Отговори
# 270

И въобще, на нас, любителите на това изкуство, би ни било приятно ако останалите, които смятат, че щом са платили n-пари имат право на всичко и обясняват пространствено как БГ Културата им била длъжна, да посещават по-подходящи за извисените им възприятия събития.
   Аз като любител на това изкуство, винаги съм била с две ръце "за", колкото се може повече деца и хора, да се докоснат до него.  Не смятам, че трябва да е достъпно само за ограничен кръг хора.
За това не мога да проумея защитаваната в темата теза, че то трябва да е достъпно под условие. 
   Отделно, до сега не съм попадала на концерт или организирано мероприятие от този тип, на което ако има отегчени малки деца, родителите като дебили да се опитват да ги натрапят на присъстващите.

# 271
Хубаво е, че си вярваш, че хем си възпитана, хем надарена с невиждана по рода си интелигентност. Успехи, crazy chick, радетелко на правдата и владетелко на явните обиди.

# 272

Това, слава Богу не е така и се надявам да продължи да не бъде, за да се запази мястото все така очарователно.
Паркът и Академията вътре са си собственост на МО, независимо че го поддържа общината. И съответно МО определя режима на посещения вътре.

Това не е зала. А обществен парк/поне между 7.00 и 20.30ч. И в това време, ако ще и самият Пучини да слезе от небето да си дирижира операта, около него могат да си щъкат всякакви хора, без да плащат нищо и без право някой да ги гони. Т'ва е.

# 273
а аз никога не съм била на събитие, на което се изгонва семейство, заради едничкия факт, че единият е на 2години.  Rolling Eyes

# 274
Е това с проста и тъпа, беше меко казано много грубо!

# 275
Е това с проста и тъпа, беше меко казано много грубо!

Уф!

Ега ти смешната тема! Поздравявам crazy chick за силата и присъствието на духа й, 18 страници да поддържа институционалния тон на всезнаеща дама в ранен климакс.

Благодаря ти за вниманието, чудесен анализ! Мисля да си го запиша. Надявам се сега да се чувстваш вече по-добре и да си успокоила вътрешния напън. За по-устойчив покой ти препоръчвам настойка от бабино биле и десет реда в тетрадка на широк ред, изписани с "crazy chick е проста, тъпа и много ме дразни". Уверявам те, ще ти просветне след това. Успех.  Simple Smile

# 276
И въобще, на нас, любителите на това изкуство, би ни било приятно ако останалите, които смятат, че щом са платили n-пари имат право на всичко и обясняват пространствено как БГ Културата им била длъжна, да посещават по-подходящи за извисените им възприятия събития.
   Аз като любител на това изкуство, винаги съм била с две ръце "за", колкото се може повече деца и хора, да се докоснат до него.  Не смятам, че трябва да е достъпно само за ограничен кръг хора.
За това не мога да проумея защитаваната в темата теза, че то трябва да е достъпно под условие. 
   Отделно, до сега не съм попадала на концерт или организирано мероприятие от този тип, на което ако има отегчени малки деца, родителите като дебили да се опитват да ги натрапят на присъстващите.

И аз, стига да не ми пречат. Но също смятам, че дете, риещо в пясъка, не проявява интерес към операта засега.

# 277
А " настръхнали квачки" е едно мило. Айде, моля ти се, едно е ти да се наричаш така, друго е противниковият лагер да те зове квачка, само защото мислиш трезво и реално за един концерт в ПАРКА.

# 278
  • София
Хеликаза, ако на теб обичайните мерки за сигурност при футболни мачове ти изглеждат съпоставими с ограничения поради оперно представление - ок. Няма да споря.

"Любителите на това изкуство" би следвало да са посещавали до този момент поне 2 представления на "Мадам Бътерфлай", а не да разчитат на изпълнение в парка и то от състав на Софиска опера и балет и да бъдат малко по-толерантни към "плебеите", които са "дръзнали" да посетят парково представление с невръстното си отроче.
Не мислиш ли?
Да не забравяме, че говорим за парк и за множество комари, които са дотолкова супер досадни, че само идиот би забелязал риещо в камъняка дете, докато се бори с тях и същевременно се опитва да се отдаде на удоволствието от представлението.

И наистина е досадна иронията, с която се опитвате да засипете жената. Може на вас да ви изглежда супер елитарно да ходите на опера, обаче това си е едно обикновено представление, един жанр, който някога е бил масов. Има много "прости" наглед хора, които биха почувствали Пучини много по-ярко и много по-завладяващо, отколкото някой, дето се води "почитател".

Крейзи, мненията ти са съвсем в тон с моите усещания, обаче ако говорим за зала.
Дълбоко вярвам, че подобни изяви имат за цел точно това - възможно най-много хора да се докоснат до някакво изкуство, да го усетят, да бъдат запленени, привлечени. На такива места публиката е по-друга. И така трябва да бъде - там може да има от обикновени чалгари, до изтънчени меломани. Нали в това е смисълът - там да е чалгарят, а не толкова меломанът, който така и така си ходи регулярно на всякакви представления и концерти, където си е сред свои хора.
И без съмнение такива изяви трябва да са безплатни. Не да ти продават за 10лв "правостоящ" билет за обществен парк и после да те изхвърлят, че "разсейваш" някого. Безумно е това. И проблемът изобщо не е в детето. Това е едно цялостно погрешно отношение към "неадекватните прости родители, които не са схванали естеството на великото събитие, на което присъстват".....
А според мен баш са си го схванали...

# 279
а аз никога не съм била на събитие, на което се изгонва семейство, заради едничкия факт, че единият е на 2години.  Rolling Eyes
 В тази тема достатъчно хора изразиха увереността си, че 2 годишните нямат място на такова събитие. Сблъсквала съм се с подобни уверености, абсурдни  и обидни по своя смисъл и на живо, така че вярвам на авторката на темата.
 офф. Военния парк е отворен за посещения от миналата година, правилно помниш, че не си влизала там. Много приятно място е.

# 280
  Аз като любител на това изкуство, винаги съм била с две ръце "за", колкото се може повече деца и хора, да се докоснат до него.  Не смятам, че трябва да е достъпно само за ограничен кръг хора.

Нито пък аз.  Peace

В тази тема най-грозното е, че става дума за децата ни, за Бога! Не някакви гаменчета, пречещи умишлено на публиката. Не някакви пияни олигофрени, каквито най-редовно опропастяват всякакви мероприятия. Не неуважаващи изпълнителите дъвчещи, смучещи, зяпащи екранчета псевдо Ентелегенти. Децата ни са това. И никому не пречат, що за постановка? Как навън не пречат, все при нас на някого попречили. Айде стига. Поредният абсурд.

# 281
е нали стана вече ясно от статията по-назад в темата, че въпросния парк имал изключителни акустични данни и постановката не е била с цел да привлича масите,  а да се постигне максимума без микрофони  на открито в неповторима атмосфера. Затова се продавали билети, имало е столове, редове и колони, не е тип масовките по паркове и стадиони, видяни по ТВ, не е било събитие на което децата да поиграят, кучетата да потичат, а възрастните да послушат музика, да хапнат и да пийнат, търкаляйки се на тревата ...

# 282
Хеликаза, ако на теб обичайните мерки за сигурност при футболни мачове ти изглеждат съпоставими с ограничения поради оперно представление - ок. Няма да споря.

"Любителите на това изкуство" би следвало да са посещавали до този момент поне 2 представления на "Мадам Бътерфлай", а не да разчитат на изпълнение в парка и то от състав на Софиска опера и балет и да бъдат малко по-толерантни към "плебеите", които са "дръзнали" да посетят парково представление с невръстното си отроче.
Не мислиш ли?

Това с футболните мачове беше илюстрация на твърдението ми, че не на всяко обществено място си по всяко време  добре дошъл.
Другото вероятно няма смисъл да го коментирам, понеже явно не сте от "любителите на това изкуство"....но все пак...от постановка до постановка има балкан разлика. И определено не ми е безразлично да чуя и видя точно това.
Нямам нищо против и новородено на опера. Имам против единствено на мен да ми се пречи да се насладя на едно от много малкото културни събития в София.

# 283
Ми то и на други места по света се продават билети и не се търкаля никой по тревата, но децата не са нежелани. Напротив.

А, забравих, че беше някакъв си Лучано, в някакво фреснко село с руини отпреди 15 века и една детска градина.  Laughing

Хеликаза , що не вземеш да ни обясниш как точно детето отстрани ще ти пречи, че взе да става странно? Нешумящо, неставащо, неядящо... Дори неседящо около теб, никъде в близост?  Thinking

# 284

Темата започна да препотретва в транс циклите си от пета страница насам  Grinning
Предлагам възмутените майки да създадат нарочна тема-протест, да пишат срещу всички оперни театри и постановки по света, които не допускат деца до 4 годишна възраст, да се обърнат официално към кмета всяка седмица на ливадите в Малинова долина да се организират оперни спектакли и класически концерти на открито, които да прераснат спонтанно в колективна терапия на бебешкия пубертет чрез Вагнер, Хендел и Скрябин.
А, да, и евентуално инициативна група шофьорски книжки да започнат да се издават на децата още щом свикнат без памперси, в която смятам да се включа и аз  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт