Изгонени от мадам Бътерфлай - опера в Парка

• 19 807
  • 484
  •   1
Отговори
# 255

Аз съм била на сцена доста дълго апропо.Много от Възрастната публика, дето толкова се е възмутила на детето не знае кога започват аплодисментите... Tired

Точно!Къде-къде по-възмутителни прояви има от възрастни ,затова ми е странно, че едно дете е изгонено само защото е ...дете

# 256
Е колко по-възмутителни прояви от възрастни да има? На мен не ми се е случвало възрастен да трополи между редовете, да тресе седалките, да се обърне с гръб на стола и да смуче близалка срещу мен, да реве безутешно минути наред или да коментира пронизително и заваляно всяко помръдване. Къде ги намирате тези смущаващи възрастни, нямам идея. Всъщност имам. Последния път, в който посетих концерт, в залата имаше адски много хора, обстановката беше формална, имаше и деца на всякаква възраст. Никакъв шум и никакви детски игри, хем два часа минаха. Единствен смутител беше японска бабка, която много държеше да снима, въпреки изричното предварително уведомление. Не се наложи да я гонят, защото при второто блясване на светкавицата околните й напомниха, че е в нарушение и тя престана. Но съм убедена, че щяха или да я помолят да си тръгне, или да й вземат апарата, ако беше продължила. Тоест не виждам възрастова дискриминация - каквото за децата, такова и за нас. Ако пречиш, си тръгваш. Просто е.

# 257
 А ако не пречиш те гонят.

# 258
Е колко по-възмутителни прояви от възрастни да има?

Все някой не е разбрал за мобилните телефони, все на някого му е важно да си прочете смс, все на някого му се иска шумно да лочи вода.

Мисля, че разграничителният критерий не следва да е дете/възрастен, а смущаващ околните възрастен/смущаващо околните дете и едва тогава да се прилагат санкции като изгонване, ако е наложително.

От цялата тема разбрах, че детето кротко си е играло някъде встрани с камъчета, не е било шумно или пречещо.Ако това е вярно, не е редно да се отстранява цялото семейство, само защото с тях е било дете на две години.

# 259
Ега ти смешната тема! Поздравявам crazy chick за силата и присъствието на духа й, 18 страници да поддържа институционалния тон на всезнаеща дама в ранен климакс.

# 260
Квачки можеш да казаваш на майка си и сестра си, ако имаш такива.

Остави. Впечатляващо е кой ще ни преподава възпитание.  Whistling

# 261
  • Варна
Аз се възхищавам на crazy chick за търпението и духа, с който не спира да показва на някои самозабравили се майки, че тяхното чАдо не е пъпът на света, а също и че някои хора по-добре да не се и опитват да се доближат до прекрасното и възвишеното - всяка жаба да си знае ... блатото.
Няма да е лошо преди сблъсъка с "БГ културата" и "култутрегерите" й първо си припомняш първите 7 /в някои случаи и вторите/, а след това започваш да предяваваш претенции. И чичковците с кюстюмите няма да те притесняват  Peace

# 262
Боги, на теб също ти се възхищавам за нуждата ти, постоянно да подчертаваш ненавистното си отношение към децата на човеците. Видимо имаш проблем- лекувай го. Ако пък пребиваването ти тук е част от тази терапия, то тогава- прощавай.

# 263
  • София
На какво основание се затваря паркът във време, в което той по принцип е със свободен достъп, и за посещение НА ПАРКА, трябва да платиш за ОПЕРА, да ти продадат ПРАВОСТОЯЩИ билети Mr. Green и след 10 минути да те "помолят" да напуснеш/парка/, защото детето ти пречи на елитарната публика Laughing?

Защото този ФЕСТИВАЛ, който е под патронажа на кмета Фандъкова и ползва не НЕЙНИЯ парк, а парка, за който данъкоплатците платиха близо 80 000лв миналата година за ремонт и обслужване, би следвало да е безплатен. Както е навсякъде по света - с цел приобщаване на по-широк кръг от хора към изкуството. И без претенции за елитарност и безумия като разпоредители, гонещи малки деца, които просто "рият" в някакви камъчета. Grinning

Това не е зала. А обществен парк/поне между 7.00 и 20.30ч. И в това време, ако ще и самият Пучини да слезе от небето да си дирижира операта, около него могат да си щъкат всякакви хора, без да плащат нищо и без право някой да ги гони. Т'ва е.

Че трябваше да прочета и глупости от рода колко проста била възмутената авторка, щото не само че завела невръстно дете на опера, ми даже и не го завела умишлено, а щото искала да ползва парка, а не с идеята да обогати естетическите му възприятия и да го въведе тържествено в лоното на високото изкуство.
Айде малко да поохлабим примката, а???

# 264
На Божка пък коментарите за ненавистта и към децата още ли правят впечатление.  Stop

# 265
Авторката сама си каза, че е било планирано посещението на опера на двегодишната принцеса.

Като има мач на националния стадион или на "Българска армия" пак не щъкат свободно хора из парка, нали?

И въобще, на нас, любителите на това изкуство, би ни било приятно ако останалите, които смятат, че щом са платили n-пари имат право на всичко и обясняват пространствено как БГ Културата им била длъжна, да посещават по-подходящи за извисените им възприятия събития.

# 266
Ега ти смешната тема! Поздравявам crazy chick за силата и присъствието на духа й, 18 страници да поддържа институционалния тон на всезнаеща дама в ранен климакс.

Благодаря ти за вниманието, чудесен анализ! Мисля да си го запиша. Надявам се сега да се чувстваш вече по-добре и да си успокоила вътрешния напън. За по-устойчив покой ти препоръчвам настойка от бабино биле и десет реда в тетрадка на широк ред, изписани с "crazy chick е проста, тъпа и много ме дразни". Уверявам те, ще ти просветне след това. Успех.  Simple Smile

# 267
Тц, пия маточина. Препоръчвам ти запарка от 2 с.л. в 200 мл. вряща вода. Действа успокоително. Може и да удвоиш дозата.
Наистина ли си проста и тъпа? Мислех си само, че ти липсва активен живот и публика извън форумния образ на каканижеща сложни изрази.

# 268
Аз не схващам много причината, поради която преминахте от диалог по темата в директни обиди...
Ако трябва да бъда съвсем честна и аз като Крейзи чик, не вярвам историята да е представена абсолютно обективно. Ако е така, не би имало две мнения - тогава за организаторите и онези, които са взели парите, няма извинение. Но в този случай започвам да си мисля и друго - кой несправедливо обвинен, ще сведе глава и ще се остави също така несправедливо да бъде прогонен от нещо, за което е платил?! Всъщност, случвали са ми се подобни неща, когато от изумление и потрес не мога да реагирам, но съм била сама, а в случая е цялото семейство, т.е. присъства и още един възрастен, мислещ индивид.
Може би темата щеше да има малко повече смисъл, ако след като са изгонили семейството несправедливо, то е потърсило парите си и те не са им били върнати.

# 269
Наистина ли си проста и тъпа? Мислех си само, че ти липсва активен живот и публика извън форумния образ на каканижеща сложни изрази

Ако изпитваш потребност, може да добавиш и това в тетрадката с домашно. А изразите ми са сложни, да. Особено за хора с 20-30 думи запас и още толкова клетки. Затова не се напрягай повече да ги четеш, друго не мога да ти препоръчам. Отговорих на персонално адресираната ти реплика към мен, както подобава на възпитаните хора, а сега, ако позволиш, мисля отново да те отпратя в низините на вниманието си.

Общи условия

Активация на акаунт