когато падне.....

• 1 527
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, днес дъщеря ми падна и си ожули коляното.Тя е почти на три години и в сезона на късите панталонки и рокли явно ще има още рани.Това ме накара да се замисля и да попитам- какво правите, когато детето падне? Дезинфекцирате ли с нещо, ползате ли кислородна вода, доволни ли сте от Йодасепт, Пантенол,Вита Мерфен и другите подобни? Мислите ли, че лепенките пречат на заздравяването и ако "диша" раната ще мине по-бързо?
Благодаря Simple Smile

# 1
  • Варна
Зависи от раната - почиствам с кислородна вода и риванол, пръскам с Оксикорт, мажа със Спасатель. За лепенка или марличка отгоре, предпочитам да не слагам, но пак зависи какво е положението.

# 2
Зависи от раната - почиствам с кислородна вода и риванол, пръскам с Оксикорт, мажа със Спасатель. За лепенка или марличка отгоре, предпочитам да не слагам, но пак зависи какво е положението.
Благодаря за отговорът.Явно темата не е интересна, актуална......незнам....
От вчера в раницата за излизане, освен вода и мокри кърпички взех и шишенце кислородна вода и марли, лепенки.
Здраве и по-малко падания на дечицата желая Simple Smile

# 3
  • ГОре на черешата...
Е, актуална е, но общо взето се действа според детето. Моят малкият глезльо например пищи като за световно и при най-малката червенинка ooooh!, да не говорим за по-дълбока раничка или охлузено с кръв и не дава нищо да слагам, гледам само да успея поне с обикновена вода да измия, но не винаги се получава на момента, а чак при вечерния душ...

Иначе да си "издам" тайната за синини и цицини от удар - веднага се намазва с малко олио - не се подува много и не посинява така ужасно Peace. Така че може да добавиш и малко шишенце с олио.

# 4

Иначе да си "издам" тайната за синини и цицини от удар - веднага се намазва с малко олио - не се подува много и не посинява така ужасно Peace. Така че може да добавиш и малко шишенце с олио.
Мерси, това с олиото не го знаех. Чувала съм за лепенка с реванол, но тя оставя жълто и май ще пробвам с олиото другия път. Simple Smile

# 5
  • София
Промивам. Почиствам. Дезинфекцирам. Лепенка - ако той настоява.

# 6
ние сме на 3г.6м.  по принцип до сега по често сме със синини, но не дава да слагам олио / също знам и монета веднага на мястото да се задържи известно време/, нищо не държи... днес ми дадаха мостра на кремче за рани a-derma epitheliale  раните заздравявали по бързо, ще видя в нета повече информация и при нужда ще пробвам / според мен продуктите на а-дерма са добри, но все пак зависи... аз съм доволна/  слагала съм реванолова паста.

# 7
Е, актуална е, но общо взето се действа според детето. Моят малкият глезльо например пищи като за световно и при най-малката червенинка ooooh!, да не говорим за по-дълбока раничка или охлузено с кръв и не дава нищо да слагам, гледам само да успея поне с обикновена вода да измия, но не винаги се получава на момента, а чак при вечерния душ...

PeaceИ ние сме така,не дава нито лепенки,нито кислородна вода,нищо.
Иаз мажа с олио и мога да кажа, че има голям ефект.

Общи условия

Активация на акаунт