За дрехите..

• 13 135
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна

Дано темата не се превърне на коя е по - по най- мърла от другата:)))

Още е рано, но към страница 5-8 очаквай подобно развитие. Винаги така става Simple Smile

# 31
  • София
Няма нужда да трият темата, все пак за една година са дошли и нови потребители, а може и старите да имат нещо ново за казване, да попроменят малко предишната версия и т.н.

newsm10

Обаче не може да надмине темите "колко често се къпете"!

Сериозно, не виждам как в толкова мръсен и прашен град като София човек може да облече два пъти една и съща блуза.

# 32
Ми тя авторката сама започна етикирането.

# 33
Аз обличам по два пъти. Ставам сутрин - отивам до магазина за цигари и кафе, връщам се - преобличам се и блузата си остава не за пране. Това е първият случаи дето се сещам, има още много такива.

# 34
Е, за едни цигари от ъгъла, много ясно, че няма нежда да переш блузата.
Но аз примерно сутрин имам обиколка с кучето в гората - връщам се изпотена, кална, дори в сухо време и т.н. Вечер също. Ей това са само три-четири преобличания и то ако не се излиза някъде след това. В калния сезон даже якето трябва да се пере всеки ден.

# 35
Е, давам пример на тъпия въпрос как така аджеба не перете всичко нон стоп. Ето така.
Иначе няма куче. В калния сезон не пълзя по земята. Якета не нося принципно, нося палта, които давам на химическо през да кажем...две/три седмици.

# 36
Хм, ми тези дрехи се напояват с всякакви миризми и прах. Губят и видът си....Но всеки си знае.

# 37
Хм, ми тези дрехи се напояват с всякакви миризми и прах. Губят и видът си....Но всеки си знае.

Кои дрехи по-точно?

# 38
  • София
Как пускате перални всеки ден?  Shocked
Вие сортирате ли по цветове?
Всеки ден не може да се напълни пералнята ако е така.

Пълни се, пълни се.  Wink С две деца и двама големи - и още как.

# 39
Какъв вид може да изгуби тениската от едно ходене за цигари?

# 40
Разделянето на синьо от червено превантивна мярка ли е, или ви се е случвало да се боядиса нещо?

Аз да си призная деля само на бяло, цветно и деликатни тъкани ( тях  вече както дойде, най вече според сезона, копринките заедно, а вълнените деля и по цветове).
Нямам кажи речи нищо боядисано до сега с изкл. на нещо попаднало погрешно в другия кош, прим.бяла кърпа в цветната пералня, но и тя след 2-3 нормални изпирания с бялото си се оправя).
И друго ме терзае, тениски с по равно бяло и цветно- синьо бяло моряшко райе- в коя пералня според вас?
Аз много обичам райета и карета, имам доста такива дрехи, все в комбинация с бяло и все се замислям  в кой кош да ги слагам.

# 41

Кои дрехи по-точно?

Ми дрехите, бре, Вилико- блузи, панталони и пр. Особено за ползващите градски транспорт.
Ако си чистиш редовно лицето вечер с памучен тампон и тоалетно мляко ще видиш еквивалента на прахта, която се лепи по дрехите.
А пък като видя навън мърлявко дете, на което видимо дрешките не са му сменяни, щото нали се цапа...И не визирам случаи на случайно мернати непознати, а на такива, които наблюдавам всеки ден за жалост.

# 42
  • Варна
Моряшко райе и подобни пера на 40С. Нищо не се оцветява Peace

# 43
Ми тя авторката сама започна етикирането.

Къде го видя това етикиране?
Зададох въпрос...

А как всеки ден по една пералня...ами първо зависи колко и е капацитета. Има такива за по 4кг, има и за по 7-10кг.
После, щерката на всяко излизане я преобличам, плюс домашните дрехи. Та...към 3-4комплекта само нейните. Отделно мои и на мъжа ми. Разни кърпи, чаршафи.
Всичко се сортира и пак ми се събира по пералня на ден.

# 44
Да, аз всички дрехи пера на 40, но не знам дали бялата част няма да се оцвети в нюанс ако останалите дрехи са предимно цветни. То незабележимо стават тея неща, макар че пък тениска е в крайна сметка, не очаквам да ме надживее.

Общи условия

Активация на акаунт