Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 908
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Switzerland
Благодаря за отговора   bouquet

# 181

Второ:Ако длъжника си плаща редовно, ЧСИ или СИС, няма право да ти бави издръжката. Ако е това имаш право да предявиш иск срещу ЧСИ или СИС за забава по ЗЗД.
И трето , ако ти се оправдават, че първо трябва да се покрият Държавните такси, ти замазват очите с мед. Няма нищо такова. Но това е дълго за обяснения.

Това са абсолютно неверни неща, да не кажа откровени глупости.
Отново моля, не се намесвайте в тази тема с коментари,ако не сте адвокати!
Симон9, мислех, че си го разбрала вече...

Скъпа Манндаринка Simple Smile, да започнем с дребните букви.
Разбрала съм, и разбирам много неща.
Но, не разбирам едно. Как може да се издава разрешително на адвокат, който практически не може да бъде такъв?????????? Жалко, ама на. Много такива по света. За това хората страдат именно от тях.
Честит Празник.   bouquet
Щом сте разбрала, моля не продължавайте да давате съвети в тази тема.
Ако имате оплаквания от адвоката си, обърнете се към съответният Адвокатски съвет.
Мила, Таис..Не се засягайте от думите ми. Нищо лично към никого. Благодаря за съвета, но и това не върши работа. Но съм се обидела, че за да има шанс, най-добрият адвокат който можеш да на мериш е "медийният адвокат". Предполагам разбирате думите ми. Simple SmileSimple Smile

# 182
  • Варна.....
simon9, щом смятате, че медиите ще ви помогнат- давайте. Спрете спама в тази тема, както и даването на съвети.

# 183
simon9, щом смятате, че медиите ще ви помогнат- давайте. Спрете спама в тази тема, както и даването на съвети.
Таис, в грешка сте. НЕ СМЯТАМ,  А СЪМ СЕ УБЕДИЛА. Жалко, наистина жалко?????/ Tired Tired

# 184
симон9, стига вече  Tired С любопитство ще прочета в твоя тема "как ми помогнаха медиите"

Ние сме го загазили с БНД-то. С меки женски прийоми като любезност, гостоприемство и черпене го убедих да подпишем споразумение, което вече е факт от февруари  Tired В резултат, просто злоупотребява с т.нар. си права. Почти всяка негова поява у дома е съпроводена със сцена и то, гледа детето да е наоколо, не му пречи да вика и да го държи на ръце. Почти не виждам пари от издръжка. Адвокатката ми ми каза, че толкова скоро след споразумение не е сериозно да искам в съда ограничение на неговите посещения. По повод вземането на детето за лятната си отпуска също имах куп перипетии. У тях баща му е с последна фаза на белодробен рак, неадекватен, майка му тича с грижи около него, а иска от мен да оставя детето там. Днес бяхме у тях с майка ми и баща ми, и с детето, за да дядото да го види за последно - далече е, над 400 км е до тях, ние бяхме на хотел, за да не ги притесняваме. БНД-то скочи и направи сцена пред всички, като ми дърпаше детето от ръцете и ми се заканваше.
Пътят, който ми посочи адвокатката като възможен, беше:1. дело за издръжка; 2. една календарна година след като издръжката не се изплаща, дело за лишаване от родителски права
На мен това ми звучи като дългогодишна прогноза за влачене по съдилища. Този ли път е единственият?

# 185
Бременна съм в 6 месец. С БНД нямаме брак и не живеем заедно.. Има жилище ( на негово име)  в което живят родителите му а той живее на квартира. Същото жилище е запорирано и той изплаща кредита по него. Аз живея в жилището на баба ми и нямам жилище на собствено име. И двамата работим в държавни служби имаме еднакви доходи. Не пия, не пуша ,не съм наркоманка ако е важно.     Интересува ме ако го припознае, каква вероятност  има да ми го вземе?  Благодаря предварително.

# 186
  • Варна.....
Бременна съм в 6 месец. С БНД нямаме брак и не живеем заедно.. Има жилище ( на негово име)  в което живят родителите му а той живее на квартира. Същото жилище е запорирано и той изплаща кредита по него. Аз живея в жилището на баба ми и нямам жилище на собствено име. И двамата работим в държавни служби имаме еднакви доходи. Не пия, не пуша ,не съм наркоманка ако е важно.     Интересува ме ако го припознае, каква вероятност  има да ми го вземе?  Благодаря предварително.
На практика имотното състояние не е критерият, по който се определят родителските качества на човек.
Попрочети напред в темата. Много пъти е отговаряно.

# 187
  • Варна.....
Почти не виждам пари от издръжка. Адвокатката ми ми каза, че толкова скоро след споразумение не е сериозно да искам в съда ограничение на неговите посещения. По повод вземането на детето за лятната си отпуска също имах куп перипетии.
Пътят, който ми посочи адвокатката като възможен, беше:1. дело за издръжка; 2. една календарна година след като издръжката не се изплаща, дело за лишаване от родителски права
На мен това ми звучи като дългогодишна прогноза за влачене по съдилища. Този ли път е единственият?
Ограничи контактите с него до уговореният режим.
Не е лесно лишаването от РП, а и след това би имал право на лични контакти, както и задължения за издръжка.
При неплатени издръжки можеш да сезираш и прокуратура.

# 188
Искам да извадя на детето си разрешение, че може да излиза извън граница. Към адвокатката, която ми води развода ли да се обърна? И при отказ от страна на бащата да подпише, какво се прави?

# 189
Искам да извадя на детето си разрешение, че може да излиза извън граница. Към адвокатката, която ми води развода ли да се обърна? И при отказ от страна на бащата да подпише, какво се прави?

Ако бащата е съгласен - адвокатката да ви подготви документите и при нотариус.
Ао откаже - има съдебна процедура по заместване съгласието на бащата.

Има доста писано и по тази тема.

# 190
Мерси, mandarinka. Значи ще говоря с адвокатката да подготви докс преди делото ми, което е в края на октомври, за да ако тръгне да ми прави проблеми бащата, да мога да действам преди делото.

# 191
Здравейте!Въпросът ми е следния:След поредния скандал,последвал с побой от страна на съпруга ми се прибрах при майка ми.Живеем от 5 г. в жилище,което е приписано чрез продажба на съпруга ми от баща му преди брака ни.Имаме момченце на 5г.Аз подадох жалба срещу него по закона за дом.насилие и ще си изкарам медицинско.Въпросът ми е следния:какви са шансовете при развод съдът да присъди на мен детето ни жилището в което живеем?Благодаря ви!Много ми е притеснено в момента най-вече заради малчо.Има ли някакви начини да поискам ограничителна заповед за съпруга ми преди развода?Колко като сума излиза да подам молба за развод и колко би ми излязло долу-горе?

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 16:47 от magika

# 192
Здравейте имам проблем с бащата на детето ми.От момента в който се е родила тий ме заплашва че ще я даде на майка му тя да я гледа.Когато се разделихме преди година се споразумях с него да ми остави детето и да идва когато поиска да я вижда.От тогава до сега той не е плащал нищо за нея.И продължава да ме заплашва че ще ми я вземе чрез съд.Той не работи издържа го приятелката му.Няма нищо на свое име.Майка му живее на квартира.Опасявам се че ще изпълни заплахите си по един или друг начин.Моля ви дайте ми съвет какво да правя.

# 193
дайте ми съвет какво да правя.

Ако под "споразумяхме се" имаш предвид съдебно решение за родителски права, то има санкции за неизпълнението му.
Ако такова съдебно решение няма - заведи дело за родителски права, и ако те  тормози - за защита от домашно насилие.

# 194
Септември 2008 година започнах развода с бившия ми съпруг,който редовно ме пребиваше от бой и ме тормозеше по какъв ли не начин.Имам 2 деца,които в момента са на 10 и 7 години.Тогава бяха малки и от това се възползваха бившата ми свекърва,баща им и адвоката им.Заведоха детето ми в съда на 7 години беше ,обработен да казва каквото те искаха.Каза че иска да живее при баща си .И за да не разделят двете деца дадоха и малката ми дъщеричка на баща и.Аз водих дела и в Окръжен съд и във ВКС ,но никой не ми обърна внимание.В Окръжен съд моя адвокат помоли за отлагане на делото защото ще е извън страната ,но  не му уважиха молбата и взеха решение без него и без мен.Във ВКС решиха че няма какво да гледат и не върнаха делото за разглеждане.Тази година март месец излезе окончателното решение.Сега синът ми много съжалява,че е постъпил така.Иска да живее при мен.Баща му го бие тормози го,обижда го постоянно детето ми е много изнервено и налита и то на бой.Но много се страхува от баща си и едва ли ще се престраши да каже какво иска.Бабата по бащина линия помага на баща им ,като ги отглежда тя.През цялото време са при нея.Преместиха сина ми в друго училище,което е далеч от дома на баща му но е близо до баба му.Сега и малката ще учи там.Въпросите ми са:

1)   Какво да направя да си върна децата?
2)   Как да докажа ,че баща им е психично нестабилен и не може да се грижи за тях.Баба им е възрастна(на 67г) и тя няма да може да се грижи за тях.Те имат нужда от любов и грижи,които не получават.
3)   Как да заведа свидетели на всичко това след като никой не иска да свидетелства срещу тях,понеже ги е страх ,че са отмъстителни?Как да стане без свидетели?
Предполагам ,че не ви обясних много добре ситуацията,но съм отчаяна.Толкова години борба без резултат.Моля ви помогнете ми!!!Благодаря предварително!!!

Общи условия

Активация на акаунт