Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 761
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте ! Омъжена съм от 14 години , имаме 2 деца . Преди 5 години след системен психически тормоз съпругът ми ме принуди да се съглася да ипотекираме семейното ни жилище. Взе парите и ги вложи в бизнеса си .  Аз не съм взела и лев от тези пари . От 4 години не живеем в България . Отношенията са ни много обтегнати , стигнахме до решението да се разведем по взаимно съгласие . Искам  да се прибера в България  с децата . Разбрах , че вече 1 година не е внасял вноските по кредита и апартамента е даден на съдия изпълнител.  Възможно ли е при развода той да поеме кредита към банката , аз да не дължа нищо. Съпруга ми сега е съгласен  на такова споразумение той да поеме апартамента и задълженията , а аз грижата за децата.  Имали шанс това да се осъществи ?

# 451
Възможно ли е при развода той да поеме кредита към банката , аз да не дължа нищо. Съпруга ми сега е съгласен  на такова споразумение той да поеме апартамента и задълженията , а аз грижата за децата.  Имали шанс това да се осъществи ?

Да, но съгласието му трябва да не е моментно.

# 452
Привет!В сложна ситуация съм,а може би всеки мисли за себе си така.От 3 години не живея с мъжа ми,след 13 год.брак и от тогава съм в чужбина.Поводът да го напусна бе непрекъснат тормоз,домашно насилие,незаинтересованост,алкохол и т.н.Дъщеря ми обаче остана при него докато завърши училище,на 18 е.Разноските й изцяло ги поемам аз.До онази вечер,когато той с любовницата си,която е довел у нас*на гости* и дъщеря ми която се прибира изненадващо се развихря чутовен скандал....при който той защитатава не детето си ,а другата!!Искам да се разведа с него по най бързия начин,но съм на вън,а искам да е по вина.Новзаимното май е най бързия начин.Имам жалби срещу него,а и от дъщеря ми също за насилие!Той е алкохолик по моя преценка,но не съм и помослила,че ще се обърне срещу детето си!Сега дилемата е как да се разведа по бързо и мога ли да го съдя за домашно насилие след развода ако е по взаимно сугласие.Нищо не искам от него....само морално удоволетворение за толкова години тормоз,здрав.проблеми и убити детски мечти!Детето е в шок,че собствения й баща е взел страната на ......дори са я изгонили!!!И още един въпрос.Може ли той да ме ощети по някакъв начин...кредити,неплатени сметки...без да фигурира моя подпис.Хаиде давайте съвети,че ще полудея!

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 22:31 от antika

# 453
  • В градината...
Цитат
Сега дилемата е как да се разведа по бързо и мога ли да го съдя за домашно насилие след развода ако е по взаимно сугласие. И още един въпрос.Може ли той да ме ощети по някакъв начин...кредити,неплатени сметки...без да фигурира моя подпис.Хаиде давайте съвети,че ще полудея!
Antika, съчувствам ти и те подкрепям  Hug Сега на въпросите:
1.Най-бързият развод е по взаимно съгласие. Може да се съди за домашно насилие и бивш съпруг или лице, с което дори не сте били  в брак, но сте съжителствали. Може да подаде молба и дъщеря ви /явно последно тя е била жертва/. Срокът за подаване на искането е 1 месец от акта на домашно насилие.
2.Ако той е теглил кредити и не ги плаща и ако имате общо имущество, то принципно принудителното изпълнение може да бъде насочено към него.

# 454
1. Искам да се разведа с него по най бързия начин,но съм на вън,а искам да е по вина.
2. Новзаимното май е най бързия начин.
3. мога ли да го съдя за домашно насилие след развода ако е по взаимно сугласие.
4.Може ли той да ме ощети по някакъв начин...кредити,неплатени сметки...без да фигурира моя подпис.

1. При всички случаи на първото заседание трябва да се явите лично.
2. Да.
3. Да, ако сте в срока за насилието.
4. Може. С кредитите положението е сложно.

Моля, задавайте въпроси, а не словоизлияние без препинателни знаци!

# 455
Вярно ли, е че според новия семеен кодекс мога да се разведа, ако са уредени точките в споразумението за името, децата и местоживеенето и т.н., а имуществените отношения да се уреждат в друго дело? Питам, защото въпреки, че направих всичко възможно да сключим споразумение, отказвайки се дори от издръжка в по-реален размер за нуждите на 2те деца  и от правото на ползване на апартамента ни, мъжът ми иска да ме съди за вина и за стари сметки за парно, защото осъдили  майка му от Топлофикация и тя иска да съди мен (като имате предвид,че партидата беше дълго време на нейно име и отскоро на негово,а аз съм плащала всички сметки за комунални услуги, както и личния му мобилен телефон и мога да го докажа с банкова разпечатка, докато той казваше, че е теглил потребителски кредит, за да прави вноски в Топлофикация,а не е направил нито една за 6 години).Той иска да плаща по-малка издръжка, почти най-ниската, защото щял да има разходи за пътуване извън града, за да вижда децата. Той може ли да ме осъди за вина да платя всички неустойки и просроченото и в хода на делото за развод и как е възможно да стане това след като изневярата не тежала като аргумент и била трудно доказуема? ( въпреки, че имам доказателства и свидетели, щом се налага, мога да докажа и извънбрачните му връзки и домашното насилие)

# 456
Благодаря Perunika,благодаря mandarinka! Hug

# 457
Здравейте! бихте ли ми отговорили на няколко въпроса:
1. Поради постоянния психически тормоз  от страна на бившия ми съпруг след развода и безконечното му желание за водене на дела/ завършил е право и е голямо удоволствие за него явяването в съд/  как мога да излезна в чужбина с децата , без неговия подпис?Имам уредена работа и близки там.
2.Ако се омъжа за чужденец/ и на това съм готова/ той ли ще е вече настойник на децата   и нуждаем ли се пак от подписа на биологичния  по всякакви въпроси?
3. Ако се наложи дори -децата могат ли да бъдат осиновени  от 2 съпруг без съгласие на истинския?

# 458
  • В градината...
Цитат
1. Поради постоянния психически тормоз  от страна на бившия ми съпруг след развода и безконечното му желание за водене на дела/ завършил е право и е голямо удоволствие за него явяването в съд/ как мога да излезна в чужбина с децата , без неговия подпис?Имам уредена работа и близки там.
2.Ако се омъжа за чужденец/ и на това съм готова/ той ли ще е вече настойник на децата   и
3. нуждаем ли се пак от подписа на биологичния  по всякакви въпроси?
4. Ако се наложи дори -децата могат ли да бъдат осиновени  от 2 съпруг без съгласие на истинския?
1. Трябва да водиш дело за заместващо съгласие. Там също има особености.
2.Не.
3.Да, по въпроси, за които се иска съгласие на двамата родители.
4.Само ако бащата бъде лишен от родителски права.

# 459
Аз може ли да питам нещо на лични,никак не ми е приятно да го правя тук. ooooh!
Ако все пак може,имам нужда от консултация с адвокат който се занимава с бракоразводни дела. Sad

# 460
Здравейте, моля за малко помощ работя в държавна институция наложи ми се да проведа личен разговор по личният си мобилен телефон на майчиният си език, който не е български това раздразнило колегите които са се оплакали, бях привикана и ме бе отправена забележка въпросът ми е това не е ли подбуждане на дискриминация и има ли забрана в държавна институция да се води личен разговор на майчин език? Благодаря  bouquet

# 461
Възможно ли е,при развод по взаимно съгласие(разписана и определена от самите родители издръжка,и споразумение кой ще отглежда децата),заради нисък доход на майката,децата да бъдат присъдени на бащата,въпреки споразумението разписано от двамата?
В случая аз се изнасям с децата,и нямаме никакви спорове относно отглеждането им.

# 462
Колко време ще се точи  дело за заместващо съгласие?Имайте предвид, че ако се пращат  съобщения от СЪда до бащата - той няма да отваря вратата.

# 463
Колко време ще се точи  дело за заместващо съгласие?Имайте предвид, че ако се пращат  съобщения от СЪда до бащата - той няма да отваря вратата.
е много си припряна Simple Smile

# 464
  • В градината...
Цитат
Колко време ще се точи  дело за заместващо съгласие?

Нормално е за едно съдбно заседание да приключи.

Общи условия

Активация на акаунт