Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 898
  • 748
  •   1
Отговори
# 195

1)   Какво да направя да си върна децата?
2)   Как да докажа ,че баща им е психично нестабилен и не може да се грижи за тях.Баба им е възрастна(на 67г) и тя няма да може да се грижи за тях.Те имат нужда от любов и грижи,които не получават.
3)   Как да заведа свидетели на всичко това след като никой не иска да свидетелства срещу тях,понеже ги е страх ,че са отмъстителни?Как да стане без свидетели?

1. Ново дело за промяна на родителските права. Друг начин няма.
2. С експертиза в делото.
3. Призови ги чрез съда. Без свидетели не става.

И един допълнителен съвет : намери си СПЕЦИАЛИЗИРАН адвокат по семейно право.

А това:

В Окръжен съд моя адвокат помоли за отлагане на делото защото ще е извън страната ,но  не му уважиха молбата и взеха решение без него и без мен.
не е професионално! Има си начини за отлагане на делото, без това да води до такива последствия за клиента!

# 196
Здравей Tais,

Имам следното питане:
1. Разведена съм (със споразумение по взаимно съгласие) вече 4години. От брака имам син. Нямаме пререкания по каквито и да е въпроси за този период.
2. Сега съм омъжена повторно.
3. Как се процедира, за да може синът ми да бъде осиновен от втория ми съпруг? Искам синът ми да носи неговата фамилия, да бъде негов наследник и т.н.
Мерси!

# 197
  • Варна.....
чл. 89и следващите от СК ще дадат отговор на доста от въпросите ви. Ако нещо е неясно след това- питайте.

# 198
  • София
Ако БНД един или два пъти в годината е пратил подарък или пари, губя възможност да го лиша от род.права. Права ли съм или не?

# 199
Вярно ли в, че
1. ако съм напуснала общото ни(съсобствено) жилище преди 1г 8мес, и съм отишла при родителите си, после не мога да претендирам при развода аз да остана в него с детето(до 18г), защото съдът можел да прецени, че нямам жилищна нужда, щом толкова време е минало?(нямам друга собственост)

2. ако не успея да докажа "вина" по исков път, съдът може да ми откаже развод и да си остана омъжена?

Благодаря!

# 200
  • Варна.....
Ако БНД един или два пъти в годината е пратил подарък или пари, губя възможност да го лиша от род.права. Права ли съм или не?
Не точно. Закона казва "трайно не полага грижи и не плаща издръжка". Което пък е относително. Зависи от много неща. Консултирай се с адвокат от твоят град за точен отговор.

# 201
  • Варна.....
Вярно ли в, че
Въпрос 1. ако съм напуснала общото ни(съсобствено) жилище преди 1г 8мес, и съм отишла при родителите си, после не мога да претендирам при развода аз да остана в него с детето(до 18г), защото съдът можел да прецени, че нямам жилищна нужда, щом толкова време е минало?(нямам друга собственост)

2. ако не успея да докажа "вина" по исков път, съдът може да ми откаже развод и да си остана омъжена?

Благодаря!
Отговор 1. Не
Отговор 2 За какво ти е  да доказваш вина? Можеш да поискаш развод без съдът да се произнася по въпроса за вината.

# 202
Здравейте, сестра м иживее в чужбина, има ли начин от там да подаде молба за развод чрез упълномощено лице

# 203
Таис, благодаря!
По въпрос
1. Адвоката ми каза така.Много съм била закъсняла с развода, и след като съм живяла на друго място толкова време, можело да преценят, че нямам жилищна нужда.Напуснах мъжа си заради тормоз, но чак сега съм "готова" да инициирам развод.
2. Пак адвоката ми каза - или взаимно съгласие, или по вина.Нямало среден вариянт. Ако нямаме взаимно съгласие и минем на "вина"- трябвало на всяка цена да доказвам вината му.И ако не успея да докажа - можело да ми откажат развод.

Аз не държа на "вина", просто искам да се разведа и да се свърши.Живеех с мисълта, че дали по взаимно или вина- все ще се разведем.И на мен ми прозвуча абсурдно, затова питам Embarassed

Значи няма срок в който да поискаш да обитаваш с детето жилището?Купено е преди брака, било обикновена съсобственост, а не СИО?

# 204
  • Варна.....
magnolia28 ,  смени си адвоката, с някой, който е прочел новият СК.

# 205
Таис, адвоката е избран от "белия" списък на този подфорум.За София. ooooh!

Ако може някой да ми препоръча читав такъв - ще съм благодарна.Може на лични.
Благодаря!

# 206
Здравейте, сестра м иживее в чужбина, има ли начин от там да подаде молба за развод чрез упълномощено лице

Само чрез адвокат с изрично пълномощно за тази цел.

# 207
  • Варна.....

Тя обаче ще трябва да се яви в първото по делото заседание!

# 208
  • В градината...
Цитат
Цитат на: Witchie в Пон., 26 Септ. 2011, 11:35
Цитат на: УиУи в Ср., 21 Септ. 2011, 23:44

Не е задължително, зависи от практиката на съда. Има създадена вече такава и от ВКС.

# 209
Цитат
Цитат на: Witchie в Пон., 26 Септ. 2011, 11:35
Цитат на: УиУи в Ср., 21 Септ. 2011, 23:44

Не е задължително, зависи от практиката на съда. Има създадена вече такава и от ВКС.

СК изисква личното явяване на ищеца по бракоразводно дело, така че е абсолютно задължително.

Ако има такава практика на ВКС или друг съд, макар че не ми се вярва, тъй като докторантурата ми е на тази тема, би ли ми я изпратила?

Общи условия

Активация на акаунт