Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 894
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна.....
Дори и от практиката на самият състав. Поне в съда, където най-често ес явявам, няма еднопосочна практика.
На мен също би ми било интересно да видя такова решение.

# 211
Здравейте,ще изложа казуса така :моят баща остава без майка когато е на 8 години,която загива в катастрофа,баща му се жени повторно и досега живеят заедно-вече 50 години.Жилището, в което живеят е закупено от баща му и първата му съпруга,но живее с втората,моят баща наследява делът на майка си.
  Въпросът ми е втората му съпруга има ли право на дял от апартамента,тя много се старае с поддръжката на жилището и постоянно обновява мебелите,това има ли някакво значение,ако с естигне до делба,тя чрез поведението си постоянно демонстрира как полага грижи за дома,с годините ни дистанцира от дядо и постоянно го настройва срещу нас и баща ми, той живее с мисълта ,че ние не го обичаме,не се грижим за него и т.н.неща ,които му с евнушават от нея.Това са наши заключения ,едва ли в съдебна зала биха имали значение,но аз искам да знам положението с апартамента,защото искам да си остане на баща ми.Благодаря предварително

# 212
Моля, кажете ми колко месеца да го чакам да не плаща издръжка, за да пусна иск з алишаване от родителски права?

# 213
Цитат
Цитат на: Witchie в Пон., 26 Септ. 2011, 11:35
Цитат на: УиУи в Ср., 21 Септ. 2011, 23:44
Здравейте, сестра м иживее в чужбина, има ли начин от там да подаде молба за развод чрез упълномощено лице

Само чрез адвокат с изрично пълномощно за тази цел.
Тя обаче ще трябва да се яви в първото по делото заседание!
Не е задължително, зависи от практиката на съда. Има създадена вече такава и от ВКС.

СК изисква личното явяване на ищеца по бракоразводно дело, така че е абсолютно задължително.

Ако има такава практика на ВКС или друг съд, макар че не ми се вярва, тъй като докторантурата ми е на тази тема, би ли ми я изпратила?

Практика на ВКС не знам има ли, но в местния съд имам доста практика без явяване на ищеца в първото заседание /и без посочване на уважителна причина/ да се дава ход, да се отказва прекратяване, че и решения се постановяват  Peace

# 214
  • Варна.....
Моля, кажете ми колко месеца да го чакам да не плаща издръжка, за да пусна иск з алишаване от родителски права?
Поне 5-6 месеца.

# 215
  • Варна.....
Здравейте,ще изложа казуса така :моят баща остава без майка когато е на 8 години,която загива в катастрофа,баща му се жени повторно и досега живеят заедно-вече 50 години.Жилището, в което живеят е закупено от баща му и първата му съпруга,но живее с втората,моят баща наследява делът на майка си.
  Въпросът ми е втората му съпруга има ли право на дял от апартамента,тя много се старае с поддръжката на жилището и постоянно обновява мебелите,това има ли някакво значение,ако с естигне до делба,тя чрез поведението си постоянно демонстрира как полага грижи за дома,с годините ни дистанцира от дядо и постоянно го настройва срещу нас и баща ми, той живее с мисълта ,че ние не го обичаме,не се грижим за него и т.н.неща ,които му с евнушават от нея.Това са наши заключения ,едва ли в съдебна зала биха имали значение,но аз искам да знам положението с апартамента,защото искам да си остане на баща ми.Благодаря предварително
Обърнете се към адвокат, като си занесете наличните документи.
Тук, в тази тема нямаме за цел да даваме консултации по принцип, а в тематиката на под-форума.

# 216
  • Варна.....
Цитат
Здравейте, сестра м иживее в чужбина, има ли начин от там да подаде молба за развод чрез упълномощено лице

Не е задължително, зависи от практиката на съда. Има създадена вече такава и от ВКС.

СК изисква личното явяване на ищеца по бракоразводно дело, така че е абсолютно задължително.

Ако има такава практика на ВКС или друг съд, макар че не ми се вярва, тъй като докторантурата ми е на тази тема, би ли ми я изпратила?

Практика на ВКС не знам има ли, но в местния съд имам доста практика без явяване на ищеца в първото заседание /и без посочване на уважителна причина/ да се дава ход, да се отказва прекратяване, че и решения се постановяват  Peace
Във Варненският съд зависи от конкретният състав, така че аз не бих се ангажирала да кажа на клиент, че е възможно да стане без явяване в 1-во с.з.

# 217
Цитат

Във Варненският съд зависи от конкретният състав, така че аз не бих се ангажирала да кажа на клиент, че е възможно да стане без явяване в 1-во с.з.

В София такова нещо не е възможно.

# 218
Здравейте! Искам да попитам възможно ли е със съпруга ми да си вземем общ адвокат, който да напише документите за развод по взаимно съгласие, да се споразумеем извънсъдебно за свиждания и издръжка, и този адвокат да се яви и за двама ни по делото, без да се явяваме ние?

# 219
  • Варна.....
Здравейте! Искам да попитам възможно ли е със съпруга ми да си вземем общ адвокат, който да напише документите за развод по взаимно съгласие, да се споразумеем извънсъдебно за свиждания и издръжка, и този адвокат да се яви и за двама ни по делото, без да се явяваме ние?
Да, само че вие ще трябва да се явявате.

# 220
здравейте, значи ,за да наемам адвокат втората съпруга на дядо ми има право на част от апартамента,така ли да разбирам отговора Ви?

# 221
Нека попитам все пак дали не може да ми помогнете....в т.н."консултации с адвокат:"
Подадох си молба в съда за неплатена издръжка  още юни месец -до настоящия/ тогава / момент тя бе 600 лв.Мина се време...август ..към 20-ти резултат никакъв нямах..Казаха ми да си взема адвокат/както и тука в темата всеки казва без пари не става-трябва да имаш....И аз като хората отидох в съда попитах тук там избрах адвокат/ка/.Тя уж писа там жалби,че го съдя-както исках,защото пари до момента нямах тогава/,всичко както си е по закон/уж/...минава се време....септември месец идва..малкия в първи клас тръгва...трябват ми парите за  двамата ми ученици...звъня на "адвокатката"-питам какво стана?Резултат има ли -а тя ми вика "периода е 2 месеца,от полицията трябва да ти се обадят за да потвърдиш за кои месеци ти дължи парите"....а те вече са с 2 отгоре......очаквам полицаи да ме питат ....очаквам,за да потвърдя .... идват полицаи в службата ми на 30 септември и търсят мен... казват.."госпожо вие съдите съпруга си за неплатена издръжка-а той твърди ,че я е платил,ето документ в който е доказателството-ние не можем да му връчим документа с който го съдите,защото той не е виновен!"....какво "прайваш" в такъв момент????Звъня на адвокатката ми ,а тя ми вика-"не зная ,а и жената която е в деловодството е в отпуска ,а съдия изпълнителя ти никакъв го няма!""След 10 - ти септември ще е на работа".........Казах на полицая ,"аз не мога да знам къде ги е внесъл,пари аз не съм взела за издръжка все още" а той настоява-"аз доклад трябва да пиша ,обади се на адвоката си ,обади се в съда,и утре в полицията  трябва да дойдеш за да потвърдиш"
....Обадих се ...никой нищо не знае...къде са парите???преведени  в "си банк"-получател-"съд-а" ....-пише издръжка на деца ...но тези пари  ги няма в моята къща....там "нейде" в си банк в съда са-как да подпиша  че съм запозната с документите,че са ми платени??....Днес трябваше да съм в полицията....как да напиша  че оттеглям молбата си  за да го съдя??как -та никой не знае къде са парите-как полицая ще вика-"ето платил ги е"-а аз не съм получила .....Сега след като той е внесъл парите в съда,а аз след като ги е внесъл подавам документи ,че го съдя чрез"адвокат"-излиза ,че аз лъжа!Кой е трябвало да ме уведоми и как да си получа издръжката??"Съдия изпълнителя" не знае нищо,"адвоката" и той не знае нищо!Защо "аджаба" са т.н."адвокати"-за да им дадеш парите и да си  ги похарчат ...а ние заклеймените с "издръжка" какво-да се чудим за облечки от кой пари да вземем на заем-та една олечка е 60 стотинки-нищо не е една ,но аз двама ученика имам с по мнооого учебници и тетрадки...и само това да е на първа родителска 50 лева изчезват....Господ да помага на невзрачните -ДЕТО НЕ СМЕ АДВОКАТИ-А "адвокатите'-нека да се наричат с друго име,защото това май не отива на всеки!Възмущението ми е безгранично!Какво уважение  да имаш към "съд",към "адвокат"????....Българийо!Избори идат...кой да избереш...че изборите са ми точно на рождения ден!Как да гласувам и за кой?!!!

# 222
здравейте, значи ,за да наемам адвокат втората съпруга на дядо ми има право на част от апартамента,така ли да разбирам отговора Ви?

Не, Таис Ви отговори, че тези въпроси не са в тематиката на форума и затова няма да отговаря на тях - да се консултирате с адвокат по наследствено право.

# 223
Нека попитам все пак дали не може да ми помогнете....в т.н."консултации с адвокат:"

Разбирам възмущението Ви, но ако искате правен съвет, оставете емоциит и изборите настрана и обяснете фактите, след което задайте въпросите си. Така нищо не се разбира.

# 224
извинявам се за въпросите,но какво включва тази консултация с адвокат,исках съвет какво да правим,уважаваният адвокат можеше да отговори с да или не на въпроса ми?

Общи условия

Активация на акаунт