Консултации с адвокат/ темата на tais

• 79 944
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря за бързия отговор!

# 301
   Здравейте !  Имам   въпрос ,  за  чийто  отговор  предварително  благодаря  !
   Преди  около  мес  . подадох   оплакване  по   съвет  на  адвоката  ми   по  делото  за   род.  права  за   псих  .  тормоз и  заплахи  от   БНД  ,  като  абсолютно  невежа   по  въпроса  ме   убеди  ,  че  щяло  да   ми   струва  120лв .  ,  дадох  и  до  там .
      Но  днес  разбирам  ,  че  все  едно   съм  почвала  ново  дело  и  като  лице  ,  което  ме  представлява ,   му  дължа  500  лв. ,  ако  го  спечеля  -  вземали  се  от   ответника  ,  ако  не...Освен   това  всяко  ходене  до  съда  -  пак  по  толкова  неизвестно  до   кога  ,   защо  то  ест.  ще   се   отлага  от  БНД .
     Въпроса  ми  е  -  важи  ли  това  ,  този   дълг   и  ако  го  прекратя ?  Аз   веднъж  съм  платила  определена  сума  ,  за  другото  бях   заблудена ...А  делото   се  отложило  на   първо  явяване  от  др.   страна  по  глупава  причина  ,  но  както  и  да  е .
    Ако  знаех  ,  че  е  така   изобщо  нямаше  да  се   захвана  и   с  това  !  Днешната  разходка  до  съда  с  отлагането  -   също  съм  му  дължала  500  лв. ?

# 302
  • Варна.....
   Здравейте !  Имам   въпрос ,  за  чийто  отговор  предварително  благодаря  !
   Преди  около  мес  . подадох   оплакване  по   съвет  на  адвоката  ми   по  делото  за   род.  права  за   псих  .  тормоз и  заплахи  от   БНД  ,  като  абсолютно  невежа   по  въпроса  ме   убеди  ,  че  щяло  да   ми   струва  120лв .  ,  дадох  и  до  там .
      Но  днес  разбирам  ,  че  все  едно   съм  почвала  ново  дело  и  като  лице  ,  което  ме  представлява ,   му  дължа  500  лв. ,  ако  го  спечеля  -  вземали  се  от   ответника  ,  ако  не...Освен   това  всяко  ходене  до  съда  -  пак  по  толкова  неизвестно  до   кога  ,   защо  то  ест.  ще   се   отлага  от  БНД .
     Въпроса  ми  е  -  важи  ли  това  ,  този   дълг   и  ако  го  прекратя ?  Аз   веднъж  съм  платила  определена  сума  ,  за  другото  бях   заблудена ...А  делото   се  отложило  на   първо  явяване  от  др.   страна  по  глупава  причина  ,  но  както  и  да  е .
    Ако  знаех  ,  че  е  така   изобщо  нямаше  да  се   захвана  и   с  това  !  Днешната  разходка  до  съда  с  отлагането  -   също  съм  му  дължала  500  лв. ?
Ехаааа, в кой град е това???
Много пари ти искат, колкото и да не обичам да коментирам хонорари на колеги. Имаш ли подписан договор с подобни условия?
Оттегли си пълномощията, намери си друг адвокат.

# 303
   Във  Варна  е  .  Мога  ли  да  прекратя  делото  без  да  му  дължа  нищо  -  все  пак  то  се  отложи  ,  а  и  аз  вече  платих  120лв  ? ЕДин  вид  не   се   е  и   състояло  .
    Да ,  подписах  ,  че  го   упълномощавам  да  ме   представлява  ,  което  мислех  ,  че  е  нормално  ,   а  той  вчера  ми  смотолеви  ,  че   ми  пуснал   това  пълномощно  в  съда  ,  в  резултат  на  което  дължа  500  лв.
     Как  да   му  отнема  пълномощията  ,  какъв   е  реда  и  най-   вече  има  ли  право  да  иска  нещо   от  мен  при  прекратяване  на  делото  ?

# 304
  И  последно  -  какво  ще  се   случи  с   другото   ми  дело  относно  права  ,  издръжка  и  т.н.   ,  за  което   има  вече  назначена  дата  в   съда   при   същия  адвокат -   за  него  също  съм  платила   определена  сума  още  в  началото   ,  когато  го  наех  като  ми  се  каза  ,  че  това  ще  е   цялата   сума  ,  която  ще  се иска  от  мен  .
      Може  ли   да  увисне   или   има  ли    възможност   ако  стане  така   аз  сама  да  се   представлявам   в   съда  и  какъв  е  реда  за  това  ?   Пълна   мъгла   ми  е  и  очаквах  ,  че  щом  си  наемеш   адвокат  и  му  плащаш  не  е   необходимо  да  си   завършил   и   право  та  да   предотвратяваш   и  такива   лъжи   ? !

# 305
tais , по-назад прочетох мнението ти за имейла като евнтуално доказателство, моля те да споделиш откъде ти е информацията, че ми стана интересно.

# 306
  • Варна.....
Неясни са ти постовете. Обясни какви дела водиш и колко си плащала по двете.
Иначе има процедура по оттегляне на пълномощия.

# 307
  • Варна.....
tais , по-назад прочетох мнението ти за имейла като евнтуално доказателство, моля те да споделиш откъде ти е информацията, че ми стана интересно.
Няма от къде да е освен от практика.

# 308
Здравейте!Имам въпрос към tais и другите мами-юристи,за чийто отговор благодаря предварително!
Имам прекратен брак с решение на ВКС от 2009г.От брака си имам родени две деца/най-хубавото нещо/
Апартамента /негов личен придобит преди брака ни/ е присъден и на двамата.Аз естествено не живея там/вследствие на един доста продължителен психически тормоз/,но и не подписвам декларация ,че ще го освободя.Той сключи нов брак/с любовницита ,заради която се разделихме/ Shocked,но няма други деца.Въпросът ми -какви са наследствените права на "новата" му жена? Какво ще се случи ако сключа брак или придобия жилище?

# 309
     Здравей, Akvariel.
     В случай, че жилището е негово към датата на смъртта му, наследствените права на съпругата (тази, за която е женен последно) са равни на правата на децата. Ако няма други деца, ще остане по 1/3 за всички. Твоето право на ползване върху апартамента не ти носи никакви привилегии във връзка със собствеността или евентуалното наследяване.
     Ако ти придобиеш имот, наследници ще бъдат само децата ти, а в случай че сключиш брак - и съпругът ти.
     Имай предвид, че наследство е само онова имущество, което човек притежава към датата на смъртта си.   

# 310
Ако аз не подпиша декларация,че освобождавам имота-той ще остане за ползване  и от двете деца/до навършване на 18г. на малкия-ако учи и до 25г./ Какво общо има новата съпруга с НИ,който не е придобила и който ще бъде с някакви "тежести" при формиране на наследствена маса/евентуално/? Rolling Eyes
Или остава варианта БНД  да прехвърли правото на собственост върху децата ни ,ама като видях какво им/ни причини дотук ooooh!Едва ли #Crazy

# 311
      Всеки преживял съпруг е наследник по закон на починалия. Това е общото. Тежестите се наследяват заедно с имуществото.
      На теб е предоставено правото да ползваш семейното жилище до навършване на пълнолетие на децата ви, а не на самите деца. Дали ще го упражниш това право или не, то не влияе на правото на собственост на бившият ти съпруг. Никакви декларации не са му нужни да заведе там жена си, в случай че ти не живееш в апартамента. Или да я заведе в частта, която му е отредена за ползване.  
     Ако ти сключиш нов брак, правото ти да ползваш на семейното жилище се прекратява по силата на закона.
     Това, че имаш право да останеш докато детето учи (до 25 години) не е вярно.
     Впрочем, по новия СК ползването на семейното жилище се прекратява, ако отпадне жилищната нужда на ползващия.

# 312
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте!
И аз съм с въпрос към tais Ситуацията е следната:
Живея в Кипър,омъжена съм за кипърец,детето ми е на 5 месеца,също родено в Кипър,като има и български акт за раждане,подложена съм на постоянен психически (за съжаление съм чела,че е много трудно доказуем) и физически тормоз,като два пъти беше по-сериозно и се стигна до болница,абсолютно невъзможно е нормален разговори с мъжа ми,пробвала съм многократно и края е един и същ-скандали и заплахи!Искам да се разведа,но ме е страх дори да повдигна темата,а ако напусна страната с детето се притеснявам,че той ще обяви,че съм го откраднала (а и няма да мога без неговия подпис ),какво мога да направя и има ли изход?Страхувам се да наема кипърски адвокат,понеже може да е пристрастен,писах за помощ и на БГ посолство,но все още нямам отговор  Cry
Благодаря предварително!

# 313
Здравейте! И аз се извинявам предварително ако има отговор по темата, но става въпрос за следното:
Имам развод с бившия си вече съпруг, който е и баща на дъщеря ми. Подписахме споразумение, според което той може да вижда детето два пъти месечно за времето от 10 сутринта в събота до неделя вечерта, и съответно 20 дни през лятото, когато не ползвам годишният си отпуск. По времето на развода дъщеря ни беше на 2 г., бившият ми мъж никога не е проявявал интерес д се грижи за нея, нито знае навиците й, нито какво обича, интересите й... и това през времето, докато сме живяли заедно. Освен това той е моряк и го няма доста време през годината, тя дори не му казва "тати". Веднъж я взе почти насила с преспиване, след което тя не иска да заспива на тъмно. Въпросът ми е има ли някакъв начин до навършване на 7 години /да речем/ да не остава с преспиване. Все пак той я вижда, аз не ограничавам срещите му с нея. Защото е малка и сега точно е във възраст, в която с страхува от толкова неща, вечер често с буди и ме търси, защото е свикнала с мен. И вторият ми въпрос е: Тъй като с омъжих повторно, ако не дай си боже нещо се случи с мен, има ли възможност вторият ми съпруг да поеме грижите за нея? Благодаря предварително за отговора!

# 314

Здравейте,
заведете дело за промяна на режима на личните отношения на детето с баща му. Има възможност да се изключи преспиването от режима до достигане на определена възраст.

За втория съпруг - този въпрос е по-сложен. Може да се приложи осиновяване /пълно или непълно/ например, но темата е много обширна за форума, а и имат значение конкретните обстоятелства.

Общи условия

Активация на акаунт