Януарската дружина мина първата третина - тема 3

• 28 202
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Цоп и аз в новата в тема,
още веднъж поздравления за атадар, страхотна е  Hug
Отивам да ви чета, че докато се усетя и вие вече сте изписали 3 странички  Grinning

# 46
  • Бургас
Менина, не ми завиждай много, аз по принцип нямам помощ тук, майкини са далеч и за пръв път я вземат.Иначе навсякъде си ходим заедно - на гости, на лекар, в тоалетна, абе навсякъде:)
Ето ви една снимчица от мен, в началото на 9 месец от бременността ми с Мими, където бях 90 кг:
http://www.prikachi.com/images/100/3494100H.jpg
http://www.prikachi.com/images/125/3494125T.jpg - а тук вече заслабнах след раждането до това положение.Направо ме е страх каква меца ще стана пак.Още отсега съм напълняла,

# 47
  • до едно тепе
Здравейте.
Върнахме се от преглед.Вече сме 2,5см и док каза че имаме добра сърдечна дейност и си отговаряме напълно на седмиците.
Забрани ми да ходя на работа заради болките и ми изписа магнезий.Пътуването също ми е забранено та тази година дето толкова се точех на дълга отпуска ще си я караме вкъщи Rolling Eyes
Моя корем също започва да расте.Аз си го имам по принцип заради Инсулиновата резистентност,но от няколко дена го наблюдавам че вечер е много щръкнал.Сутрин се поприбира Whistling Трябва да удържа фронта с килата-разрешиха ми максимум 12.И сега гледам да ям повече плодове,зеленчуци и месо,че ще стане страшно,ако се отпусна.Засега съм -3,но предполагам бързо ще си ги наваксам Flutter

# 48
Здравейте!
Страхотна темичка, поздравления!
Ние днес отидохме на море, много хубав ден имахме. Водата беше доста бурна и дъното доста каменисто, та само веднъж влязох, просто ми беше неприятно, а не заради бремеността. Детето се забавлява доста, но защото и тати му беше с нас. Мисля, че няма да се справя, ако ходим на море без него, нито мога да кисна толкова във водата, нито на слънце. Само две минути и съм слънчасала.
Ние тук правим БХС, късна ФМ и това е. При някакви показатели вече те пренасочват в някой друг град, техниката е доста остаряла, но специалистите са добри, това от опит го знам. Има и доста оплаквания от лекари, естествено, затова мисля да си платя да си раждам при моята лекарка, при която родих и предния път!
Аз предния път прокървих доста сериозно в 10 седмица, не ми се мисли ако бях в Англия какво щеше да стане, в такъв смисъл се радвам, че сме задържали положението.
Лека вечер, майчета!

# 49
Zdraveite i ot men Simple Smile

Az i syprugyt mi 4akame vtoroto si slyn4ice na 24.01.2012. Na 27 godini sym ot Sliven, no ot nqkolko godini jiveem vyv Florida, USA. 6te se radvam, ako mojete da me dobavite na pyrva stranica:)

Lek den i mnogo  Hug Hug Hug

# 50
  • Западен парк
Не съм карала скарлатина. Само варицела. Обаче моята гинеколожка сутринта ми обясни за скарлатината. Тя е бактериална инфекция (а не вирусна както са другите шарки) и имунитета, ако въобще се изгради е различен при различните хора. Може да те повтори след три месеца, може след пет години, а може и никога. И понеже е бактериална не преминава през плацентата. Майки, които са преболедували в миналото скарлатина предават имунитет на бебето за първите 6-8 месеца след раждането. Проблем може да възникне ако майката се разболее 5 дни преди или 2 дни след раждането, тъй-като в този случай организма й няма време да изгради антитела и да ги предаде на бебето. С две думи гинеколожката ми каза изобщо да не се тревожа за бременността, да не взимам нищо превантивно и да се храня и общувам нормално с малкия батко. Аз за всеки случай попрочетох предпазването на контактните и отделих прибори и посуда само за Боян. Минавам ги през слаб р-р на белина и измивам с веро и вода. И естествено по-честичко миене на ръцете и два пъти дневно почиствам местата на които си играе малкия. Ако някоя вижда, че пропускам нещо - съвети приемам всякакви.

# 51
  • Габрово
Атадарче, мерси за труда. Да ние на късмет новата тема  Grinning.

Поспаланчо, честита ти лентичка и за хубавата среща с бебо  Grinning

Добре дошли на новите момичета.

# 52
  • Бургас
Добро утро на всички мами и бебоци!Аз вчера следобеда имах болки, че ми беше ден, в който трябваше да ми дойде цикъла и може би затова, та си лежах кротко до тази сутрин.Засега нямам и съм се запретнала да правя закуска - бухтички, дано се получат.
Г-жа Монк, щом ти е обяснила всичко докторката, място за притеснение няма.Simple Smile
Гуга, добре дошла при нас и леко бременеене!
Момичета, хайде поне като не можем с повечето да се видим на живо, сложете по една снимчица на вас и децата / на тези, които имат дечица/ , а останалите само на себе си, поне да се видим виртуално.Моите снимки са изтипосани по-нагоре.Simple Smile
Контакта става по-лесен и приятен, когато има визуализация на отсрещната страна.Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 08:31 от Шоколадово бонбонче

# 53
Добро утро и от мен.
г-жа МОНК благодаря за инфото относно скарлатината. И аз си мислях за тези шарки как стоят нещата. По принцип всички сме карали варицела, аз като малка детето и мъжо преди 2 години  Simple Smile. Мисляа че също съм искарала и другите шарки, но за скарлатината знаех че не се изгражда имунитет, та се питах ако малката се разболее как стоят нещата. Но то не било толкова страшно.

# 54
  • Плевен
Здравейте и от мен!

Новата тема е просто страхотна,поздравления за Атадар   bouquet  bouquet  bouquet и понеже съв в неизвисти  Wink очакваната дата е 14.01.2012 .

Лек ден на всички !

# 55
Здравейте, момичета! Ама ние сме си имали страхотна нова тема!!! Simple Smile Атадар, поздравления и много благодарност за огромния труд, който си положила!   bouquet

Аз не мога да смогна да ви изчета... от вчера съм почнала  Laughing

Добре дошли на всички нови мами, лека и прекрасна бременност! Много се радвам, че се увеличаваме!
r-e-m, много силна прегръдка и ти пожелавам съвсем скоро да се запишеш в някоя от съседните отчетни темички на мами 2012!  Praynig Hug

Аз тези дни бях малко извън София и се чувствам доста освежена и заредена с енергия! Пожелавам хубав ден на всички!

# 56
Здравейте, имате ли киселини, които да са се появили след забременяването и как се справяте с тях? Голям проблем ми е, страх ме е да ям вече? Има ли някаква добавка да се слага в храната още преди да е изядена, за да се намали киселинността? Ще се радвам, ако някой е изпробвал решенията на този проблем и знае отговорите. Thinking Simple Smile

# 57
  • Западен парк
HIHA, това което аз знам за киселините по време на бременност, е че се получават от недоброто затваряне на горния отвор на стомаха. През него се промъкват изпарения от стомашните киселини и дразнят хранопровода. Това се получава, обаче когато бебето е по-голямо и притиска стомаха отдолу. На нас ни е рано още за това и може би причината при теб е друга.
Аз се борех с тях с ябълки. Обикновено една ябълка ми ги спираше - пробвай. Дори и да не ти помогне, една ябълка си е полезна винаги. Във всеки случай е по-добре от каквито и да е хранителни добавки, особено непредписани от лекар.
А пък бабетките ми обясняваха, че щом имам толкова много киселини детето ще е с много коса. Обаче Саши се роди без нито един косъм. Никъде! Дори мигли и вежди нямаше, та ме беше срам да го покажа на татко му първия ден...

# 58
  • Пловдив
Здравейте, имате ли киселини, които да са се появили след забременяването и как се справяте с тях? Голям проблем ми е, страх ме е да ям вече? Има ли някаква добавка да се слага в храната още преди да е изядена, за да се намали киселинността? Ще се радвам, ако някой е изпробвал решенията на този проблем и знае отговорите. Thinking Simple Smile

Здравей,.. киселини - ах...  ooooh!  през цялата ми първа бременност си бях с тях на лягане и на ставане..  Сега все още нямам ... но съм се подготвила, ако все пак се появят..
За добавки към храната - при мен - имах по-леки и търпими тогава, когато в менюто ми включвах копър (т.е. салати с копър, таратор, чай от копър и т.н.), но до колкото знам при всеки е индивидуално и може би с опити и дегустации Simple Smile и ти ще си откриеш твоят "приятел" за спомагането на намаляването им...   bouquet

# 59
  • Пловдив
Здравейте и от мен!

Новата тема е просто страхотна,поздравления за Атадар   bouquet  bouquet  bouquet и понеже съв в неизвисти  Wink очакваната дата е 14.01.2012 .

Лек ден на всички !

И аз да се включва Simple Smile Живот и здраве - 11.01.2012 год Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт