Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява БХС и как се извършва?
Какво представлява амниоцентезата и как се различава от хорионбиопсията на трофобласта (CVS)?
Как да се запиша за БХС и какви са цените на изследването? Какво представлява изследване БХС и колко струва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява БХС и как се извършва?
-
Какво представлява амниоцентезата и как се различава от хорионбиопсията на трофобласта (CVS)?
Амниоцентезата е инвазивна процедура, при която се взема проба от околоплодната течност с помощта на игла. Обикновено се извършва при повишен риск, открит чрез CVS или други скринингови тестове. CVS, от друга страна, е по-малко инвазивна процедура, извършена в ранна бременност чрез вземане на малка тъканна проба от плацентата. И двете тестове помагат за откриване на генетични аномалии при плода, но CVS се извършва по-рано и е свързан с по-нисък риск от усложнения.
-
Как да се запиша за БХС и какви са цените на изследването? Какво представлява изследване БХС и колко струва?
Биохимичният скрининг (БХС) е неинвазивно изследване, което включва ултразвуков преглед, измерване на нухалната транслуценция и размера на бебето, както и вземане на кръвна проба. Въз основа на тези данни се изчислява рискът от генетични заболявания. Цената на БХС обикновено е около 70 лв., а следващите два прегледа са по 45 лв. За да се запишете за БХС, отидете в петък преди желаната седмица. Ранният скрининг може да варира в цената, но обикновено се извършва в същия ден като БХС и струва около 70 лв.
-
Какво представлява ранният скрининг и как се извършва?
-
Какво е скарлатина и какви са рисковете за бременността?

Ще е чудесно, ако всяка Мама сложи на профила си по една снимка - своя, на детенце или на семейството

Аз да ви кажа не искам да си изтипосвам снимките, където цяла България може да влиза и да и гледа, определено предпочитам албума.
Аз като те гледам на снимката, не си била дебела с първото дете...
И точно поради причините, дето си изброила не бързам с осигуровките, реално аз така или иначе съм на частно, никой до сега не ми е препоръчал един добър лекар (и с добра апаратура), който да работи с касата. Та мога да си мина на частно цялата бременност, както е тръгнало. Ама като остане малко време ще я свърша и тази работа.
, на толкова малко места ги продават!!! И днес най - накрая се наканих да отида до The Mall, където на сайта им пише, че се продават (вижте в "Партньори") и се оказа, че такъв магазин (BabyToria) НЕ съществува
. Ако някой пък е регистриран в някой от магазините в списъка с партньори и може да препоръча, пак е добре дошло
Моля, стискайте ми палци.