Януарската дружина мина първата третина - тема 3

• 28 198
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз за щастие нямам киселини все още, но знам ,че на сестра ми и братовчедка ми им помагаше чай от мента.

# 61
  • Пловдив
Момичета, хайде поне като не можем с повечето да се видим на живо, сложете по една снимчица на вас и децата / на тези, които имат дечица/ , а останалите само на себе си, поне да се видим виртуално.Моите снимки са изтипосани по-нагоре.Simple Smile

Чудесна идея   bouquet Ще е чудесно, ако всяка Мама сложи на профила си по една снимка - своя, на детенце или на семейството Simple Smile   bouquet

# 62
  • гр.София кв.Драгалевци
Някой може ли да ми обясни как да си сложа снимка,но от компютъра,защото от интернет просто не мога ..... или ако не става от компютъра как става от нета ?

# 63
  • Пловдив
Някой може ли да ми обясни как да си сложа снимка,но от компютъра,защото от интернет просто не мога ..... или ако не става от компютъра как става от нета ?

Здравей, ... аз се затрудних също с това изискване за публикувана в интернет снимка, с посочване на URL адрес..
Аз имам профил в google picasa -  направих качване там на снимката, дадох десен бутон след качването й, върху нея и в General видях изписах URL адреса=копирах го и го сложих в профила. Добре е снимката да отговаря на размерите- изискванията са до 160/200 пиксела, ако не се лъжа - намалете до този размер снимката чрез Paint...
   bouquet

# 64
  • Бургас
Офф, преди малко ходих до магазина и преминах и през аптеката да си взема и аз Но-шпа, че нямах и решавам да се претегля разбира се, защото в аптеката има кантар и разбира се аз като нямам вкъщи съм редовна на него.Но не се бях теглила от известно време насам, гледах, че някой го е регулирал малко и даваше килце повече, обаче с еуплаших.Според кантара от началото на бременността досега съм качила 3 килограма, ужас.Оцъклих се стабилно и се отчаях.А какво да се яде тогава като от всичко друго ми се гади и повръща, освен от тестени изделия - филийки, които си правя вкъщи.Аз и с първата бременност бях така и си виках с втората ще е различно.С Мимка като бях бременна в 3, 4 и 5 месец слагах по 4 килограма, без да променям режима на хранен и въпреки зверското гадене.В девети месец нищо не качих.Не знам, надявам се да не надхвърлям 75 кг.Направо ви се чудя какво ядете и как не ви се гади от плодове и манджи. Laughing , а и не качвате, пък аз прасчо веднага взех да наддавам.

# 65
Благодаря ви за мненията Kseniq, Krisita, г-жа Монк. След като днес цял ден четох от напътствията на д-р Емилова стана ясно кои са киселинните храни и кои алкални и как да се избягва този проблем. Явно стомахът при някои хора, особено при първа бременност става  по-чувствителен, както и целият организъм.

# 66
  • до едно тепе
HIHA аз киселини нямам в момента и това ми е първа бременност,та не мога да кажа как ще е в бъдеще,но преди доста ме мъчеха.Просто спрях да ям пържено.Наблюдавай няколко дена от какво ти излизат киселини и го изключи доколкото можеш от менюто си.Обикновено са пържените(запържвани манджи също) и пикантните храни,шоколада също понякога  Thinking
А иначе за тези през бременността съм чела,че трябва да се избягва лягането поне час след хранене.
Гледам снимки обсъждате-доколкото знам всяка отчетна си има албум-видях на първа страница,че и ние ще си имаме.Паролата се разпространява на лични,но не знам дали някой освен Атадар я има newsm78
Да се похваля аз си купих първите бременни панталони.Макар че на кг съм по малко и на дупето ми късите гащи ми висят на корема не мога да ги понасям,особенно като седна някъде Flutter
Лека вечер бъдещи мами и по-малко неразположения

# 67
При първата ми бременност от киселините ме спасяваше единствено Талцид таблетки. Разрешени са по време на бременност. При кърмене обаче не ги препоръчват, защото в кърмата се отлагал алуминий. В по-леката им форма борех киселините с таратор. Зловещи бяха, добре, че все още нямам. Пък дано и да нямам изобщо, защото сега не знам как бих се справила.

# 68
Шоколадово бонбонче, нали за това имаме фото албум? Което ми напомня да помоля ако може някой да ми прати паролите?  Whistling Аз да ви кажа не искам да си изтипосвам снимките, където цяла България може да влиза и да и гледа, определено предпочитам албума.

А пък вярно не трябва да качваме много килограми, ама ако само тестени неща можеш да ядеш, хапвай си, пък се опитай да контролираш теглото с повечко упражнения и спорт. А пък нали след 12 г.с. трябва да намалее гаденето, тогава ще си възстановиш нормалния хранителен режим, а може и теглото да намалее  Peace Аз като те гледам на снимката, не си била дебела с първото дете...
Аз пък нямам никакъв апетит, само гръцка салата ми се яде и милото все ми се кара, че не се храня нормално. Иначе доколкото знам първите месеци не трябва да качваме изобщо.

KiaraTiara, спокойно, проверила съм колко струва раждането, преди да избера болницата  Wink И точно поради причините, дето си изброила не бързам с осигуровките, реално аз така или иначе съм на частно, никой до сега не ми е препоръчал един добър лекар (и с добра апаратура), който да работи с касата. Та мога да си мина на частно цялата бременност, както е тръгнало. Ама като остане малко време ще я свърша и тази работа.
А пък за това колко им е добра апаратурата... явно не им е толкова добра всичката, щом не можах да си чуя сърчицето, щото апарата нямал звук  newsm78

Момичета, някоя живее ли от вас в центъра на София?

katito0_yo, и от компютъра и от интернет има изисквания за размера на снимката и може би затова не можеш да я качиш. Ти на профила (като аватар) или под лентичките (като сигнатура) искаш да я сложиш? Ако имаш проблем с намаляването на снимката (защото ако не се лъжа освен за дължината на страните има и изискване за тежестта на файла), мога да ти смаля някоя... От интернет снимката трябва да ти я качена някъде и от там да копираш URL. Аз ползвам фотобъкет.

На мен коремчето хич не ми се е променило, с моето момче си правим снимка всяка вечер и аз все му разправям, че няма смисъл, съвсем същото си е.

Аз да ви попитам купихте ли си някаква козметика за бременни? Аз по принцип си ползвам от години Джонсън бейби олио за тяло и го нанасям на мокра кожа след баня и чакам малко да попие. Много хидратира кожата, което би трябвало да я прави и еластична и като цяло съм много доволна, но исках да си купя вече и някаква козметика за бременни и след малко проучване се спрях на Наталия, обаче те са ужасно трудни за издирване  ooooh!, на толкова малко места ги продават!!! И днес най - накрая се наканих да отида до The Mall, където на сайта им пише, че се продават (вижте в "Партньори") и се оказа, че такъв магазин (BabyToria) НЕ съществува  ooooh!
Така се ядосах, пълна излагация. Как може да сложат грешна информация на сайта! Някой чувал ли го е този магазин, да не е в друг мол? Ние търсихме на таблото, няма го, обиколихме два етажа преди да ни омръзне и питахме охраната, няма. За всеки случай влязохме и в няколко други бебешки магазина, ама нямаше козметика.

Другият вариант беше да се поръчат от интернет, но навсякъде искат регистрация, а цените за доставки са смешни  Naughty. Ако някой пък е регистриран в някой от магазините в списъка с партньори и може да препоръча, пак е добре дошло Simple Smile

# 69
Много ни е красива новата темичка, Атадарче  Hug Hug
Аз все още съм с ниско кръвно и също имам и киселини ooooh! пия поне 1л. айран на ден с много сол, пия течности,но .... засега няма много подобрения. Последните няколко дни имам ужасни главоболки,даже се обаждах на лекарката ми която ми каза да пия парацетамол, но от притеснение да не навредя на бебо изпих само половинка и малко се оправи положението  Rolling Eyes

# 70
Здравейте, бъдещи мами!
Записвам се при вас, макар че от доста време го отлагам. Мислех да изчакам и утрешния преглед, но не се стърпях  Laughing
Аз съм на 35 г. и ми е първа бременност. Вече чухме сърчицето, но ми е леко притеснено, че на миналия преглед док каза, че бебето си отговаря на седмицата, но сакчето е по-малко. Моля се утре всичко да е наред и да са пораснали и двете да си отговарят на седмицата  Praynig Моля, стискайте ми палци.
Радвам се, че повечето сте с втора бременност, така ще може да черпим опит от вас.
За кг, аз не мисля, че съм качила засега. Меря се всеки ден и кг ми варират с +-1 всеки ден, започнах да се меря някъде в 7 г.с.. Също си мисля, че не ми личи и коремчето, тъй като аз и преди не съм била "дъска". Нямам неразположения, за щастие, дано да е така и занапред.
За апетита, в началото нямах много, сега си хапвам, но по някакво странно стечение на обстоятелствата ми се ядат предимно плодове и зеленчуци. За шоколад изобщо нямам желание, даже и сладолед си вземам понякога насила, заради жегата. Кафето и цигарите отказах от раз без да се замисля, като разбрах, че съм бременна. В общи линии това е инфото от мен към момента. Дано след утрешната среща с АГ и ендокринолога, да имам само добри новини  Peace
Леко бременеене, мацки, надявам се който трябва, да ме добави на първата страничка.

# 71
За кг на нашия кантар съм си все същите 64,а на докторския 66,300(ама той е с теглилки и там се меря с обувки и дрехи).засега е добре положението,въпреки че бебето ми дава зор да ям дори когато не съм гладна.През първите 3 месеца е нормално да се наддадат 3кг най-много.На мен също не ми се ще да надхвърлям 75кг,че после трудно се свалят.
 За изследванията-кръвните са ми добри(от там най-вече хемоглобинът ме интересува пък той е 114-115),но в урината ми откриха 4 левкоцита и албумин-та снощи пих еднократно някакъв антибиотик под формата на прахче(доки ми го каза-дано има ефект).Все още ми тече носа-и малко кихам от липите(ама се ядва положението).Бебчо е добре върви си по-едричко и си отговаря точно за термин-03.01.
 Снощи зверски ме заболя главаи пих 1 парацетамол(позволен е).
 Добре дошли на новите мами! Grinning

# 72
  • София
Jane Doe, babytoria  се намира в  в The Mall на Цариградско на -2 при Карфур http://www.babytoria.com/#/contacts/

# 73
Здравейте, мами  Sunglasses
Шоколадово бонбонче, на снимката след раждането изглеждаш невероятно, така че аз на твое място не бих се вълнувала за качени килограми  Hug 
Важното е да се яде добре и да не се преяжда, а той организмът си знае колко да пълнее Simple Smile
Аз уж не съм напълняла по килограми, но определени части на тялото ми определено са се уголемили ... На работа трябва да ходя с костюм и усещамм как саката все по-трудно се закопчават .. но здраве да е, нали затова има дрехи за бременни  Wink С предишната бременност си носех нормални дрехи до 20 седмица, но сега мисля че около 15 вече ще трябва да си нося тези за бременни ...
За качването на килограмите, не знам каква е логиката ... предишния път се хранех по един и същи начин през цялото време, но в определени месеци качвах много повече ... В кайна сметка качих 15 кг, но 2 месеца след раждането ги бях свалила ... кърменето определено помага за сваляне на кг  Wink Друг е въпросът, че е нужна и доста гимнастика, за да се стегне тялото  ooooh!
Ние с мъжо цяла събота и неделя редим един паркет ... следващото бебе май ще е майстор Тричко Joy

# 74
Здравейте, мами!
Аз също бих помолила за парола към фотоалбумчето - вижда ми се по-лесно да кача снимки там, отколкото да се занимавам с намаляване на размера, качване по други сайтове и т.н.  Crazy
Да ви кажа, имам чувството, че коремчето ми расте по малко със всеки изминал ден - предполагам (поне засега) голяма част се дължи на повишеното трупане на тлъстинки, заради подготовката на тялото за кърмене, а не толкова на бебо  Thinking
Имам един въпрос към мамите с дечица - при първата ви бременност чувствали ли сте се нервни и уплашени от това, което предстои? Нямам предвид само раждането, а и частта след това - гледането на бебчето.
На моменти, като се замисля, ме обхваща едно такова притеснение, страх ли, незнам какво... Когато си говоря с майка ми какво става например през първата годинка, ме обзема едно такова нереално чувство, все едно не говорим за мен и моето бебе   Crazy
Някой друг чувства ли се така?

Общи условия

Активация на акаунт