Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 317
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
Както са пътували повече все имат проблеми- я с документи, я с неща в личен багаж. После ела слушай в самолета какви са герой и как са "преметнали" проверяващия, докато пред него са като препикани мушката

# 226
  • Варна
Сега се сетих, че винаги ми е правило впечатление нещо много странно у голяма част от българите, пътуващи със самолет. Обзема ги една абсолютна лигоч, демонстрира се едно високомерие, някакво приповдигнато самочувствие, някаква необяснима арогантност, ей такива неща, които не съм забелязвала при пътуващите с други видове транспорт. Като че ли пътуването със самолет им придава някакъв извънреден статут, прави ги специални, знам ли и аз... Коментари на висок глас за хора в непосредствена близост с някакво чувство за превъзходство, пълна идиотщина...

# 227
... Коментари на висок глас за хора в непосредствена близост с някакво чувство за превъзходство, пълна идиотщина...

Неподозирайки, че те също може да са българи  Mr. Green и току виж взели, че им отговорили  подобаващо Twisted Evil

# 228
 Аз българките ги познавам по вида. Като видя някоя леля с изрусена дълга коса, яке с кожички, впити дънки с пайетки, остри обувки с висок ток и бляскаща тениска, и най-важното, изскубани вежди като чертичка, значи е българка.

# 229
  • Варна
... Коментари на висок глас за хора в непосредствена близост с някакво чувство за превъзходство, пълна идиотщина...

Неподозирайки, че те също може да са българи  Mr. Green и току виж взели, че им отговорили  подобаващо Twisted Evil

Ами да  Peace
На ескалатора на едно летище сме само аз и мъжа ми и няколко стъпала зад нас две нашенски моми. Едната казва на другата: "Ако те видя някога с такъв панталон, не те познавам". Не бях с дънки с пайетки и камъчета, но това е друга тема. Много бързо им пада гарда като ги застреляш с поглед, даже може и да не говориш  Mr. Green Застиват като наакани.

# 230
 Хаха, Mims*  Grinning
 Ами то момичето по принцип е имало право, това че не е съобразило, че жената с дънките с пайети по правило е българка е друг въпрос, проявила е недалновидност.  Wink
 Пък и нищо кой знае какво лошо не е казало момичето в крайна сметка.

п.с. Хехе, грешката е моя. не съм прочела правилно, че НЕ си била с пайети. А какъв бе този така нехаресван от въпросните момичета панталон?

# 231
  • Варна
Нищо извънредно всъщност не беше панталонът.
Абе идеята е да се коментира, какво - няма особено значение. Ако не бях аз, друга щеше да е на прицел. Такива индивиди не подбират особено.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 09:40 от Mims*

# 232
 Да, така е, много се коментира, което е нормално, но не е нормално, че се прави така демонстративно и на висок глас. Аз никога не го правя явно, и когато съм с българи из Германия винаги ги предупреждавам да не коментират на висок глас други хора, защото не знаеш кой те разбира, и кой не.

# 233
  • Варна
Искрено се позабавлявах с темата. Mr. Green

Специални поздравления на mi6ka.p за смелостта да публикува грамотен и смислен пост в защита на работата си.   bouquet За съжаление, подминат без коментар от всички, с изключение на авторката, която пък видя единствено датата на регистрация на коментиращата. Crazy

За пистолета - нормално е детето да се разстрои, затова е трябвало да го приберете в регистрирания багаж. Всякакви оръжия-играчки, попадат в списъка на забранените за пренасяне вещи:
http://road.bg/files/Information%20for%20Bulgarian%20citizents,% … 20in%20Europe.pdf (на стр. 3). Независимо, че е бил пистолет-акула, по описание попада в този списък. С формата си, наподобяваща тази на истински пистолет (поне донякъде) лесно може да се прикрие с дреха и, насочен към друг човек, да цели манипулиране на екипажа и пътниците. Rolling Eyes
Гаечните ключове също попадат в този списък. Peace

Както се казва, "за глупака няма нищо задължително"! Не ми се иска да приема, че живея в държава на глупаци... Tired

# 234
  • Варна
Аз пък се зачетох сега в постовете за Израел, за някакви стаи, събличане дибидюс и т.н.
Преди година и половина ходих и се върнах, само че от Варна, не от София - нищо подобно не се случи на никого нито тук, нито там, нито на отиване, нито на връщане. Вярно, много са им щателни проверките, респектират с автоматите и не те изпускат от поглед за секунда даже (да им се чудиш как го правят!), но багаж разфасоват на съставните му части избирателно, не на всички пътници.

# 235
Мен ме издразни нещо при последния ми полет. Полет за Мадрид и за Валенсия са по едно и също време, разликата е 5 мин. Пускат 4 гишета за чекиране за двата полета, но не две за едната и две за другата дестиация, ами всеки се чекира, където му падне, щото служителите така казаха. Резултатът: пътници за Валесия с билети за Мадрид ( и обратното ), хора във Валесия, на които багажа е заминал за Мадрид, хаос на двата гейта, забавяне и на двата полета, докато оправят бордните карти. Моят багаж си беше там, където кацнах, слава богу, но обстанвката беше кошмарна. Викам си, че ще се поучат от грешката си, но не би, два месеца по-късно на моя позната й дават бордна карта за Мадрид, а тя отива във Валенсия. Добре,че си погледнала билета на гишето. Явно така им харесва на летище София.

# 236
Както са пътували повече все имат проблеми- я с документи, я с неща в личен багаж. После ела слушай в самолета какви са герой и как са "преметнали" проверяващия, докато пред него са като препикани мушката
За премятането не знам, но те имат по два паспорта и наистина винаги ги проверяват много обстойно дори само заради това.

# 237
  • Пловдив
А моряците пък какво им има? Те повечето летят непрестанно и до най невероятни дестинации, така че са обръгнали на всичко Crazy
Това изречение не го разбирам. Нали са моряци, не трябва ли да са на кораби?!?!?! Какво търсят със самолет?! newsm78 newsm78 newsm78 Нещо изпускам....... Thinking

# 238
Ами корабите по принцип не паркират някъде и нямат начало и край на пътуването, а обикалят непрекъснато. Когато спре в пристанище се правят смени на персонала, горе долу на 4-6 месеца. Като му дойде време на механика за смяна и са намерили нов, той си лети със самолет до конкретното пристанище- може да е в Америка, Япония, Африка. Хваща си примерно варненеца самолетчето, прелетява половината свят и така. А и те са интернационални екипите, така че хората летят от целия свят.

# 239
  • Пловдив
Личи си кой има морска жилка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт