Летище София - Шенген или трудова терапия за луди

• 19 313
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
  • Paradise
А аз съм изненадана как на излизане от Гърция по море (за о. Родос говоря) няма никакви мерки, абсолютно никакви!
Няма скенери, няма проверка на багаж, пълен потрес!

# 241
Искрено се позабавлявах с темата. Mr. Green

Специални поздравления на mi6ka.p за смелостта да публикува грамотен и смислен пост в защита на работата си.   bouquet За съжаление, подминат без коментар от всички, с изключение на авторката, която пък видя единствено датата на регистрация на коментиращата. Crazy

Както се казва, "за глупака няма нищо задължително"! Не ми се иска да приема, че живея в държава на глупаци... Tired
Подкрепям. Peace

Като има мерки за сигурност - защо ги има, като ги няма - защо няма! ooooh!
Мисля, че протестиращите тук за големите мерки за сигурност, щяха да пеят друга песен, ако бяха на мястото на роднините на хората, загинали в атентатите на 11 септември или ако бяха преживели кошмара на падащите кули. Това за мен са пълни халосии - на детенцето пистолета! ooooh!
Акаш пред камерата и толкова! Като не ти харесва - ползваш кораб, автобус или кола и се спасяваш! Никой не те тика насила в самолета! Crossing Arms

# 242
Личи си кой има морска жилка Simple Smile

Нямам, но съм пътувала с моряци. Голям купон.

# 243
  • Paradise

тук, не разбрах, какво искаш да кажеш.

# 244

тук, не разбрах, какво искаш да кажеш.

Че сме много за законите, но не за нас. Имаше тема за личната карта - глобили детето. Какъв ужас.

# 245
Искрено се позабавлявах с темата. Mr. Green

Специални поздравления на mi6ka.p за смелостта да публикува грамотен и смислен пост в защита на работата си.   bouquet За съжаление, подминат без коментар от всички, с изключение на авторката, която пък видя единствено датата на регистрация на коментиращата. Crazy

Както се казва, "за глупака няма нищо задължително"! Не ми се иска да приема, че живея в държава на глупаци... Tired
Подкрепям. Peace

Мисля, че протестиращите тук за големите мерки за сигурност, щяха да пеят друга песен, ако бяха на мястото на роднините на хората, загинали в атентатите на 11 септември или ако бяха преживели кошмара на падащите кули. Това за мен са пълни халосии - на детенцето пистолета! ooooh!
Акаш пред камерата и толкова! Като не ти харесва - ползваш кораб, автобус или кола и се спасяваш! Никой не те тика насила в самолета! Crossing Arms
аз не съм пуснала темата, защото съм против мерките за сиигурност. Против съм преиграването и тормозенето на хората заради самия тормоз. Обясних и по-рано в темата, че дори и в щатите след 11 септември никой не си позволява да се гаври с хората! А тук се гаврят. Не става въпрос за на детето пистолета, а за на детето АКУЛАТА! Ако се сетиш за дума, която да описва пласмасова акула пръскаща ввода ще я използвам, но тази играчка не е имитация на оръжие, не наподобява такова и няма как да се сбърка с такова. За да не се бъркат идиотите нека оттук нататък наричаме играчката пласмасова цикалка за вода с формата на акула! Т.е. зА 826ти път казвам, че не става въпрос за на детето пистолета, а за на детето акулата!
Много добре направих, че 3 дни не влизах в тази тема.... просто продължава народа да не прави разлика между имитация на оръжие (което е забранено) и акула, на която името и е пистолет, но тя няма нищо общо с това. Мерките за сигурност, та мерките за сигурност.. Тук не става въпрос за мерките за сигурност, а за гавра! Не пребъркаха нито един мъж, докато бяхме там, но пребъркаха супер старателно щерка ми на година и половина...

И моля без коментари за глупаци, защото очевидно тук глупаците са тези, които не могат да четат, а са им необходими картинки, че да си представят някакви неща  Joy . Аз не приемам да се гаврят с мен и да наричт това мерки за сигурност. Ако вие го приемате, то очевидно сме страната на глупаците.

# 246
Има си мерки за сигурност. Те вкл и претърсването на деца много по-малки от Вашето. Научете се че правилата се спазват.
Мислите че в САЩ не ровят ли. Ама там си знаят - без да им казват се събуват, а ние мрън та мрън. И няма ама искам или не искам - открият ли нещо ( описано в правилниците им) си заминава в коша.
Гледала съм как на летище Бургас минават пътниците скенер. Ами свободия. Ако тук ме хванат с такива неща в ръчен багаж не само, че ще ми ги вземат, ами глоба и по-сериозни последствия ще отнеса. Ама българите освен мрънкащи и нечетящи, се мислят и винаги за прави. Та освен, че са в нарушение - както авторката ами тръгват и да спорят - под спорят рабирайте да се карат и обиждат. Е много е грозно, да не използвам др думи. Нищо лично, но българина разбира едва когато го глобят.

# 247
  • България-Швейцария
Българинът, поне този, работещ на сериозна работа със съответните отговорности, няма времето на американската домакиня да си подреди по конец багажи, чанти, сакове и прочее.
Като си листна назад всичките пътувания, за всяко едно (ама за всяко, как пък един път не ми се е случило да ми е спокойно) съм тръгвала в последната минута, хвърляйки набързо няколко костюма в куфара. Къде ти време да сортирам кои козметики, да подреждам чанти и т.н., гледам преди всичко да съм спала поне малко предния ден, за да не припадам от умора по терминалите и да плаша хората. Ей така заминават в коша (пардон, към втората употреба) Wink и парфюми, и кремове, и всякакви други забранени неща. Да не мислите, че нарочно съм оставила в чантата си швейцарското ножче, за да се бия в гърдите, че съм прекарала системата? Нищо подобно, той и проверяващият ме видя, че съм изненадана - аз го смятах общо взето за загубено някъде, не го намирах месеци преди това. Самият той ми предложи ако има някой изпращаш ме да дойде да го вземе. Така че отношението наистина е важно. Ако беше някой киселяк, чудещ се как да те хапне и за какво да се заяде, както съм била уморена и нервна, можех и на бой да му налетя.

# 248
Заради това- всичко изсипвам в чекирания багаж, в себе си оставям само лична карта/паспорт, кредитна карта и някой друга банкнота /монета ако прегладнея или прежаднея.  Евентуално лаптоп и фотоапарат ако ги нося.
И нито се бавя по проверки, нито нищо.
За което имаме спорове с благоверния редовно- неговата теория е, че е по бързо и лесно да се пътува само с ръчен багаж.

# 249
Българинът, поне този, работещ на сериозна работа със съответните отговорности, няма времето на американската домакиня да си подреди по конец багажи, чанти, сакове и прочее.

Има и работещи американки. Случва се. И не ревеш, че са ти взели парфюма.

# 250
  • Казанлък of all places
За което имаме спорове с благоверния редовно- неговата теория е, че е по бързо и лесно да се пътува само с ръчен багаж.

Много съм склонна да се съглася с него. Само дето вече хиляда години не мога да измисля как да си прекарам козметичния несесер. И леко се притеснявам,че като тръгна да си измъквам лаптопа от куфара с ръчния багаж, ще ми се видят гащите. Flutter Подредените де. Явно не ми се е избистрила още концепцията в главата.

# 251
... след като прелюбезно ме помолиха да се разделя с
швейцарското си ножче на летище София, все си мис-
ля каква ли колекция от тях трябва да са събрали  hahaha
Виждам, а и бях сигурна, че не съм единствената. А ми
беше подарък и много държах на него.
Ред и проверки трябва да има. Вярно, че ни коства
много, особено в частта с нарушаване на личното
пространство, но се преглътва.

# 252

Все обясняваш колко много работиш. Хубаво, ама защо?

# 253
Има си мерки за сигурност. Те вкл и претърсването на деца много по-малки от Вашето. Научете се че правилата се спазват...

Никой не е против правилата. Нямам нищо против да проверяват детето ми. Но защо не проверяват мъжете? Писах по-напред в темата, виждам, че и други са го забелязали. За мен това е абсолютно необяснимо  Shocked

Заради това- всичко изсипвам в чекирания багаж, в себе си оставям само лична карта/паспорт, кредитна карта и някой друга банкнота /монета ако прегладнея или прежаднея.  Евентуално лаптоп и фотоапарат ако ги нося.
И нито се бавя по проверки, нито нищо...

Внимавай, че често губят багажа и ако уцелиш почивен на магазините ден ще стане интересно  Mr. Green

# 254

Напротив! Всичко опира освен другото и до рутина, и до организираност.
Когато пътуваш често придобиваш навика да отсяваш необходимото и да събираш багаж за минути.
А ако и по природа си организиран човек, е още по-лесно!

Общи условия

Активация на акаунт