АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 013
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Честита беба на Симона М, да расте жива и здрава, а на мама бързо възстановяване! Hug
Момичета, които вече родихте, интересно ми е мнението ви за раждането, болниците и отношението, което сте получили. Незнам обаче дали е подходящо да ни разкажете, че има по-чувствителни на тази тема мами и да не стресираме някоя...

# 646
Честито, нека бебчетата са много здрави и да носят много радост на родителите и близките си! Прекрасни новини.  
 Hug за всички

# 647
  • София
И на мен ми е интересно да чуя разкази...в другите теми като гледам някои доста подробно разказват какво им се е случило и е интересно въпреки че всяко раждане си е различно.
Така че който иска да разкаже колкото по-подробно по -добре..А който се стресира просто прескача съответните постове. Все пак форума е за споделяне който иска споделя който иска чете  Peace

# 648
  • Бургас
Здравейте, мацки! Днеска бях на гости на моята приятелка, която роди през м.Април момченце. Даде ми една торба дрешки от каката - мноооого сладурски и цял ден не ни стигна да се наприказваме за бебоци.

Исках да ви питам нещо, ама докато стигна до въпроса и ..... го забравих  Embarassed направо съм ужасно разсеяна. Сега като се сетя, вече ще съм пуснала поста и докато отворя нов - пак ще забравя. Опече ми се мозъка в тая жега днеска...

И на мен ще ми е много интересно, даже колкото по-подробно, толкова по-добре. Ако на родилите вече мами им се описват подробности - ще ги попия като гъба  Hug

Брадата, Шуши и Зики и аз много се радвам, че се запознахме. Срещата беше много интересна и весела. А от 13:00 до 17:30 не разбрах как мина времето и даже не ми се прибираше. Ама то можеше и още много да седим само денят да се удължи с още десетина часа  Joy

Вече повече от час пиша поста, но не мога да се сетя какво щях да питам. Еми, отказвам се!
Лека нощ на всички. На мен 2 дни емоциите /положителни/ ми дойдоха в повече, много се изморих, че и киселини ми излязоха за десерт  #Cussing out Надявам се тази нощ да спя непробудно и да направя поне 4 часа непрекъснат сън. Лека и мека на всички   bouquet

# 649
  Добро утро коремчета , и мен ще ми бъде интересно , ако вече родилите ни разкажат за преживяването и как са протекли нещата ... аз всъщност за това шпионирам в другите теми  Blush

Хубав ден на всички  Hug Heart Eyes

# 650
  • София
Добро утро и от мен!
Днес се очертава по топличко но няма как има задачки. Някой от вас ходил ли е до магазините за платове на Екзарх Йосив - ще търся плат за чаршавчета и ще си поръчам да ми ги ушият

# 651
estelitka, аз съм ходила, но преди време. Имаше доста голям избор тогава. Надявам се и сега да е така.  Peace

# 652
  • София
Благодаря green eyes  Hug

# 653
  • София
Добро утро момичета!

Честито на всички родили майчета, да са ви живи и здрави дечицата, много радост и топлина да ви носят.

Искам да ви попитам има ли мами на които бебчовците изостават, миналата седмица бяхме на преглед и бебка изоставаше с една седмица, доктора каза да не се притесняваме засега. До сега винаги си отговаряше на седмиците, даже до дни беше точна и изведнъж по малка.
Ние още сме доникъде с покупките, не съм решила даже къде да раждам...много зле...
От няколко седмици започнаха много да ми пукат кокалите, при всяко надигане, завъртане. При вас има ли го това?

# 654
аз си чувствам всички кокали и кокалчета голямо пукане пада. Имам чувстжото че ще се разглобя. Най вече тея на таза, между краката и на коленете.
Моето бебе върви напред с повече от седмица. Аз си мисля да не стане много голям че как ще излиза..... но много не им вярвам на твзи измервания..разликата между седмиците е милиметри

# 655
Добро утро и от мен! Да драсна 2 реда докато спи  синчето Grinning.Щом има толкова заинтересовани ще ви опиша как протече моето първо раждане и го пожелавам на всички! И така : както си спях кротко кротко се обърнах от дясно на ляво и чух нещо леко да се пука(буквално като балон, но някъде като от далече) и докато се чудех със спящия си мозък какво е това ме заля топла вода ,баш както си дават по филмите- тече яко.Викнах на мъж ми да става той се  сбърка какво да прави,взе чантата за родилното и стана до вратата по боксерки (на 25.12). Стигнахме до болницата- ве4е имах леки болки и не регулярни,докато мина записване,оформяне на документите и вс ненужни глупости започнаха болките.Станаха на 7-8 мин и по- болезнени,сложиха ме на апарат за тоновете.И вече почнаха силните болки, след няколко мин  усетих напъните.Да знаете момичета-дойдат ли напъните лошото е минало.Колкото по силно напъвате толкова по-малко боли.Докато ме местеха от предродилна в родилна зала и напънах о6те няколко пъти, чух да казва :"Напъни още малко.... ето..ето."И Кристиян се появи на бял свят. Цялото това преживяване мина за 2часа и 45 мин и 3 конеца. Simple Smile Лекаря си го бях ангажирала,което значи че съм била доволна от него.Даже и сега ходя при него на консултации и пак той ще ме изражда.Стига толкова по този въпрос! Имайте предвид,че нищо от това което казах може да не ви се случи-всичко е тооолкова индивидуално.

Сега един ред по въпроса с шишетата- ползвала съм 2 шишета.1 за мляко(кърма когато се цедях и АМ на по-късен етап) и 1 за вода.Сега пак толкова съм взела.
Дано съм била полезна.Лек ден! И се крийте на хладно, че днес ,ай ще е горещо  Hug

# 656
  • София
Моето бебе "изостава" с 3 седмици...нали сме обсъждали че не може да се има вяра на ехографите.
Последния пример е нашата Теди която седмица преди да роди и измериха бебето 2800 мисля че беше я тя роди 3500.

# 657
Изобщо не им се връзвайте на ехографите, особено когато от старана на лекарите няма притеснение. Даже е дразнещо да го казват това "изостава"...
И преди съм писала, преди да родя Калоян, преди да влезна за самото раждане, ехографът показа 4,200кг, а се роди 3,650!!!

НБМ, все се каня да те питам, какво стана с твоята ръка? Оправяш ли се вече?

# 658
  • София
Моето бебе "изостава" с 3 седмици...нали сме обсъждали че не може да се има вяра на ехографите.
Последния пример е нашата Теди която седмица преди да роди и измериха бебето 2800 мисля че беше я тя роди 3500.

A моето миналата седмица го измериха 2200 (в петък), а в тази сряда го измериха 2600  Crazy. Верно, че може да нараства много бързо, защото съм с гест.диабет, ама чак пък така  hahaha
Не се шашкайте излишно, важното е да се следи редовно и да видите дали това изоставане няма да се превърне в тенденция.

Ивка, абе ти кажи изрина ли се младежа. Много весело ми стана вчера, че си му дала да си пийне винце, детето, чувала съм и аз за това, но нали не ми е опрял ножа до кокала...

Иначе за първото раждане какво да разказвам - скука. Влизаш, слагат упойка, режат, дават бебе за целувка и толкоз - после в реанимация цял ден и цяла нощ...и веселото идва на другия ден, като си видиш вече бебока.

# 659
Добро утро!
И аз не вярвам на това "изоставане" или че бебето е напред с една седмица, като се роди ще покаже най-точно  Grinning
След обяд съм на ЖК и ще видя на мен какво ще ми кажат.

Шишета и аз съм взела 2 за всеки случай, надявам се да не ми трябват.

И на мен би ми било интересно да прочета разказите на родилите мама, и както казва Естелитка, който не иска да не чете. Peace

Вени, как е Калоян, свикна ли вече с градината?

Общи условия

Активация на акаунт