Януарчета 2009...лятна тема...

• 32 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от мен.Моето малко момченце е родено на 28 януари и сме подходящи за този форум  Simple SmileИмам едно притеснение и моля за съвет.От близо 5 месеца работя в чужбина и след 3 седмици се прибирам в България.до този момент за Боби(синът ми)се грижи баща му,помагат и бабите,а моето притеснение е като се прибера е дали няма да бъда пренебрегната от Боби дали изобщо ще ми обърне внимание.Всяка вечер се виждаме и чуваме на ком.,но притеснението пак го има.Дайте ми съвет,как да го спечеля,сърцето ми ще се прасне от мъка.Знам че ще има известна дистанция,но се страхувам пак да не започне да реве и да предпочита баба си.Ужасно е само като си го помисля.А иначе откакто ме няма забелязвам голям напредък в него,говори много, вече е без памперс, спи сам и аз всичко това сам го пропуснала....

# 196
Хай банда Wink

Ние се завърнахме! Беше супер- море, зеленина, история, всичко накуп. Отседнахме в едно имение, датиращо от 14 в. с градини, коне и тн. Ние бяхме в апартаментче с кухничка, което беше много удобно, заради малката. Всеки ден бяхме на плажа и междувременно посетихме местните забележителности- гледахме детска постановка в един невероятен римски амфитеатър, построен в скалите надвесени над океана, острова Св. Майкъл и крайморските исторически градчета, всяко със собствен облик. Ядохме от местните специалитети- домашен сладолед и чай, сервиран със сметана, пастички и домашно сладко Grinning Хванахме и прилично време, въобще, доволна съм Grinning
Анджито се побърка от кеф и в повечето време се държа прилично. После ще пусна снимки.

Ванилке, честито, да ти е жив и здрав Пресиян Hug И да ни го покажеш!

Мим,  Hug, целувки на двете ви с Елия! Бързо да се оправя душичката!

Покупки в момента за мен въобще не ми се правят, понеже не съм в най-прекрасната си форма. Даже ме е яд да си нося и мойте дрехи.

Ники 84, според мен, подходи с търпение, той може малко да ти се понаправи и да се държи настрана в началото. Знам, че това е нормална реакция. Покажи му колко му се радваш и се дръж нормално, все едно не си заминавала. После ще си го поглезиш малко, тук сладоледче, там кола, любима анимация и ще сте си тип топ.

Бубче, добре дошла и от мен!

# 197
  • София
Като е за показване на покупки...Ето  - само 1500 лв.Има още толкова, но нямаше как да ги снимам...След тази покупка за друго не остана...Кой искаше да живе в къща ?!? И кой реве от топлофикация ?!?
Радостче, хубаво ни разказваш, ама снимков мат'риал няма ли newsm78 Много приказно звучи. Обичам такива места...дай боже като пинционерка да ми се отвори парашута и да ги посетя  Joy
Ели, браво на Марти. Жольо знае за какво служи гърнето. Нали усложливо го носи всеки път на батко му, но категорично отказва да го ползва - сакън туй свещено Яко Sick
Мим, как сте днес?
Ники, какво да ти кажа...Много сложна ситуация, от която ви пожелавам да излезете без проблеми. КОгато големия беше на възрастта на малкия се наложи да отиде при нашите за ваканцията. Яслата не работеше, а аз с двамата лудвах. Още повече, че в нашия мил квартал разнообразие няма. Та като отидохме да го вземем първата му реакция беше да избяга от мен. След половн час молене да дойде при мен дойде и ме удари...и чак тогава ме гушна и се разплакахме дружно. Описвам ти го като пример какво да очакваш Hug Сега вече си свикна да е лятото при баба и дядо и само пита кога ще дойде ваканцията. Днес, след един месец престой при нашите го питам - не искаш ли да си дойдеш при мама и тате в София, а той ми отговори - Не естествено Shocked И как да иска, като там по цял ден е на вън. Има над 20 деца пред блока на нашите. Играят от сутрин до вечер и му е забавно. Най-хубавото е, че вече е проял всичко hahaha Доживях след близо 5 години мъки ooooh!

# 198
Дони, това е гледка, на която съм свикнала - и при майка ми е така  ooooh!, голямо мъкнене после, голямо чистене, но пък топлината е несравнима  Peace.

На вилата, където ходихме преди месец имаше едно момиченце - хипер злоядо, като видеше мойто как набива непрекъснато от всичко, и то само си искаше без проблем - майката и бабата направо пощуряваха от радост. Явно наистина като са повече деца и ядат - по-сладко им идва  Laughing.

Ники, изобщо не се настройвай за никаква реакция - аз очаквах, че Марти също няма да иска да ме види, но той само попита:" Ти какво правиш тук?" и след това не ми слезе от ръцете. Децата не забравят току-така майките си.

# 199
  • Русе
И кой реве от топлофикация ?!?
Аз, аз. И ние дадохме хиляда и три-четиристотин лева този отоплителен сезон и сега кото пристигна изравнителната сметка се оказа, че имаме..да даваме още 202 лева и ст.  #Cussing out
Аз пък от снощи съм без мъж за 33 дни. Обади ми се преди около час, че е пристигнал благополучно в Шведско. Полетът му беше в 6 от Букурещ ( поради това тръгна с такси към 2 без нещо снощи), после смяна в Амстердам, престой от 2 часа, после от Амстердам до Копенхаген и накрая с влак до това градче, където ще е. Карина за сега не го търси много, но не знам как ще е по-нататък..Това ми е основното притеснение, както и за яслата, че ще трябва да я водя към 7 за да мога да хвана служебния транспорт. Мисля още няколко дни да не я давам, поне докато свърши АБ. Иначе вече не кашля. Пу-пу.
Мим, дано се оправи по-бързо Ели и да не влизате повече там!
Радостчо, изглежда сте си изкарали чудесно. А снимки?
 welcome на новодошлите дами!
Доста покупки направихме този месец..фотото не е при мен да снимам, но това е най-крупната:
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=242955762382434&set=a.242954889049188.70828.100000040374012&type=1&theater
Вчера си купих едни сандалки, но не са кой знае какво, парфюма го показах, също и червило на Макс Фактор, което си е чист маркер и дрешки от Сердика и Джъмбо. И така.

# 200
  • София
Люби, 1500 са само дървата, а въглищата и тока не влизат в сметката...Както и мръсотията и хамалогията. Дай Боже след няколко години да се похвалим с термопомпа - тогава ще си отдъхна. Но за нея какво изваждане ще е...Ти книжка нямаш ли?

# 201
Благодаря ви мили мами за успокоението само след няколко седмици ще разбера newsm17 дай боже всичко е наред.Много ми е интересно да ви чета и да разбера какво да очаквам като промяна в моето детенце,искрено ви завиждам за семейните почивки и нямам търпение и аз да се насладя на една такава след като се прибера Grinning.

# 202
Хелоу от мен! Аз все нямам време да пиша, само ви чета като си пийвам кафенце сутрин ( с едното око докато другото гледа зверчетата).
Добре дошли  на новите майчета!
При нас нищо ново май няма. Андрей го мъча с гърнето и до сега много малък напредък. Много се бях отчаяла по едно време, защото вече минаха 2 мес. от както говорим за гърне и го молим да си казва. Той, милият, все обещава, че ще каже, а не казва- изпуска се. Явно не се усеща...Нооо вината си е наша де, защото навън и докато спи беше с памперс и той се обърква, та от вчера мисля да махам памперса и навън и само за сън да го оставя. До сега нито едно попадение, но няма да се отказвам. Много ме е срам вече по площадките, че е още с памперс. Понеже е и висок, прилича на 3 год, говори много и с памперс. Грозна работа!
Да го хваля не мога да се сетя за нещо, но пък да се оплаквам мога доста да пиша  Mr. Green Незнам в градината как ще се оправят с него лелките. Понякога се чувствам виновна, защото всеки ден почти през деня е с баба си, само вечер в нас и дали не е разглезен и за това да е такъв непослушен.
Мим, да се оправяте скоро! Много, много неприятно като са болни децата!На мен големият ми страх е да не се наложи да влизаме в болница, ама понякога се налага..
Нови придобивки нямаме скоро, защото отваряме ново заведение и гълта всички запаси.
За отоплението- ние сме на газ и също излиза доста скъпо. зимата плащахме по 200 лв. сметки, но пък топло навсякъде и с постоянно топла вода. Мъжът ми иска климатик да слагаме. май най-изгодно излиза.
Радостчо, почивката звучи страхотно. И аз чакам снимките с инетрес.
Ники_84, много търпение трябва. Може би е добре да дойдеш с много подаръци и следващите няколко дена да излизате семейно, да ходите на интересни места и съвсем скоро ще му станеш любимка. Децата са такива интересчий:)

# 203
babyblue да и аз си мисля играчки да му взема но не знам дали това няма да  го залъже само докато им се нарадва,отсега ме наговаря да го водим на басейн дано да е толкова ентусиазиран и като се прибера каквото такова  Grinning колкото до темата за памперсите,аз Боби го мача още като навърши една годинка и не искаше и не искаше.Откакто съм ги оставила сам с баща си да се оправят забелязвам огромна  разлика подражава на баща си много го слуша и ходи до тоалетна като тати smile3501 което много много ме радва защото все пак пак е момче и е хубаво че без да го насилва баща му а по свое желани си ходи до тоалетна без проблем.Ох как искам да се прибирам вече.....хайде лека вечер от мен.

# 204
  • София
Ей го, малко да не влизам и то Ванилка взела, че родила Embarassed
Честито бебче, миличка, да ви е живо и здраво, много да ви радва малката душичка, да спи спокойно, че и вие покрай него newsm51 newsm51 newsm51Няма по-хубава новина, ей, че ме зарадва Hug Hug Hug
Наде, много сте сладки  bouquet  bouquet
Елена, да се оправя миличкият Марти Hug Hug
Мимче, Hug Hug Hug HugЦелувки и много бързо да се оправяте Praynig Praynig
Ники 84. според мен, всичко ще се нареди много добре PeaceСтрахотно е, че ще сте заевдно, естествено, че ще ви е малко странно в началото-както на него, така и на теб, но вярвам, че няма да ви е нужно много време да свикнете отново един с друг-едва ли на света има по-силна връзка от тази майка-дете, така че ти сама знаеш всички отговори Hug Hug Hug
Ели, браво на теб за изпитите  bouquet  bouquetЧакаме да се похвалиш за държавните Peace :pace:
Радостчо, Стискай зъби  Hug Hug Не е като да не знаеш какво е, лека бременност и да знаеш, че не всичко е такова, каквото ти се струва че е, с други думи (от опит ти го казвам), отдавй почти всичко на хормоналния дисбаланс и няма да сбъркаш, почивай повечко и си свиркай, целувки  Heart Eyes- Embarassed Embarassed
На всички, които са завърнали от морето-добре сте дошли, ана останалите-весело изкарване Hug
Като ви чета, си е голямо приключение, ама то си е казано "С деца на море" Rolling Eyes
Обмисляме варианта за палатка, макар че с двамата шоуто ще е пълно Embarassed
Ама аз забравих да почерпя, че си имам повод-най-накрая се сдибихме с нова(стара) количка newsm44

Познайте къде се вози Тачо-има място върхуна предната гума, сяда на степенката и умира от кеф, но понеже 2 пъти пада по очи, вече е с коланче, голяма сме картинка Sunglasses
Искам да ви споделя-днес за първи път (изключвам престоя ми в болницата за раждането на Самуелка) се отделям от Преслав. Оставихме го малко при родителите на мъжа ми EmbarassedЗнам, че е на сигурно място, има гоялм двор, градинка, огромна къща, супер е мястото, те са много грижовни, ама въпреки всичко не мога да спра да го мисля.Чухме се по телефона, уж преди да тръгнем всичко му обясних, той сам искаше да остава, каза ми "Чао"няколко пъти, а така се разтрои като ми чу гласа ooooh! ooooh! Мислех, че ще ми е по-леко без него, защото и мъжът ми заминава скоро и аз трябваше да съм сама с двамата, но и така ми е кофти Embarassed Embarassed Страшно криво ми е и едно празно, празно, тъпо, тъпо ConfusedАма ако така продължава още няколко дни-паля колата и си го взимам Rolling Eyes Rolling Eyes
Поздрави на всички и нали знаете, че ви обичам  bouquet  bouquet

# 205
  • Варна
Имам  дежа ву....понеделник е и ни изписаха! Ели сега нанка. Не е повръщала 2 дена  от толкова не е акала... Днес има голям апетит. Героиски се държа...после ще пиша, че смятам да легна с нея, че и на мен ми дойде в повечко...

# 206
Моник, чак на мен ми стана мъчно като си представих ревящото дете - това е нещо, което не правя - не се обаждам да го чувам по телефона, защото много се разстройва, а аз двойно повече.
Иначе на Преслав ще му е супер супер хубаво там - убедена съм  Hug.

Мим, чудесни новини, продължавайте така, без да имате повече неприятни емоции.

Иначе резултатите от изследванията на гърлото за сега са отрицателни - защо тогава има лек дъх сутрин  #Cussing out. Направо се изчерпах вече  #Cussing out. Нещо не е наред, а няма никой който да ме насочи, нито да помогне - повярвайте не съм хипохондричка, но не може да се усеща дъх от устата на малко дете #Cussing out ........ сега ще видим урината  #Cussing out ........ оф колко "благословии" пуснах  Sad ....

# 207
  • София
Елена Praynig, парава си според мен-трябва да има някаква причина за дъха му  Rolling Eyes, все пак и ти си го познаваш, при положение, че това не е обичайно за него, значи определено не си хипохондричка WinkДано да са наред резултатите с урината и да не е нещо сериозно Praynig PraynigМоже и да някоя истинка просто Simple Smile
Искам да ви се оплача от баба ми Sick Sick #2gunfireДнес й отидох на гости, да я видя. Приготви жената обяд, хапнахме, поговорихме и аз отивам до тоалетна, връщам си и гледам опаковка от едно отворено шоколадово бонбонче, веднага ми светна, какви ги е свършила и я питам:"Давала ли си шоколад на Самуела?"Тя:"Неееееее", поглеждам я и какво да видя, малката скица омазана в шоклад, по устата, бузите, цялото й лице кафяво ThinkingЕй, не се имам за избухлив човек, ама направо ми преля, като викнах,не помня даже какви й ги наговорих #Cussing out #Cussing outМного добре знае, че не й давам такива неща и нарочно й го набута, докато ме няма-за две секунди, е как успя не знам. Така се развиках, че чак сама се изплаших от себе си. Казах й, че не е нормално да не се зачита моето мнение, а тя взе да ми обяснява, как се вманячавам и как и нейното мнение също било важно и как и тя била гледала деца, аз съм била крайна. Поуспокоих се малко, започнах спокойно да й обяснявам, че това не е правилно, а тя с цялата си наглост ми каза, че не искала да й идвам на гости и нямало и тя да идва при мен. Накрая се наложи аз да се извинявам и да се оправдавам за реакцията си #Cussing outМного кофти ми стана, знам, че съм права, ама не знам как се излиза на глава с такъв човек Rolling Eyes, иначе не е лоша жена, ама не мога да разбера защо го прави #Crazy newsm78
Още го мисля, макар че вече ми е смешно, като се сетя как вика, че не й е давала, а Самуела оклепана в шоколад, очите й ще изкочили от щастие,  не може да се начуди откъкъде й дойде такава сладост и защо чак сега опознава този вкус Sunglasses Grinning
Лека вечер, красавици Hug Hug Hug

# 208
Еййй, Мони, само като ти четях поста и се изнервих......ама защо са такива всичките!? Не могат ли да си изразяват любовта към децата по друг начин, а не чрез шоколад. А най се дразня като ми каже някой, че и те деца били гледали. Ми добре де, всеки си гледа своите деца както намери за добре, ама да се бъркаш на една майка и да и обясняваш какво е най-добро за детето й...направо нямам думи. Едно е да си кажеш мнението, а съвсем друго да си го налагш зад гърба на човек.

За съжаление, като по млади ( и явно по мъдри) и толерантни трябва ние да запазваме спокойствие, понеже с хора на тази възраст трудно се излиза на глава.

Ели, не се ядосвай, наистина може и да е настинка. Дано са ок резултатите!

# 209
  • Варна
...не може да се начуди откъкъде й дойде такава сладост и защо чак сега опознава този вкус Sunglasses Grinning

За бебето на 7 месеца ли говорим... Laughing Елия все още не знае какво е шоколад, черпили са я с бонбони, давам да си близне и другото изяждам аз:)

Общи условия

Активация на акаунт