АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 40 983
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Бен, целувки за геройчето ти и бързо възстановяване желая  Hug

Жабче, и ти си имала стряскащо преживяване с Яна. Дано не се повтаря повече  Hug И браво за по-дългото ходене на ясла. Дано все така са ти здравички бандитките  Praynig
Аз също мисля, че зависимостта тръгване на ясла - боледуване си е доста индивидуална. Моите и двамата тръгнаха малки (баткото на 1,6 г., малката на 1,7 г.), боледуваха, но различно и не са имали тежки болести в началния период. Баткото си изпи първия АБ на 2,6 м, а пневмония ми направии малко преди 3ия си РД, т.е. след почти две години ходене на ясла. Аз си мисля, че наистина е важно, да се хващат навреме болежките и да се лекуват в дом. среда, а понякога това е доста трудно за работещите родители, ако нямат странична помощ. Аз имах доста проблеми с болничните покрай баткото. Това беше и една от причините да сменя работата. Сега мога да си работя от вкъщи, когато някой е болен и ми е доста по-спокойно. Но това си беше щастливо стечение на обстоятелствата. Та наистина всяка майка решава най-добре според конкретната ситуация.
Благодаря отново за хубавите думи за моята мома - Деси, Нанни  Hug
Бързо оздравяване на всички дечица.

# 76
ЗУзи ми кашля вече 1 месец, на слушалка и на гърло нищо й няма, на кръв - също. Според педито е алергична проява. Много ме е страх да не стане нещо хронично, а показания за АБ няма. Хомеопата изписва нещо по-скоро за психо-емоционално състояние, от което според него (а и според мен) произлиза проблема. Но все пак ме е страх :/

# 77
Аз съм на мнение че всяка майка си познава най добре детенцето , така че Деси вярвам че ще вземеш най доброто решение Аз на мойте ще дам два месеца за адаптация/ ще тръгват от 1 септември/  и ако не се получи ще си се гледаме до ДГ
Бен радвам се че всичко е минало добре скоро да се прибирате в къщи а живот и здраве и като дойдем на Бургас да видим една щастлива Далинка  Wink
Мю не съм против хомеопатията , само ще кажа че за същото много ни помогна ериос 2 месеца така кашляхме като вас казаха че е здрава и е алергия  Rolling Eyes от тогава не се е обаждала да кашля
Ние сме добре спинкат нощем но много неспокойно последните две заради жегите и вчерашния купон на комшиите  Twisted Evil иначе сме здравички и дивички както винаги  Joy

# 78
Здравейте и от нас!
Поздрави от морето. Бяхме там точно по студеното време, но все пак на юг (Созопол), та като температура на въздуха не беше чак толкова зле. Друг е въпросът за водата - много беше студена заради дъждовете и променливото време. Миналата година не можехме да ги изкараме от водата, а тая - да ги вкараме. Трепереха и се деряха да излизат. Само един от дните успяхме да ги задържим във водата достатъчно, че да ги снимаме. А след седмица в Созопол, отидохме във Варна. Там водата беше още по-студена (направо ЛЕДЕНА). Това обаче не им попречи да са все по мокрия пясък и да се "спъват" и падат в нея.  newsm78  За съжаление, се наложи да си тръгнем от Варна набързо, че тати ни се разболя, а времето тъкмо се затопли...
Вече сме официално без памперси, само във Варна слагах двете нощи, защото спяха заедно в кошарата и да не се налага да ги разбутвам и двамата ако някой се изпишка. Иначе има пропуски, ако са пили повече вода и спят по-дълго, но през деня си казват.
Пожелавам цветна и усмихната седмица на всички! Ето малко снимки от нас и  един специален поздрав от морето.

# 79
Ау, Вили, и да не се обадиш! Crossing Arms
Деси, Нани, да си продължим за яслата... На мен много ми помага това, че имам хомеопат, на когото имам доверие. Хващаме болестите в началото и няма АБ, няма ангини, няма пневмония и т.н. усложнения. Пу, пу, така да продължава.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 11:43 от very nice

# 80
very nice, във Варна бяхме на гости при една много скъпа приятелка, която ЖЗ, наесен ще става мама. И мислехме за 3-4 вечери, ама не би. Отидохме следобед, един ден на плажа, спахме и си тръгнахме сутринта  Cry Та даже и с нея не можах да се видя. Иначе си мислех да звънна - имам телефони разни варненски още от миналата година Wink но нямаше кога.
Съжалявам да прочета, че има болнички. Оздравявайте, че тия жеги са достатъчно неприятни и без собствен дискомфорт. Ние, да чукна на дърво, сме добре. Откакто с Фенистил излекувах сополите и кашлицата за 3 дни след 2 месеца и 2 антибиотика..., не ни е спохождало друго.
Само беснеем и вече няма неожулено място по крачета, ръчички, главички... Ама те не се спират. И във Варна ме гледаха като извънземно, че си седя на лафче, а децата се катерят самички, ама като си имам маймунки, какво да ги пазя...

# 81
Първо започвам с Бен - радвам се, че операцията е минала успешно!  Hug Хайде скоро да махат всички маркучи и да си ходите вкъщи!  Praynig

Пак болести, пак чудесии..и ние сме в кюпа. Първо, че от 2 седмици кашляме с дребчо и вече и двамата сме на втори сироп (на лекар не сме били), а от вчера на Прес лимфните възли са много подути - не съм виждала лимфни възли в такова състояние - то е буци....направо  Shocked. На това малко вратле ужасно изпъква. И ще го водим следобяд при педиатъра, стискайте ни палци да е нещо банално. Още не са му минали белезите от шарката и ако лепнем друго.... ooooh! иначе като изключим тази шарка и ние сме се позакрепили на яслата. Скоро не сме имали някакви сериозни болежки.
very nice, изпъди лошите мисли.   bouquet Според мен това ще стане най-ефективно с някой и друг ден (или поне час) далеч от дечицата. Колкото и да си ги обичаме, смятам, че за да сме добри родители, трябва от време на време да се разделяме с тях - дали за по кафе с приятелки, дали за кино с любимия или почивка за двама..... Whistling Нашите баби не са в София,  но винаги при възможност помагат много да се случи някое от горните неща и не мога да се оплача.
Рони, ЖабчеHug

Нагледах се на разкошни снимки! Jiema, чак на мен ми се доигра в пясъка.  Joy
villyh, твоите разбойничета си ги хванала с фотоапарата в страхотни моменти!  Simple Smile Жалко само, че тате се е разболял и се е наложило предсрочно да се върнете...

# 82
  • София
Добър ден и от мен! Grinning

МНОГО болни дечица, какво е това чудо, направо настръхнах? И безсънни нощи, нерви, недейте така, момичета и мъничета, лято е... Rolling Eyes

Аз съм на работа от днес, и ми е леко странно Rolling Eyes,бях  с тях 2 щастливи седмици... и сега ми е трудно да свикна с обичайния ритъм. Но няма как. Tired

Прочетох оскъдното изписано Mr. Green, с риск да пропусна някого, не мога да подмина прекрасната принцеса на zeratulka (невероятна рокля и излъчване има, очите ми останаха Heart Eyes), а Гери на Jiema - пълният контраст - с тази тъмна коса и нежни черти, много сладко момиченце, много. Heart Eyes
Jiema, за Усоето мога да те посъветвам да звъниш на мобилния на собственика, поздравления за избора на място, невероятно е. Peace Двойната стая побира съвсем спокойно кошара, баба, дядо и голямо дете, диванът е пружинен тип с дюшече, сещаш се, от масово разпъващите се. Grinning

Зеткото ни прекрасен въобще не си и помислям да пропусна! Нани, а си му пипнала къдриците, а ще си имаш работа с много ЗЛА сватЯ. Twisted Evil Grinning Heart Eyes

villyh, супер сладурски са и твоите морячета, жалко, че сте хванали студената вълна, нашето време беше ИДЕАЛНО, просто перфектно за такъв тип "почивка" - с деца. Rolling Eyes

Дес, подкрепям на 100% Нани. Не бих могла по - добре да го кажа. Вярно, че детските болести и сезонните такива са неизбежни, но има значение на каква възраст детето се сблъсква с тях. Много пъти съм говорила с нашата ЛЛ, и всеки път съм се убеждавала, че с боледуване не се изгражда имунитет, напротив! Боледуването, и завирането нарочно в такава "естествена" среда сриват и развалят имунитета.
При нас Вели също тръгна направо на дг, дотогава не беше боледувал, караше леко хреми, кашлици, но първия есенно - зимен период беше кошмарен, защото не бях свикнала да се случва толкова често, и така и не спрях да се шашкам, че Ени прихващаше всеки вирус, и го караше в пъти по - тежко.
Изминалата зима, беше значително по - поносима, но заразила се, Елината вече съвсем по различен начин се бореше с неизменните болести, и съответно ги побеждаваше.
Опира си до тип организъм, има по - силни и по - слаби такива, но иградината не е фактор, примерно брат ми не е стъпвал в ясла и дг, а до първи клас се е скъсал от пневномии и АБ... Аз пък обратното.
С две думи - твоята интуиция в твоята ситуация не е случайна и е със сигурност е най - вярната. Да я нацелуваш оздравително, бърборани - Ани.

рони, и вие се разбихте от болести... Tired

ben, радвам се, че е останало вече зад вас! Praynig

Ще сваля няколко снимки в някое наше албумче, заради не-фейсърите, аз там качих, заради колеги и приятели, че ми е най - лесно и сигурно да покажа.
Колажче да правя ли, май няма желаещи - качили снимки? Rolling Eyes

П.С. - Редактирам се, ето една голяма порция снимки, отворих албумче за морски априлчета:
http://aprilki2009.snimka.bg/travel/aprilcheta-na-more-2011.606128.0.big

Последна редакция: пн, 11 юли 2011, 16:07 от ღолчеღ

# 83
Тази нощ тайфуните пак не спаха и от сутринта са едни  ooooh! Изведнъж заобичаха много водата  Mr. Green вчера се взимаха охладителен басейн само 4 пъти , а днес преди малко станаха от сън и заповядаха да се напълни басеина и сега си играят много са щастливи
Олче нали ще ги снимаме децата лятото до септември и тогава да правим колажче че ние сме на моренце чак края на август
Вили страхотни са Светли и Боби  Hug важното е че децата се си изкарали добре нали заради нях отиваме на почивка  Mr. Green
Вери какви мисли само те спохождат и аз съм си го задавала този въпрос в тежки моменти но тайфуните са мойто най голямо щастие
Ставам че Ники ме вика

# 84
Бен, бързо възстановяване на Дали, а операцията да е била успешна.  Hug Heart Eyes
Жабче, аз малко в тон ала бабичка, но малкия дявол е било. Добре, че си реагирала адекватно. Никакви такива изпълнения да не ти предлагат адреналинките. Все пак това им беше старото партизанско име. Сега трябва вече да са сменили призванието и да слушат.  Hug Heart Eyes
no_name, как е Прекраско?
Вери, от доста време звучиш страшно минорно.  Naughty Въпреки мислите, които те спохождат, все пак това, че си признаваш за тях е крачка напред в решаването на проблема. Щом имаш доверен лекар под ръка, вземи мерки.  Hug
Дани, дано пак да им намериш копчето за сън на Ники и Мади.  Hug
Вили, чудесни са малките русалчовци. Въобще не им личи, че са имали нещо навъпреки моренцето.  Heart Eyes Grinning
Мю, една снимка на гърдичките на Зузи няма ли да ти смъкне част от неизвестностите? 
Семейният съвет еднолично (къде е Кафенцето!) реши, че Мария поне до края на месеца няма да ходи на ясла. Да ми е жива и здрава мама, че прави разни саможертви, за да се случват моите решения все пак. След като в петък първо направи бльок, а след дневния сън пак се оказа с температура (въпреки АБ-то), беше прегледана отново, снимана и слушалката на Масларски беше потвърдена. В събота си събрахме детето и чукалата и Мария се озова на разходка в подпланинието на Рила. Там детето се чувства ... като дете. БАба й катереше чукарите и й търсеше ягодки, а Мария много добре си похапна от въпросните горски сладости. Открих невероятния й полиглотски нюх. Някакъв местен дядо я попита какво ручка, а тя му обясни, че си хапва ягодки.  Mr. Green Идея нямам откъде я връхлетя този вълчи апетит, но в корема й се оказаха и несметно количество касис, череши, вишни ...  Crazy И с цялата тази захранка взе, че й мина разстройството. И така, ЖЗ тази седмица пак ще повторим.

# 85
  • София
ЕХОООООООО, къде сте всички? ooooh!

# 86
По разходки  Олче Mr. Green Тази сутрин в Плевен времето беше чудничко и излезнахме още в 9 ч малко градка прибрахме се преди час и заспаха преди малко изморени и щастливи  Mr. Green
Аз днес съм в добро настроение тати и баба вчера ме видяха че съм яхнала метлата и единодушно решиха че мама има нужда от нощ без деца  най накрая се наспах Mr. Green Тихичко да кажа че тази нощ са спали и двечките  Crazy
Рони дано Марчето се стабилизира бързичко  Hug
Деси как е Ани дано вече има подобрение  Praynig Hug

# 87
  • София
Eх, разхождайте се вие, докато ние жънем. Mr. Green hit atwork

Дани, точно това щях да ти предложа - да пробваш да ги оставиш да спят с тати/баба/дядо... обикновено тогава се получава (на мама  Mr. Green) спането.

За колажа нямах предвид да правим морски такъв Grinning, а всеки до изписването на тази тема да качи 1 снимка от близък план на детенце и ника на мама, за да може това лято да го завърша. А не да се изчакваме цяла есен и да имаме летен колаж по ... Коледа. Rolling Eyes

Хайде да се отчитат бързо всички зачЕзнали. Crossing Arms

# 88
  • Там където има любов
Момичета за съжаление на работа нямам нет и не мога да следя активно какво се случва. Скоро обещавам да пиша
Болничките да оздравяват по бързо пожелавам  Hug Hug Hug  bouquet

# 89
Олче, страхотен аватар.  Heart Eyes Laughing
Дани, браво на баба, тати и най-вече на децата.  Grinning
Devik, как сте? Радвам се, че намина.   bouquet
Мария вече е добре. След като вчера се опита да потроши два магазина и се радваше на дивотията си с такъв възторг, значи е напълно здрава. Днес след работа, ако времето става ще я водя в Борисовата градина, че всеки ден си иска. И на Сапарева баня всеки ден иска да ходи. Една машина за искане е.

Общи условия

Активация на акаунт