явлението модерна баба

• 24 243
  • 551
  •   1
Отговори
# 375
Klemy ,  на такива баби си случила. Мислех, че проблемът е само разстоянието , но явно не е така.

# 376
  • София
Бабите какво общо имат в тази ситуация?
Освен очевидното, че се е наложило да ползвам неомъжена приятелка без деца, да гледа две чужди. т.е. моите.  Confused
Точно това, за което говориш имат общо, не сме на различно мнение. Дори чужд човек, т.е. такъв, който не е близък роднина ще помогне в нужда. а за приятелите е по- трудно да гледат дете особено, ако те нямат деца. поня преди години как изкарах цял ден с детето на една приятелка. Той беше на 4, а сега си давам сметка, че по площадки и тн. са ме мислели за някоя откачена майка квачка, защото така му треперех.

# 377
Все се налага някой да помага, но тези, които имат на кого да оставят децата, просто не забелязват голямата помощ, която им се оказва. Например, ако трябва да се прави ремонт в къщи, а няма къде да отидеш с детето, не да го оставиш на някого, тогава се разбира, колко голяма е нуждата от помощ. Или даже при пазаруването с малко дете или деца също се разбира.
Все пак не ми е понятно, защо да не искат поне малко от време на време да помагат бабите и дядовците. Хора сме, ако мога да помогна, да направя добро, защо да откажа?!

# 378
Аз не мисля, че бабите трябва да гледат деца, дори мисля, че е по- добре само да гостуват на децата. Ако природата намираше, че жена на 60 може да се грижи за дете щеше да и даде възможност да ражда. Аз не съм убедена, че след всичкото гледане сега на пенсионна възраст вместо да се напивам на някой кораб бих гледала внуци. Но и не бих се затормозявала със сложни отношения, обиди, тона на този и онзи и прочее. Тъпо е.

202uu Освен,че съм съгласна с изложеното от теб, бих добавила, че аз лично имам особено отношение към хора, които не са цигани от гетото, но създават деца и се възмущават, че друг не желае да ги гледа вместо тях самите.

Не съм съгласна с теб, radhika. Не ми се налага никой, освен мъжът ми да ми помага. Има къде да отидем в случай на ремонт, при пазаруване малката ми не ми пречи ни най-малко и вобще не виждам защо трябва да я оставям на друг. Салоните за непушачи вече са задължителни - всеки ден вечеряме навън с бебето; водя я с мен със столчето и във фризьорския салон, и при шивачката, и в книжарницата, и в мола - вобще навсякъде, където ми се налага да отида, освен на делови срещи, които съм свела до минимум. Тогава я гледа баща й. Налага ни се скорошно пътуване в чужбина по работа и отново ще си я водим с нас. Не зная аз ли не съм наред, че не мога да разбера тази истерия със задължителната помощ и задължителното оставяне на детето да го гледа друг, освен родителите му  newsm78 newsm78 newsm78

# 379
  • София
Не зная аз ли не съм наред, че не мога да разбера тази истерия със задължителната помощ и задължителното оставяне на детето да го гледа друг, освен родителите му  newsm78 newsm78 newsm78
Тук ставаше въпрос за оставяне в случай на нужда. Има баби, които не са готови да дойдат никога. Дори при спешен случай, влизане в болница, погребения и прочее. Нормално е тогава да се включи някой роднина, а не съседката, нали? Поне аз така разбрах идеята на темата.

# 380
Klemy ,  на такива баби си случила. Мислех, че проблемът е само разстоянието , но явно не е така.
Какво разстояние Rolling Eyes. На мъжът ми майката живее на 3 км. от нас. Никога не е поискала да гледа детето. И аз като Клеми съм ползвала приятелка без деца за два часа, за да отида на преглед. Още от сега съм говорила с нея, да гледа детето за 2 -3 часа за да излезнем на Коледа. Sad

# 381
haute_couture освен малката принцеса ,която няма три месеца имаш ли друго дете?

# 382
$hantalche , със свекърва си не се разбираш. Но къде е майка ти в схемата.

# 383
Ти пък не знаеш ли, казвала съм го сто пъти - тя не живее в БГ, в Русия си е. Идва веднъж в годината около Коледа, но тази Коледа ние ще пътуваме с детето за Германия. Та по празниците тогава ми се иска да се събереме тук с приятели, но без детето. Затова и отсега съм "резервирала" приятелката Simple Smile

# 384
Ти пък не знаеш ли, казвала съм го сто пъти - тя не живее в БГ, в Русия си е. Идва веднъж в годината около Коледа, но тази Коледа ние ще пътуваме с детето за Германия. Та по празниците тогава ми се иска да се събереме тук с приятели, но без детето. Затова и отсега съм "резервирала" приятелката Simple Smile

Не знаех  Embarassed Сори. Знам, че си красива, че си намерила богатия, но точно това съм пропуснала.
Не можете ли да вземете детегледачка!?

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 17:01 от Трещерица

# 385
Финансово бихме могли, да. Но аз съм много резервирана по отношение на детегледачки- чужди хора, особено пък в бебешка и ранна възраст, когато детето още не може да си каже как му е минал денят с нея, какво са правили и как се е чувствало. По тая и причина не съм искала да вземеме, въпреки че той ми е предлагал. Пък и на мене не би ми трябвала за всеки ден - веднъж в месеца най-много, то няма и коя детегледачка да се навие за веднъж месечно, де. Simple Smile

# 386
 Детегледачки и чистачки нямат място в домовете на здравомислещите хора. Или ако все пак се наеме такава жена трябва да има скрити камери във всеки ъгъл.

# 387
  • София
Малко спам, ама се сетих да ви питам. Забелязали лли сте една реклама заа някаква социална програма за наемане на бавачка от бюрата по труда ли беше... Сутрин семейство в един апартамент, и всеки се мръщи на бебето (и е много зает) и не ще да го гледа, затова наемаш бавачка. Изречението беше от сорта "когаато сте много заети..." Аз й давам приз за най-малоумна социална реклама. На такива герои не бавачка, а бой им трябва.

# 388
Финансово бихме могли, да.

Кои бихте могли? Мъжът ти? А ти с какво си допринесла? С красотата си?

# 389
Финансово бихме могли, да.

Кои бихте могли? Мъжът ти? А ти с какво си допринесла? С красотата си?
това какво общо има с темата?

Общи условия

Активация на акаунт