явлението модерна баба

• 24 216
  • 551
  •   1
Отговори
# 420
Iliana__извинявай ,ама 3-годишното и нагоре дете се предполага ,че вече ходи на градина.
И може да планираш да ходиш на фризьор,шивач,лекар ,когато то е там....нали?    Laughing
А модерната баба може би е на работа.Все пак...

Пп:3-годишното не яде ли само вече?    
Може, ако не работиш. Ако работиш от 9 до 18, не виждам как ще отидеш на фризьор/лекар, докато е на ясла/дг.
Освен това от дете до дете има разлика. Някой слушат, други не спират една минута на едно място. Така че довода - аз ходих с моето едикъдеси просто не важи за всички.
Абсурд е да седмен някъде с децата, защото те на столове не седят повече от 5 минути, при това сумарно. През другото време хвърчат и правят бели. В повечето случаи опасни. Така че просто няма начин да се седне дори на кафе с тях, не на заведение.

Разбира се.Тогава си търсите Варианти.Нищо повече.Или пък ако са невъзможни в този Период Вариантите-изчаквате да дойдат "по-добри"  времена.Не се свършва света.Имала съм и такива Периоди с моите деца,преживяват се.

# 421
  • София
Дригият вариант ми е много ясен - плащаш на жена. И едно излизане стъпва точно двойно. Пробвано, проверено на собствен гръб. Почасово за две деца+такси...
А на приятелките децата се гледат абсолютно безплатно от бабите. Аз лчино виждам разлика, не знам за вас.
Иначе точно това правим, чакаме да порастнат. Нищо друго не ни остава.

# 422
Iliana__извинявай ,ама 3-годишното и нагоре дете се предполага ,че вече ходи на градина.
И може да планираш да ходиш на фризьор,шивач,лекар ,когато то е там....нали?    Laughing
А модерната баба може би е на работа.Все пак...

Пп:3-годишното не яде ли само вече?   
Извинявай ама някой работим  Laughing докато детето  е на градина.А мъжът много често събота или неделя е на работа
Синът ми е вече почти на 5 г. и като сме на заведение ,че и в къщи даваме и броим хапки казах злояд е.
Модерната баба работеща или не стига да има желание може да отдели 1-2 часа през почивните дни .Дори не става въпрос майката да има някакъв ангажимент .
Аз нямам проблем с това по-скоро е обратното свекърва ми живее на 5 минути мога винаги да го оставя ако ми се наложи нещо.Където сметна ,че ще му е забавно го вземам.
Просто разбирам хората ,които нямат алтернатива.

# 423
Финансово съм правила сметка, че с намаляване на точно едно излизане спестявам за детегледачка за другото.Т.е.-излизанията Няма да са Редовни, Но ще ги Има.За Разкош от време на време.

а 1-2 часа през почивните дни от бабата  не разрешават Вечерно излизане късно Rolling Eyes....
Пък аз съм писала и друг път-моите деца са от "зарязаните" рано по ясли и градини, живид а ги ожалиш, че да-налагаше се да се работи.

Имала съм периоди Без Алтернатива.Периоди са, за бога, не е до гроб.... Wink

# 424
Много е трогателно някой, който е гледал деца преди 20-ина години, да ти разказва как се хранят нощно време само през първия месец - после започват да спят непробудно от 9 до 9.. как от втората година тръгват на детска градина, и то без никакви сътресения.. по-нататък се хранят, обличат и събличат сами, преценяват кога да изгасят телевизора и да си легнат, и как можеш спокойно да си отидеш на заведение, и децата кротко да си седнат до теб..
Да си.. и късмета, дето го имам с моите деца  Laughing

# 425
е...аз не съм гледала преди 20 години, но да-до тук съм без сътресения... GrinningА когато съм имала сътресения, щото то па чак без хич-не съм ги явно приемала като такива.Всичко е в главата... Wink

# 426
  • София
Е, какво значи до гроб?  Rolling Eyes На 70 предполагам ще ходя по сбирки в пенсионерския клуб, не на дискотеки. Където не съм и стъпвала вече 6 години. Още поне 6-7 няма да стъпя, защото не вярвам да мога да оставя децата преди да са навършили 12-13 години сами, нощем, за 3-4 часа.
2-3 часа уикенда решават точно този проблем. Или отиване на театър. ВЕДНЪЖ годишно!!! ooooh! Ти спестяваш едно излизане и наемаш детегледачка. Аз кое точно излизане да си спестя като въобще не излизаме? Joy

# 427
Ами да, бабите работят в днешно време... а след 8 изгледани деца, свекървата много много не й се чува да гледа внучета (не че не го прави, но в спешни случаи). Още повече че цяла ясла върти, и съответно през почивните дни я разбирам че не й се занимава пак с деца.
Та, отдавна сме го оправдали разхода да платиш на детегледачка, да можем да излезем двамата само. Или пък само мама да излезе. В интерес на истината хем искам да изляза, хем се чуствам гузна, че цяла седмица съм на работа и ги виждам вечер само, изморена. А пък ако тръгна и събота и неделя да ги оставям на бавачка да ходя на фризьор или нещо си, незнам, гузно ми е. Друго е да извикаме някой да спи при тях, докато отидем на заведение с половинката.
В интерес на истината по-спокойно ми е като са на ясла през седмицата. Щото освен на яслата, на друг освен на майка ми не бих ги поверила.

# 428
Е, какво значи до гроб?  Rolling Eyes

Аз съм под 40.И вече децата ми започват да стават Все по-самостоятелни.На 40 ще са съвсем.На 40 и малко дет се вика ще са Хептен.... LaughingНа 70  може и да не съм жива, кви 70 ви гонят.Тя майка ми е далече от 70 още... Stop Laughing
Ами на дискотека и на 30 и кусур не ми се ходи, та-всичко е в главата.На теб, ако ти се ходи на 40г на дискотека-отиди-с приятелки, що не... Hug
Аз какво спестявам си е мой проблем.Да, да отидеш на театър е спестено едно излизане на дискотека.Ще си избереш, според потребностите в момента.А след 7 години няма да избираш.7 години не са до гроб. Wink

# 429
Интересно, ако работиш и бабата гледа детето, кога ще отидеш на фризьор - пак събота или неделя. А таткото да работи всеки уикенд, не ми се вярва.

# 430
  • София
Ходи ми се сега. Точно в това е въпросът. Вероятно ще ми се ходи още няколко години, ако въобще не съм забравила какво точно се прави там. И понеже няма кой да "удари едно ранмо" и най-вероятно да, на 40 няма да ми се ходи.
Както и да е, разбрах вече, че съм гадна неблагодарница. Да искам баба да погледа внуците си.  Rolling Eyes Къде се е чуло и видяло?
Излизам от темата, не ме мислете. До сега сме оцелели, ще оцелеем още 6-7 години. През това време обаче някой хора водят социален живот, за съжаление. Ние можем да водим такъв само домашен и то предимно с гости с техни деца, защото ан другите им се излиза по заведения, не им се кисне вкъщи с две хуни.

# 431
Аз имам късмета да съм с момичета и да им е приятно да ходят на фризьор и те.Та планирам нещата и ходим Заедно. GrinningДа, рядко е, не е всеки месец.По-натам и по-начесто ще става. Hug

Клеми, като ти се ходи сега-реорганизирай си финансите и Ходи.Нищо лошо няма.

# 432
  • София
Интересно, ако работиш и бабата гледа детето, кога ще отидеш на фризьор - пак събота или неделя. А таткото да работи всеки уикенд, не ми се вярва.
Разликаат е в това, че таткото може и той да иска да излезе, да свърши някоя работа. И вместо бабата да погледа децата, ще трябва да се редувате. И всяко излизане ти излиза през носа, защото вместо да починеш уикенда търчиш като ненормален, за да влезеш в поредния начертан график.

# 433
  • София

Клеми, като ти се ходи сега-реорганизирай си финансите и Ходи.Нищо лошо няма.
Ще те помоля да не ми редиш финансите.  Peace

# 434
Ако не се лъжа ти първа нареди моите, та не се сърди като малко дете. Peace

Общи условия

Активация на акаунт