явлението модерна баба

• 24 203
  • 551
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ако не се лъжа ти първа нареди моите, та не се сърди като малко дете. Peace
Би ли ми дала цитат, където те съветвам как да си подредиш финансите?

# 436
ooooh! Ти спестяваш едно излизане и наемаш детегледачка. Аз кое точно излизане да си спестя като въобще не излизаме? Joy

директно си ме питала даже.И Принципно намеси Варианта "бабата е безплатна" срещу варианта със заплащане.Насочи в тази посока разговора.Съвсем добронамерено съм писала да Огледаш Варианти и да видиш от къде и как да го Измислиш, че да си удовлетворена.Сума нито съм ти посочила, нито съм те ангажирала с нещо.Ма човек като е яхнал, Всичко, което му се каже го Намира за Проблем.
 PeaceДа не говорим, че има разлика от това да ти редя финансите и да ти кажа да огледаш какво можеш на реорганизираш.Може и да не намериш нищо, но може и да намериш.След като се Успокоиш малко. Wink Peace

# 437
Интересно, ако работиш и бабата гледа детето, кога ще отидеш на фризьор - пак събота или неделя. А таткото да работи всеки уикенд, не ми се вярва.

Не работи всеки уикенд ,но е на график т.е. може да му се паднат 3 почивни дни и след това 4 работни .А единия от почвните дни работи винаги.
Но аз казах при мен нещата са обратно петък вечер майка ми звъни "Няма ли да излезате та да донесете детето " или свеки "изморена си прибери се почини си ние ще го доведем"  или "лято е нека да е във ваканция и да не ходи на детска "......
Кротък е и на фризьор може да дойде с мен ама защо след като му е приятно с баба и на нея с него.
Jizzlobber какво убеждаваш Klemy ,че е период и ще издържи тя си го знае предполагам.

И аз все се заричам като не ще да яде няма да търча да го храня ама ....

Иначе отскоро започнахме с майката на негово приятелче да си ги оставяме една на друга.

# 438
  • София
Да, бабата принципно е безплатна.
И да, предполага се, че за 6.5 съм се сетила за всички възможно варианти. Даже съм ги и пробвала нееднократно.
Ако и ти не си почивала нито ден от повече от година, предполагам ще яхнеш метлата. Никъде не отричам, че съм я яхнала.  Peace

# 439
Ма моля ви, аз Никой не Убеждавам.Само си казах мнението.Който има нужда от убеждаване се хваща... Peace
Клеми, Разбирам те Чудесно.Не съм почивала повече от 9 години.Това лято ще ми е Първото като Лято.Просто като теб, на 5-тата някъде именно реорганизирах нещата така, че да мога да си давам Душевен Комфорт от време на време като Начало-да ме зарежда.Спрях да се дразня на следобедното кафе, а го приех като Нуждата Доза.Спрях да си броя излизанията и О, чудо-те започнаха да ми носят наслада.Спрях да Мисля децата, ауууу, ама как така с децата и о, чудо-децата си прекарваха Чудесно даже.Та-не е да не съм вървяла по този път.Не съм искала да те засегна.

# 440
Мда, и аз затова си пуснах молбата за 3 дена почивка, щото и аз не съм почивала от незнам кога си. Много стана вече. И аз почнах да яхвам метлата.
Всеки си гледа интереса. А и професия майка е 24/7, почивни дни незнам да има... и лошото е че колкото повече растат, ядовете и те растат. Ама това си го знаете.

# 441
Пък защото и намесихме някак финансовата страна, Да, искам да ви кажа, че чисто финансово с порастването на децата разходите скачат лавинообразно.Един първи клас струва не малко пари, започват и извънкласни дейности.Просто става лавинообразно, казвам го съвсем отговорно без да соча цифри...Та-реорганизация Ще Ни се Наложи на Всички, по Всички параграфи...Детегледачката два пъти в месеца ще ни се струва цвете... Confused

# 442
  • София
От есента се качвам на влакчето 'първи учебен ден'. Така че ми е пределно ясно. Освен това, рпеделно ми е ясно, че първи клас ще е песен, защото има занималня. От втори вече няма в нашето училище. И ако не намеря близка занималня, ще се наложи да не работя. Както и не са ми ясни трите месеця лятна ваканция, хайде, зимните ще мъкнем детето на работа с нас. Така че да, излизането ще ми е най-малкия проблем. Обаче това не променя факта, че не можем да излезем сами.  Rolling Eyes

# 443
Бабата е безплатна,ако й занесеш детето за два часа.
Но ако ги оставиш за седмица да й гостуват,напълниш хладилника и оставиш джобни на децата,не ти излиза безплатно..Никак.

# 444
Но ако ги оставиш за седмица да й гостуват,напълниш хладилника и оставиш джобни на децата,не ти излиза безплатно..Никак.

ЕВсе едно тези разходи за храна и джобни няма да ги имаш в къщи ако децата са при теб.

# 445
  • София

Да, само че ако извикам детегледачка за една седмица, както и като си ги гледаме ние - всички тези неща пак ги плащаме.  Mr. Green Mr. Green Схващаш ли?

# 446

Имаше такава тема. Единици бяха тези, които даваха пари дори за джобни, при това за по-дълги периоди от седмица.

# 447
От есента се качвам на влакчето 'първи учебен ден'. Така че ми е пределно ясно. Освен това, рпеделно ми е ясно, че първи клас ще е песен, защото има занималня. От втори вече няма в нашето училище. И ако не намеря близка занималня, ще се наложи да не работя. Както и не са ми ясни трите месеця лятна ваканция, хайде, зимните ще мъкнем детето на работа с нас. Така че да, излизането ще ми е най-малкия проблем. Обаче това не променя факта, че не можем да излезем сами.  Rolling Eyes

До втори клас има време, може да направят занималня.При нас тази година ще има за 2 клас.Трети вече ще се прибира сама вкъщи.От 4 смятам да ходи и сама на тренировки и т.н. ThinkingЛятната ваканция тече в момента-Занималня.Толкоз.Сметни сега по 2. Laughing CrazyВсичко по 2.Също така с порастването на децата въпросните баби може също да се променят и т.н. и т.н.Карай го подред. Wink Peace

# 448
  • София
Схваща Краси, ама при нея въпросът е принципен - тя отсега се е зарекла, че внуци няма да гледа и умира от ужас да не й се наложи да си развали рахата заради дребчовци  Laughing

# 449
  • София
Джизи, аз си го карам подред. На дневен ред ми е излизането.  Mr. Green Вече намсиколкоси години.
Лятна занималня от по 250лв, хеле по две няма да дам. Като си сложа транспорта и обяда, ще излезе, че работя за тоя дето духа. Излизам директно в неплатен отпуск, ако не ми го дадат напускам. За 100 лв няма да се разходжам и да бачкам цял ден. Абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт