явлението модерна баба

• 24 195
  • 551
  •   1
Отговори
# 450
...както го нагласиш-успех ти желая...и начини да видиш светлинка на хоризонта... Hug

# 451
  • София
...както го нагласиш-успех ти желая...и начини да видиш светлинка на хоризонта... Hug
Нали знаеш приказката за неволята.  Wink
 Hug

# 452
Каква ти светлинка - аз като гледам последните мнения за учениците и занималните, то от училищната възраст като че става още по-трудно да се работи  Joy с детската градина поне се знае..
Добре де, какви са вариантите на тези, които нямат баби, за летните ваканции  newsm78 няколко месеца са все пак..че дори и един да е, както в детските градини..

# 453
Занимални.Вече има и в училищата организирани, на по-поносими цени.Лагери.Зелени училища.Градски лагери и т.н.Всичко от тук нататък е свързано с пари. Mr. Green
Пък аз Баба Имам.Майка ми работи и има още до пенсия.Та-в момента дъщеря ми е на занималня.След Няколко години, малко са, не са много-сама ще е сигурно...

# 454
Клеми, много си права Wink Макар че аз съм "за" градини и т.н., ако ще работя да плащам някой друг да ми гледа децата... моля, моля. Не, мерси.
Сега четох статията за бабите по света. Всичко май е до манталитет за гледането на децата... едно е да гледаш внуци защото това искаш да правиш, но от друга страна или да го приемаш като помощ за младите родители, или да считаш че тези млади родители се възползват от теб. Кое ще да е?
Щото преди да родя майка ми казваше че който има деца ще си ги гледа. Обаче като се родиха, друга песен почна. АМа я разбирам и нея... не толкова модерна, колкото млада баба Wink Няма как да спре да работи на 40 години да гледа внуци. Не върви. Пък и аз определено не бих я карала да го прави. В крайна сметка тя си има собствен живот.

# 455
Оф..то всеки с проблемите си - но, при нас не парите са проблем, а желанието  Confused
като типичен овен, големия виииинаги е с особено мнение..
Търсих специално детска градина,в която са малко дечица, за да свикне по-лесно - ами, не ми се получи.. сега не ходи. Септември ще опитам в друга.. При баба му напр. също не иска, залепил се е за мен точно в този период, и това е..
Завиждам благородно на родителите, чиито деца ходят, където ги водят..остават на градина, на лятно училище.. ходят на лагери..
Аман от моите мъже с непреклонни характери  Crossing Arms

# 456
  • София
Моите с адаптацията нямат проблем. От на по 1.8 и 1.4 са тръгнали на ясла, без ревове, без проблеми. Свикнаха от раз. Обаче са царе на белите, направо пътека направихме до Пирогов. Въобще няма начин да бъдат пуснати на лагер, преди да са станали 5-6 клас, най-малко. Баща им пък въобще не е съгласен да ги пускаме някъде без нас. Всяко отиване на басейн, море свършва с цицна, отлепен цял нокът и подобни. А не се отделяме от тях, способни за част от секундата да се наврат в най-опасното място. Единият от нас следи едното дете, другият другото и пак.  Confused Какво остава да ги пуснем на лагер. Колко поразии е направила каката в ДГ, не ми се говори. Последно счупи едно огледало там и си сряза челото между двете очи. Ако беше оаднало 2 см встрани...

# 457
Klemy, при нас положението беше същото, но след като стана на 6 г. се укроти.
В градината уж беше послушна, има само едно наводнение във 2 група  Embarassed

# 458
  • София
Каква ти светлинка - аз като гледам последните мнения за учениците и занималните, то от училищната възраст като че става още по-трудно да се работи  Joy с детската градина поне се знае..
Добре де, какви са вариантите на тези, които нямат баби, за летните ваканции  newsm78 няколко месеца са все пак..че дори и един да е, както в детските градини..

Според мен наистина става по-трудно, защото го няма оставянето сутрин в осем и прибирането вечер в седем и детето е на относително сигурно място, всичко му е в градината. Пък и малко дете е по-лесно да го хванеш под мишница и да го изнесеш от неблагоприятна обстановка или положение, ама 7-годишното няма как. В начална степен часовете им свършват по никое време - към 11-12 часа, трябва или да остане в училище, или да го вземе някой за занималня или вкъщи, после другите ангажименти, домашни... Голям ангажимент е. Всички мои близки и познати, минали през градина и училище, винаги казват, че в градината е било песен и то основно откъм организация, сигурност и предвидимост. Нищо де, ще се оправите, детето няма да е все в начална степен!
Занималните в училище като цяло са пълна скръб - много деца, много шум.

# 459
  • Бургас
Моите с адаптацията нямат проблем. От на по 1.8 и 1.4 са тръгнали на ясла, без ревове, без проблеми. Свикнаха от раз. Обаче са царе на белите, направо пътека направихме до Пирогов. Въобще няма начин да бъдат пуснати на лагер, преди да са станали 5-6 клас, най-малко. Баща им пък въобще не е съгласен да ги пускаме някъде без нас. Всяко отиване на басейн, море свършва с цицна, отлепен цял нокът и подобни. А не се отделяме от тях, способни за част от секундата да се наврат в най-опасното място. Единият от нас следи едното дете, другият другото и пак.  Confused Какво остава да ги пуснем на лагер. Колко поразии е направила каката в ДГ, не ми се говори. Последно счупи едно огледало там и си сряза челото между двете очи. Ако беше оаднало 2 см встрани...
Дааа,при мен засега това е умножено по 3,стискам си палци за 4тото,дано ама надали Laughing
По темата сега когато пораснаха големите,майка ги взима през ваканцията от понеделник до петък,на мен те определено повече ми помагат за малките,но предпочитам да играят до късно,с много деца.На село,(тоест квартал*) се чувстват великолепно,а аз си отпочивам прекрасно,това е само лятото,после цяла година си ги гледам всички сама,което е и нормалното.Да аз съм гледана от моите баби,но нито живота,нито стандарта на живот сега го позволява.Нашите родители,дори и модерни,са много уморени,не забравяйте,че и те живяха в кризи и неволи,аз съм доволна от това което могат да ми помогнат,но не мога да ги съдя,ако не искат да го правят.Децата са си наши!
Колкото до почивки,кина,излизания,ами да,не ходим,ама засега,все някога пак ще разпуснем.В момента сме-където сме ние,там са и децата!

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 16:43 от Mira 1919

# 460
...Да аз съм гледана от моите баби,но нито живота,нито стандарта на живот сега го позволява.Нашите родители,дори и модерни,са много изморени,не забравяте,че и те живяха в кризи и неволи...

А и нашите баби се пенсионираха на по 50 г., разликата е огромна...

# 461

Нищо де, ще се оправите, детето няма да е все в начална степен!

Ще трябва някак да ги минем и тези периоди, друг избор нямаме  Confused

В детската градина /частно училище+градина/, в която ходеше синът ми, гледах че децата от първи, че и втори, трети клас, също се мотаеха из двора до следобяд.. явно родителите са се възползвали от този вариант.
Но сега ще опитам в "нормална" детска градина. Проблемът пък в нашия случай е, че аз предпочитам да го давам за половин ден - а те са по цял ден..

Mira 1919 ти си с цеели четири деца?   bouquet за смелостта  Laughing

# 462
...
Но сега ще опитам в "нормална" детска градина. Проблемът пък в нашия случай е, че аз предпочитам да го давам за половин ден - а те са по цял ден...

Няма ограничение. Пускаш си една молба, с която уведомяваш в кои часове ще го водиш и взимаш. Тя е за уведомяване, за да не го предвиждат за следобедната закуска. Само трябва да не е в часовете за сън или учебни занятия, за да не се прекъсват все пак.
Ние я водехме по-късно, след закуската.

# 463
Не се сърди човече, това е супер.. не знаех, че има такава опция, благодаря ти  Peace

Аз в началото правех така, но пък се получи такъв проблем, че учителките се сменят в 11 примерно, и идва по-нелюбимата  Laughing за него, и плюс това, че знае, че скоро ще го вземат - почва един рев, до 12 часа  ooooh!
и, въпреки че градината беше частна, и режима е доста свободен - помолиха ни любезно, и за негово добро /и за доброто на всички останали  Laughing/, ако обичаме, да го оставяме до следобяд, защото така нищо не правим - нито с адаптацията, нито със заниманията.

Иначе го взимах когато слизат на обяд, в смисъл, не смущавахме реда със самото взимане.

# 464
Четох, четох и ми стана жал за вас! Ми не сте случили на баби! Я погледнете в темата за свекървите, дето дразнели снахите! Пустите му баби! Ходят  в дома на сина  и снахата, искат да виждат децата, да ги вземат у тях  не само през седмицата и през почивните дни, ами и през ваканциите, сърдят се ако не им ги дадат, правят им подаръци, дето мамите не ги харесват. и т. н. , и т. н.

Ех, ако можеше  да стане размяна, каква идилия би настанала!

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 20:14 от Gerber 1

Общи условия

Активация на акаунт