Проблем след епизиотомия

 • 568
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 12
Здравейте, родих преди 3 месеца. Преди една седмица ми паднаха конците, но имам дупка, която не ми изглежда нормална. Четох теми, в които пише, че такива дупки от епизотомия са си разствали сами, някой да знае нещо по темата? Меко казано се притеснявам да ме шият отново и се надявам да не се наложи.

# 1
 • Мнения: 3 157
Не знам какъв точно отговор очакваш да получиш тук?За лекар дали се сети ,или каквото ти каже някой във форума е ок?

# 2
 • Мнения: 11 833
Ние не можем да си представим къде и каква ти е дупката (не си зашита добре или дупка от конци), трябва да те види лекар, щом ти сама преценяваш, че не е нормално.

Аз имах 3 външни шева и конците ми ги махаха, само вътрешните паднаха сами. Когато ми ги махаха, ми прегледаха как е раната и т.н. . След 2 месеца ходих на контролен като ми спряха лохиите и пак ми огледаха шитото. Така, че преглед си е задължителен според мен!

# 3
 • Мнения: 11 337
Има ли дупка - трябва да се види и зашие. Защо се страхуваш от шиенето? Това е вратичка за бактерии и проблеми. Отивай!

# 4
 • Мнения: 743
Здравейте! Не става ясно какво точно имате предвид. Трябва да ви види лекар. Аз нищо не усетих по целия път - разбрах, че са ме рязали по шиенето после. Тъй като имах леко раждане, си бях в кондиция и не бях уморена. Не успях все пак много точно да преброя шевовете, но над 15 бяха и не ме шиха малко време. Болка нямаше и тук. После бях същата, конците сами си паднаха, нямам разлика отпреди раждането. Дори не отидох на преглед, нямаше нужда. Мисълта ми е, че трябва да проверите във вашия случай да няма нещо грешно направено, не казвам, че има, а да покажете това, което ви притеснява на лекар. При мен няма никаква разлика преди и след раждането - видима или някаква като усещане. Същата съм си.  Задължително  отидете на преглед щом виждате нещо, че не е както трябва.

# 5
 • Мнения: 10 384
На мен ми се беше отворил единия шев след 1вото раждане. Зарасна си. Но да, изглеждаше като дупка. Пръсках с оксикорт и промивах със смрадлика.
Но това беше 2-3 седмици след раждането и конците ми ги махаха, не са си падали сами. Не знам какви са тия конци 3 месеца, иди на лекар да те видят.

# 6
 • Мнения: 12
И аз мисля, че е нещо, като отворен шев, защото като ходих на преглед казаха, че всичко е нормално и след това вече обърнах внимание на дупката, която постепенно се образува. Явно нещо не е зарастнало. Прочетох и за други такива случаи, на които им е казано, че това не трябва да се шие. Аз пък всичко усетих по време на раждането и съм доста наплашена, заради това предпочитам да избегна посещение при доктор, за да не излезе, че пак трябва да ме шият. Дупката е в началото на епизотомията, тоест в края на интимните части. Просто ми се искаше да чуя и друго мнение, по някакъв начин да се успокоя преди да се реша да отида на доктор.

# 7
 • Мнения: 11 833
И да се наложи да шият пак, ще е 1 шев и ще има местна упойка няма да усетите нищо. Няма да има нищо общо с това което сте преживели по време на раждането, нормално е да сте наплашена. По-добре си направете консулт да сте спокойна, може пък да не трябва.

# 8
 • Мнения: 2 495
При епизиотомия може да има незарастнали шевове. Поначало, непосрествено след раждането, двата крака се държат в еднакво положение, за да не се разтяга раната. Двата сгънати или двата пуснати. Един сгънат, другият пуснат- не. Тези бани със смрадлика, също не се кляка над леген, например.
Отворен шев , който отваря входа на влагалището, не е безобидно, защото ако има смъкване, не подкрепя  тазовото дъно. В този смисъл, не се плашете от ново шиене, а се предпазете от бъдещи щети.

# 9
 • Мнения: 6 764
На 40ти ден от раждането е трябвало да отидете на контролен преглед. Отделно е странно конците да не са паднали 3 месеца. Задължително трябва преглед.

Общи условия

Активация на акаунт