Епизотомия накриво

• 1 093
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте
Родих преди 5 дни с епизотомия.
След като болката поотмина и се наведох да погледна отдолу видях че от едната страна има повече кожа отколкото от другата..
Разликата се забелязва очевадно. .дали е още подута или не знам но е направо ужас
Въпроса ми към раждалите по този начин дали след време се възстановява положението или трябва да се правят допълнителни пластики
Близки ми казаха да изчакам месец два че всичко си идвало на мястото но пак се притеснявам да не остане положението така козметично накриво 😕

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 10:46 от Simonakoleva791

# 1
Изчакай, разбира се!
Не те разбрах с тия кожи ама 5 дни след раждането е много рано, това си е шев.
И двете ми раждания са с епизотомия. Нямам проблеми.

# 2
О, после всичко ще се натамъни. Дай си време. Грижи се за себе си.

# 3
Здравейте! Не се гледайте сега, трябва да мине време. И разрезът, и шевовете са ви както трябва, но трябва да мине време, за да си станете както преди. Нормално е сега да не изглеждате като преди, все още е много рано, изчакайте, всичко е наред. Лекарите знаят как да извършат епизиотомията и как да ви зашият, не се притеснявайте въобще.

# 4
Изчакай, разбира се!
Не те разбрах с тия кожи ама 5 дни след раждането е много рано, това си е шев.
И двете ми раждания са с епизотомия. Нямам проблеми.

То и аз не мога да обясня самата кожа на влагалището, не срамните устни ами до тях дето си е кожата отстрани
От едната страна е прибрано и хубаво
А другата видимо си е доста по голяма
Но предполагам както и вие казахте, че след време ще си се наместят нещата .. сега явно и от отоците

Благодаря на всички за полезните мнения, успокоихте ме много !

# 5
  • Пловдив
Не знам, но също бих предположила, че е оток.

# 6
5 дена? Преди 5 дена оттам е минала глава на бебе. Ако няма необичайна болка бих си дала време.

# 7
Куражлийка си, аз нямам точно епизотомия, но си имах шевове, които чувствах ужасно, и там не погледнах поне 2 месеца от страх, какво ще видя. Дай си малко време, пръскаш ли Цикатридина или нещо друго? Смрадликата има положително влияние.

# 8
Ама как "накриво"? Тя не се ли прави на едната страна? И при двете ми раждания е рязано на мое ляво, т.е. с дясната ръка на лекаря.
То пъпка не ми минава за пет дни, ти за епизотомия.
Това е нежна тъкан, най-нежна, трябва време!

# 9
С 1то имам епизиотомия надясно, там не поглеждах с месеци от страх какво ще видя. Не знам кога се престраших, но като погледнах нищо не личеше, а още в болницата шевовете ми бяха впити и ги махнаха рано. Не можех да седя, лежа, стоя права повече от месец, болеше ужасно. Мина с няколко бани Смрадлика, а преди това какво ли не пръсках. С 2то дете имах перинеотомия, нямах никакъв дискомфорт от шевовете, все едно нищо не ми се беше случило. Обаче 1г след раждането още не съм погледнала защото го напипвам като релвфен и грозен белег, а не искам да се травмирам 🤣

# 10
При първото раждане ми направиха епизиотомия, да тя се прави от едната страна. Определено не е приятно усещане, но при второто раждане не ми направиха и се разкъсах брутално, включително клитора, това наистина беше ужасяващо. Бях с катетър първите 17-18 часа. Не смеех да погледа поне месец. Имах опъване и болка 2 месеца, но минава. Много повече боли и е по-гадно от епизиотомията.

# 11
Аз се погледнах на 38-мия ден след раждането и реших да не гледам никога повече хахаха. Ще се оправи, спокойно. Сега е много рано.

Общи условия

Активация на акаунт