Големият шлем за седмокласниците! Край на тестове и теми иде времето за плажа!

• 58 727
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
krumdodov,аз лично чух за момиче  прието в  ЕГ"пловдив "  с АЕ  и едновременно с това прието в ЕГ "Ромен Ролан" - Стара Загора....................е това вече не мога да го разбера...как на 2 места???????????

Няма нищо чудно в това дете да кандидатства за училища в различни области. Миналата година кандидатите в София от страната бяха 540, тази година са 552.

# 241
krumdodov,аз лично чух за момиче  прието в  ЕГ"пловдив "  с АЕ  и едновременно с това прието в ЕГ "Ромен Ролан" - Стара Загора....................е това вече не мога да го разбера...как на 2 места???????????

Няма нищо чудно в това дете да кандидатства за училища в различни области. Миналата година кандидатите в София от страната бяха 540, тази година са 552.
    да сега разбирам.......някои лицеи може да ни спаси

# 242
  • София
krumdodov, Вие не си губите мястото, където сте приети от 1-во класиране, затова нищо няма да изгубите, ако отидете на второ. Какво толкова му мислите, риск няма  Peace Но си е въпрос на шанс. Никой не може да каже със сигурност, какъв е той при вас...

# 243
здравейте,на всички майки и бащи от Пловдив!И снощи и днес минах през езиковите гимназии в града,наистина още снощи имаше залепени списъците в ЕГ Пловдив,но в ЕГ Иван Вазов няма нищо.Незнам като са задължени да разлепят по училищата защо не са го направили,очевидно е някаква дълбока тайна,щом едни са успели още снощи,а други не са. Twisted EvilПроверих и за някаква статистика евентуално в училището-гнездо,едно голямо нищо! #2gunfireАко някой има баловете за ЕГ Пловдив моля да ги пусне! Praynig

Пускам баловете за ЕГ Пловдив, въпреки, че не съм сигурна, дали наистина ги искаш - нали си минала и си видяла разлепените списъци?

АЕ - момичета 35,928/32,820
     - момчета - 35,142/32

НЕ - момичета 35,320/32,716
     - момчета - 34,786/31,32

По-нагоре имаше и инфо от tativladi кога и къде трябва да се носят необходимите документи.

За ЕГ Иван Вазов нищо не мога да кажа - в събота сутринта нямаше дори признаци, че се подготовят за прием: нито списъци, нито инфо.

Ние сме приети в ЕГ Пловдив с АЕ, но ми беше любопитно да видя как стоят нещата в съседната гимназия. 

# 244
Здравейте момичета,
да си кажа и аз решението което взе синът ми. Приети сме на две места - в УКТЦ Правец и в НПМГ, Биология с АЕ, първо желание на първо класиране. Преди малко синът ми заяви, че е взел решение да учи в Правец и смятаме да уважим това му решение.
Детето се справи само с изпитите, без допълнителни уроци по каквото и да е.
Двамата му братя завършиха същото училище, сега единият завършва бакалавърска степен по компютърни мрежи в Англия, а другият е втори курс пак там. Аз съм много доволна от преподавателите и от програмите, подготовката по английски, защото отново без частни уроци взеха Тойфел единият със 105, другият с 92 точки и ги приеха без проблем.
 Така, че отиваме в Правец, а след това, да сме живи и здрави, при момчета в Англия.
Желая успех на всички дечица, дано да ги приемат там, където искат да учат.  Grinning

# 245
  • София и там където не се пуши
MamaEmily   късмет на детето.

# 246
  • с/у ОколоМръсТното
ето, излезе една брой за НМПГ с Биология  Simple Smile

нещо като запис или..
Обаче не мога да се справя с блога и със статистиката...  Blush

# 247
За тези, които ще се пускат на второ класиране във Варна. Тук намерих инфо за маржа между двете класирания миналата година. Както и в кои специалности има шанс за свободни места. Странно как се повтарят нещата година след година .... Simple Smile
http://www.varnautre.bg/home/varna/item/23157-

# 248
Като чета назад темата пак оставам с впечатлението, че само във Варна няма квоти момчета/момичета. Що за дискриминация?

# 249
  • София
Със сигурност утре ще излезат официално в сайта. newsm78

# 250
  • Бургас сити
Не само във Варна, а и в Бургас няма квоти за момичета и момчета в нито едно от училищата  - нито в езиковите гимназии, нито в ПМГ, нито в професионалните гимназии.
Не мисля, че е дискриминативно това, просто всеки влиза според бала и желанията си. Тази година в Бургас има около 300 момчета повече от момичетата сред седмокласниците /около 3400 - 3500   - набор 97 /.
За протокола - майка на момче съм, прието на първо класиране в ГПНЕ Гьоте Simple Smile))
Признавам си - имах терзания по темата, че без квоти момчетата имат по-малки шансове, защото са по- незрели и  не толкова старателни  като момичетата на тази възраст, но синът ми напълно опроверга тези мои страхове !
Честито на всички родители и деца, приети на първо класиране по първо желание ! Успех на тези , които ще се пробват на второ класиране !

# 251
Белинда,благодаря,но аз съм се объркала сериозно.Вместо ЕГ"Иван Вазов" съм писала ЕГ"Пловдив".Наистина са ми нужни баловете от Руската гимназия,но ги няма изнесени.Дано утре се появят.Благодаря все пак!

# 252
И честито на детето за приема в  едно от най-желаните училища в Пловдив  bouquet

# 253
Има ли статистика за минималния и максималния бал по паралелки в Пловдив?

# 254
Здравейте на всички!!! За първи път пиша тук, но редовно ви чета.

Първо да поздравя всички приети по първо желание!!! Браво !!!
Второ, на тези, които остават за второ класиране - Успех. Точно по въпроса за второто класиране е и моят пост. Приета съм в 73 СОУ с НЕ АЕ и М по второ желание. Първото ми желание както може би се досещате беше 91 НЕГ. Балът ми е 34.286 и при казаният по-рано мин. бал за момичета тази година в 91 ( 34.462 ) аз мисля, че на второ класиране имам някакъв шанс. Но много се колебая, заради всичко изписано за 91. Ясно ми е, че няма как всички да са на едно мнение, но е страшно объркващо  #Crazy
Ако може някой да даде съвет как да постъпя, ще ви бъда изключително благодарна!!!

Да не забравя - присъства и елемента с придвижването, защото 91 макар и не много близо е по - близо от 73 до който имам повече от половин час с прекрасния градски транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт