Талисманът в АВГУСТовската дружина стана на ЕДНА ГОДИНА :)

• 31 835
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Аз понеже готвя изцяло на Хриси-от понеделник започваме кухнята, да ви кажа какво готвя.Ами, в общи линии не правя по една доза-готвя за нас и и отделям.Подправки ползвам чубрица, червен пипер, джоджен, сол и захар.Беления фасул на Крина става страхотен-даже днес ще готвя за втори път. За малката сипвам чорбичка с няколко зрънца+хлябче. Въведох и прясно зеле /в кухнята дават/, прясно мляко също въведох от частната кунхя-нямаме проблем , а и кремчетата стават вкусни.
Фрикасе само с жълтък, пиле с грах и моркови, картофи със зелена чушка и моркови+сварен жълтък или сирене, картофи с грах или зелен фасул, пълнени чушки /аз лично нещо като постни и правя или с пилешко месо/, тиквички с ориз, пиле с ориз, свинско с гореизброените манджи, рибена чорба /още не съм и правила, но тия дни мисля/, супите не ги долюбваме, също и ориза.Макарони със сирене, макарони със сирене и жълтък /нещо като на фурна/, грис, супа с овесени ядки, сирена каша,мусака с пилешко/в заливката не сложих яйце/,макарони с доматен сос /не се хареса особено/,бисквитена торта, оф-еми добихте обща представа.

# 121
Оф,Золка много идеи!Ти цяла частна детска кухня може да отвориш! Hug Може да си крадна някои идейки:)
За тези комбинираните подправки,като "Малки тайни" смятам за малката да ги избягвам засега.Аз и за нас все си казвам,че ще ги подминавам,но не винаги ми се получава,че става вкусно Embarassed Бременността какви чудесии ставаха има ли в яденето нещо подобно.....Не е истина!От тогава по-сериозно съм се размислила.
Аз предлагам Либи да не се офлянква а  да даде рецептата на бебешките Барнита Simple Smile)) Освен ако не смята да прави бебешка сладкарница и си пази рецептата в тайна.Вчера голям смях-пием си вечерното мляко много настървено и почти на заспиване отива работата и почва рекламата на "Барни".Ококорихме се от раз и съня ни подмина моментално Joy Явно госпожицата е много впечатлена:) А и за тортичките може да пишеш.
А да ви кажа с готвенето на беба-мен малко като че ли ме е шубе да и правя-в смисъл не знамна какви продукти ще налетя.В кухнята сигурно не се вживяват толкова,но....

# 122
И аз се присъединявам към мамите дето приспиват на ръце...нито кръст,нито гръб...нищо не ми остана...не знам как ще се отучваме. Иначе нашия пакостник вече има две зъбчета, излезнаха му за две седмици и интересното е,че са горни...нали първо долните излизат,ама не - нашият е като зайче  Laughing На кухня сме вече близо втори месец и нямам проблеми,яде лакомника... И моето спокойствие вече свърши,Калоян лази из цялата къща и се изправя на каквото се добере...  Grinning

# 123
  • София
desinca, обрива може да е от зъбче, лекарство.... Миши се беше изринала точно така от един сироп - като го спрях - мина.
Аз също не готвя специално за нея, отделям и от нашата храна, педи да подправям със сол и пипер. Иначе за нея ползвам всяккви зелени подправки. Умира за рибена чорба, яде вече пилешка, доматена, таратор. Пълнена чушка също й харесва, пека й и рибка във фолио с малко зехтин, магданоз и девисил.

# 124
Бори, хич не е тайна рецептата.
Ето я

1-1/2  ч.чаши кафява захар
    2 ч.чаши брашно
    1/2 ч.чаша масло, със стайна температура
    1/4 ч.чаша крема сирене (ако искаш, а може и извара, гладко пасирана)
    1 ч.лъжици канела
    1/4 ч.лъжица индийско орехче
    1 ч.лъжица сода
    1/2 ч.лъжица бакпулвер
    1/2 ч.лъжица сол
    1 ч.чаша кисело мляко
    1 ч.лъжица ванилия
    2 средни ябълки нарязани на кубчерта

Подправките могат и да се махнат, но аз ги сложих, защото са пренебрежимо малко.
Е, това не са кексчета за всеки ден, а за рожден ден Simple Smile
Тортичките бяха от същата смес, но във форма за мъфини и отгоре с ванилова каша на Ганчев, която има вкус на много приятно кремче.

Аз честно казано вече не ползвам изобщо никакви фиксове, миксове и т.н. Преди вкъщи бяхме големи фенове на малките тайни, наистина става много вкусно, но като видиш какво има вътре...
То вече в кое ли няма де, ама...

И Софи стана страшен фен на динята. Направо не мога да й я взема от ръцете.  Joy

# 125
Вечер се прибирах от работа в 19ч и просто нямях нито нерви нито време да готвя. Сега време бол, но все пак от време на време правя мусака и спагети, а там си е с малки тайни. Иначе вече и аз рядко ползвам, но неможе да се отрече че става бързо и много вкусно. Иначе за готвене на бебо сега е много по-лесно понеже вече има пресни плодове и зеленчуци, а и децата вече хапват почти всичко.

# 126
  • в рaя
Здравейте и от нас!
Аз мусаката я правя почти по същия начин, но не пържа, а задушавам всичко, слагам и малко морковче и я заливам за малката само с жълтък и кисело мляко. Стана много хубава, но понеже аз съм на разделно хранене, готвя на Мими в повечето пъти отделно. Вчера правих пиле с картофи, днес ориз със всякакви зеленчуци.
А Маги имат микс от сушени зеленчуци и пише, че има вътре само супени зеленчуци, без сол и всякакви подправки... както мислите за тях?

# 127
Мерси за рецептата,Наде! Hug То хич не е малко количеството и за мама и тати ще има  Wink Вкуснички бяха-успях и аз на едното зъбче да намажа:)))
За приспиването щях да пиша вчера,ама сега да се издам.Преди може би 2-3 седмици беба заспиваше на ръце и то в моите.Така се бяхме свикнали още с кърменето.Не признаваше никой друг.Дори близки леко минамекнаха,че е хубаво да я науча и с друг да се приспива.И таткото се амбицира той да я приспива.Сега и е "намерил цаката",заспива си в креватчето,той я гали по главичката и гръбчето(нали си е котка:)))),успокоява се и си заспива.През деня вече в количката навън не заспиваме,интересно ни е,у нас я слагам в креватчето-понякога мърмори,друг път се унася.Оставям е на моменти да плаче,не тичам веднага вече.На моменти си личи,че просто ми показва,че е ядосана и като ме изгуби от поглед и се успокоява.Понякога я слагам до мен на спалята да заспи и после я прехвърлям.Мисълта ми беше,че понякога дечицата са на периоди.А и вече са големички-разбират "от къде изгрява слънцето"Simple Smile

# 128
agnesana нз дали е от зъбчетата, отгоре има вече 4, отдолу са си 2, нови не виждам. Днес педито каза, че може да съм попаднана на фалшиви памперси и да е от тях  newsm78 Премериха я, вече е 10 кг /+200г/ но на височина не е мръднала от 9-тия месец, 76 см, може и тогава да не са я премерили правилно, че много мърдаше, днес вече я мери права до стената, вече сме големи  Wink
Да се похваля, вече пети ден поред сутрин си върши голямата работа в гърнето, много съм щастлива  Laughing
Спокойно мамчета, ние също се приспиваме на ръце и цицка като сме си вкъщи, но поне ми позволява да съм седнала на леглото и да я клатушкам, че ако трябваше да съм права с тия 10 кила, ужас   ooooh!
Вижте какво намерих за сръчните мами, може нещо такова да се опитам да й направя за РД, само време да имам  Thinking
 http://www.katjushik.ru/kinds-of-things/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2 … %D1%88%D0%B0.html

# 129

Либи, дали можеш да постнеш снимка на тези барнита? много искам да видя как изглеждат реализирани пред да се опитам да ги направя и аз!
Simple Smile

# 130
Десинка, ако не те затруднява би ли ми обяснила накратко за тези книжки.Много ми харесват, но нещо не мога да се оправя с тоя руски, а гугъл преводача не се справи много добре.Какви са материалите и лепят ли се или се шият, как се съединяват?

# 131
Ние с Миро сме идеални на заспиването за разлика от преди с кака му. С Андреа ситуацията беше подобна на тази, която е описала Misleto - лягах до нея и я стискам да де шава. Тя се бори и нерви няколко минути и после заспиваше. Сама започнах да я оставям на 2г, тогава тя вече всичко разбираше и и обяснявах как трябва да заспива, че да има сили да играе на другия ден, а мама има още работа в хола Simple Smile. Обаче с Миро бях подготвена какво ме чака и още от към 4тия месец започнах да лягам до него на спалнята и той да заспива кротко до мен. И като стана на 6м и започна да се изправя, не го прилагаше в леглото, защото е свикнал да лежи кротко до мен. Към 6-7м. започнах да слагам една плюшена играчка между нас, за да си човърка нея, а не мен докато заспива. Така няколко дена и свикна. После започнах да го слагам на неговото легло с играчката и той сам си заспива с нея, а аз излизам от стаята. Накой път следобед може и да не заспи веднага, но отивам при него, галя го, гушвам го за мъничко и пак го слагам в леглото. Не го оставям да реве, защото става по-зле. А вечер винаги заспива без проблем. Това е такъв рахат. Дано успеем и от биберона при заспиване да се откажем така лесно. С кака му мрънкането беше 2 седмици при заспиване търсеше какво да лапне. Опитът с предишно дете е много полезен Simple Smile.

Ние от днес се вредихме на държавната кухня и от понеделник започваме. Даже говорих и с директорката на яслата и я помолих да го вземат по-рано, защото той беше планиран за края на октомври. Ние обаче нямаме толкова отпуска. Аз от 22август съм на работа, пускам си цялата отпуска, после и мъжа ми и Миро ще започне началото на октомври яслата. Директорката се оказа много разбрана Simple Smile

Миро все още няма зъби и няма никакви признаци, преди 2 дена го подстригах с машинката за втори път. Сега е с първи номер подстрижка, т.е. по лятно му почти без коса Simple Smile

# 132
  • Русе
Либи, мерси за рецептата, не разбрах какви са тия барнита, ама ще се върна да се ориентирам.

Можете ли да ме ориентирате, какви са грамажите на манджичките от детската кухня? Има ли разлика по градове и по кухни или не? Съвсем съм боса...  Blush

# 133
Либи, мерси за рецептата, не разбрах какви са тия барнита, ама ще се върна да се ориентирам.

Можете ли да ме ориентирате, какви са грамажите на манджичките от детската кухня? Има ли разлика по градове и по кухни или не? Съвсем съм боса...  Blush

Черпак, черпак и половина е грамажа. Laughing Предполагам около 250грама, но ако са свестни лелките може и повече.

Аз току що купих юфка и сега ще бъркам някаква баница по рецепта от етикета с юфка, прясно мляко и сирене.Мисля да сложа и кашкавал и само жълтъците от яйцата и ще стане закуска на дребосъчка утре.Ето още една идея, за въвелите прясно мляко Heart Eyes

# 134

В София, в държавните кухни са по 190гр, защото използват бурканчетата, които толкова събират. Ако някъде дават в пластмасови кофички може и по 200гр. да е. В частните кухни има по 200, 300гр - каквото си избереш.

Общи условия

Активация на акаунт